afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet: 5 tips die zeker werken!

Afvallen zonder dieet lijkt een sprookje, maar er zijn een paar kleine dingen die je kunt doen en die op de langere termijn héél veel verschil uitmaken. Met de tips in dit artikel zul je niet heel snel afvallen, maar na verloop van tijd verlies je op een gezonde manier gewicht

Afvallen zonder dieet: tips

 1. Kauwgom kauwen – Door 2 keer 15 minuten kauwgom te kauwen tussen de lunch en het diner eet je 36 kilocalorieën minder. Niet veel, maar in 1 week is het al 250 kilocalorieën. Kauw overigens niet té veel kauwgom!
 2. Denk klein – Afvallen zonder dieet is mogelijk door slimme porties te eten en te drinken. Een klein bord zorgt ervoor dat je 30 procent minder eet, en ook een hoog smal glas zorgt er voor dat je 28 procent minder drinkt dan uit een laag, maar breed glas.
 3. Drie keer per dag een halve grapefruit eten – Door vóór elke maaltijd een halve grapefruit te eten kun je afvallen zonder op dieet te gaan. Waarschijnlijk komt dit doordat je lichaam door de stoffen in grapefruits minder snel vet opslaat. Verwacht alleen geen wonderen, want het gaat om ongeveer een kilootje per maand.
 4. Langzaam eten – Ik heb het al wel eens vaker gezegd: langzaam eten zorgt ervoor dat je minder eet! Uit onderzoeken is gebleken dat mensen gemiddeld 70 kilocalorieën per maaltijd minder eten, dat is dus 210 kilocalorieën per dag!
 5. Sit-ups doen tijdens de commercials van je favoriete tv-programma – Voor deze tip moet je wel een beetje moeite doen, maar je krijgt er wel een strakke buik voor terug! (bron)

Als je bovenstaande tips voor afvallen zonder dieet allemaal volgt, dan kun je per dag ten minste 400 tot 500 kilocalorieën minder eten. Dat houdt in dat je per week ongeveer een halve kilo kwijtraakt zónder op dieet te zijn. Zó simpel kan afslanken zijn…

Aanvullende afslanktips…

Van de mensen die willen afvallen –en hun heil zoeken via het wereldwijde web– zijn er talloze die googelen op: ‘afvallen zonder dieet’. Volgens mij suggereert / insinueert dit gegeven een drietal aspecten, namelijk:

 • Een dieet wordt door veel mensen als negatief ervaren.
 • Veel mensen doen niet graag moeite om af te vallen.
 • Velen begrijpen de term ‘dieet’ niet.

Door een dieet op voorhand uit te sluiten, probeert men er op een zo gemakkelijk mogelijke c.q. moeiteloze manier vanaf te komen… Wel willen afvallen, maar niet de moeite willen doen om ernaar te handelen. De kans zit er dik in dat deze passieve / lijdzame instelling eveneens opgaat voor sporten en lichaamsbeweging. En welke methode blijft er dan nog over om af te vallen?

Niet de manier…

Afvallen zonder dieet is een merkwaardige zoekterm. Een dieet is immers een voeding die simpelweg aan bepaalde individuele eisen voldoet. Een dieet hoeft dus geenszins caloriebeperkend of “vervelend” te zijn. Een dieet kan bijvoorbeeld ook vezelrijk, zoutarm, eiwitrijk of vetarm zijn.

De term diëten klink veel mensen negatief in de oren, terwijl een aangepast dieetstramien helemaal niet zo rigoureus, beperkend of ingrijpend hoeft te zijn. Sterker nog: enkele kleine veranderingen in je voeding kunnen al héél veel goeds teweegbrengen voor wat betreft je lichaamsgewicht en algehele gezondheid. Positief dus!

Afvallen zonder dieet is bovendien onmogelijk… Want hoe kun je in hemelsnaam afvallen als je voeding aan geen enkele vereiste of beperking voldoet?! Zie een dieet daarom niet als iets negatiefs, maar als een relatief eenvoudige manier om constructief aan je lichaam te werken.

Kleine eetregels & dieetregels

Niet élk dieet is goed of heilzaam, dat moge duidelijk zijn. Dat je ‘crashdiëten’, ‘hypediëten’ en ‘faddiëten’ links laat liggen, juich ik dan ook ten zeerste toe. Toch is afvallen zonder dieet ook niet de manier.

Een gedegen alternatief is je eigen dieet opstellen: denk gewoon eens kritisch na over je huidige eetgewoonten en bedenk wat je hieraan zou willen c.q. kunnen veranderen. Voorbeelden van zulke dieetregels –afhankelijk van je huidige situatie– zouden kunnen zijn:

 • Niet meer dan ééns per twee weken junkfood (friet, pizza, pannenkoeken, shoarma, afhaal, et cetera)
 • Een of twee dagen per week (vet) vlees vervangen door (vette) vis
 • Iedere dag groenten bij de avondmaaltijd; al is het maar een beetje
 • Dagelijks een gemengde salade met fruit en/of groenten bij de lunch
 • Dagelijks fruit als toetje / dessert na de avondmaaltijd
 • Hooguit ééns per maand uit eten
 • Frisdrank beperken tot 1 glas per dag
 • Zoetigheid zoals snoep en chocolade uitsluitend in het weekend
 • Een x-aantal euro per maand uitgeven aan ongezonde boodschappen (apart spaarpotje)
 • Een eetdagboek c.q. dieetdagboek bijhouden waarin je alle voedingswaren en bijbehorende calorieën bijhoudt
 • Eens per twee verjaardagen en andere feestjes gebak overslaan
 • Géén suiker en melk meer in je thee en/of koffie
 • Minder grote porties klaarmaken
 • Van kleiner servies eten / met stokjes eten / met klein bestek eten
 • Niet meer dan één keer per week een maaltijd overslaan
 • Gezonde snacks in huis halen (fruit / suikervrije mueslirepen & granenbiscuits / rozijnen, et cetera)
 • Alcohol beperken tot hoogstens één avond per week
 • Eenvoudige / simpele koolhydraten (witte rijst / witte pasta / wit brood etc.) beperken tot een absoluut minimum
 • Wit vervangen door volkoren
 • Gevarieerder eten, niet alleen qua diner, maar ook qua lunch en ontbijt
 • Stoppen met schrokken
 • Bewuster bezig zijn met je eten kauwen
 • Enzovoort, enzovoort, enzovoorts…

Afvallen zonder dieet: het ‘Ik-Dieet’

Voer enkele van de hierboven opgesomde eetregels (die voor jou van toepassing zouden kunnen zijn) door binnen jouw huidige voedingspatroon en stel aan de hand hiervan een menu samen voor een hele week. Doe dit elke zaterdag of zondag (binnen een halfuurtje ben je klaar) en je zult zien dat je geleidelijk aan afvalt.

Plak je weekmenu tegen de koelkastdeur en je kunt je er niet meer aan onttrekken. Zodoende hoef je jezelf niet meer over te leveren aan het zoveelste rigoureuze dieet, maar start je gewoon je eigen ‘Ik-Dieet’. Je zult merken dat afvallen met dieet zeker zo leuk (en efficiënt) is als afvallen zonder dieet. Heb je een weekmenu samengesteld, laat het dan hieronder achter. Help zodoende ook anderen met afvallen!

Dat je dus niet echt hoeft te lijnen c.q. diëten om af te vallen, blijkt maar weer… Een aantal slimme keuzes maken, helpt al heel goed! Vooral het gevoel hebben dat je niet op een dieet bent, maar wel afvalt, is het grote voordeel van bovenstaande tips!

Afvallen zonder dieet: 5 tips uitgebreid!

De meeste mensen kunnen het woord ‘dieet’ niet eens meer aanhoren, laat staan een dieet volgen. ‘Afvallen zonder dieet’ is dan ook een onwijs populaire zoekterm. Om die reden hebben we op Gezond’r enkele tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen met afslanken, afvallen en gewichtsverlies, zonder een caloriebeperkend dieet te hoeven volgen.

1. Gebruik klein servies & bestek

Door klein servies te nemen past er minder op je bord. Door klein bestek te gebruiken, neem je kleinere hapjes en eet je langzamer. Kleine borden kunnen er voor zorgen dat je tot 30 procent minder eet. En hoge, smalle glazen kunnen ervoor zorgen dat je tot 28 procent minder drinkt. Want let wel: als je veel frisdranken en sappen drinkt, krijg je een aanmerkelijk deel van je dagelijkse calorieën binnen via een glas.

2. Eet langzaam en kauw goed

Mensen die LANGZAAM eten, gebruiken gemiddeld 70 kilocalorieën minder per maaltijd. Als je dagelijks drie maaltijden langzaam nuttigt, neem je dus 210 kilocalorieën minder tot je! Als je de tijd neemt om goed te kauwen, verbrand je ook nog eens meer calorieën en bevorder je de stofwisseling.

3. Kauw tweemaal daags kauwgom

Brits onderzoek wijst het volgende uit: bij een kauwritme van 100 bewegingen per minuut stijgt je energieverbruik met 8 tot 14 kcal per minuut. Dit kauwritme is enorm snel, maar door dagelijks 2 keer 15 minuten rustig suikervrije kauwgom te kauwen verbrand je al snel 40 calorieën per dag. Dit is niet veel, maar op jaarbasis is het goed voor bijna 15.000 kilocalorieën!

4. Eet driemaal daags grapefruit

Als je voor iedere maaltijd een halve grapefruit eet, kun je relatief makkelijk afvallen. De afslankende eigenschap van grapefruit wordt toegeschreven aan naringin, de stof die een grapefruit bitter maakt. Naringin zou de opname van vetzuren in de lichaamscellen blokkeren, waardoor je lichaam minder makkelijk vet opslaat. Daarnaast helpt naringin het insulineniveau stabiel te houden, waardoor je minder snel weer honger krijgt.

5. Doe crunches tijdens de commercials

Vrijwel iedereen heeft een hekel aan reclames op tv. Toch kan een reclameblok enorm nuttig zijn. Doe gedurende de commercials bijvoorbeeld een aantal crunches. Je valt er niet direct van af, maar je traint wel je buikspieren. Spierweefsel zorgt ervoor dat je lichaam vet verbrandt in ruststand. Dus als je de volgende keer tv kijkt, val je meer af terwijl je op de bank ligt.

Bovenstaande tips voor afvallen zonder dieet helpen allemaal slechts een klein beetje. Alle beetjes samen zijn ze echter goed voor een extra verbruik / afname van maarliefst 400 tot 500 kilocalorieën per dag. Dit is goed voor een halve kilo per week, twee kilo per maand en vierentwintig kilo op jaarbasis! En je kunt vast nog wel meer relatief kleine toevoegingen en veranderingen bedenken die je kunnen helpen om af te vallen zonder dieet.

Afvallen zonder dieet én zonder te sporten

De Britse tabloid Mirror heeft eveneens een aantal originele tips op een rijtje gezet om af te vallen zónder dat je op dieet hoeft, niet mee hoeft te doen aan Nederland in Beweging en óók zonder dat je hoeft te zweten in een sportschool. Immers, niet iedereen heeft zin om elke dag te sporten, al blijft dat natuurlijk wel de meest effectieve en efficiënte manier om een strak en slank lichaam te bekomen. De tips zijn amusant en komisch van aard –en bevatten zeker een kern van waarheid– dus veel plezier met lezen… :)

1. De ‘horizontale work-out’

Een beetje actie in de slaapkamer kan wonderen doen voor je taille. Je verbrandt gemiddeld 150 kilocalorieën tijdens het welbekende robbertje, en bovendien train je diverse spieren, afhankelijk van je creativiteit in bed. En als je tóch in bed ligt, zorg er dan ook voor dat je voldoende slaapt rondom de actiemomenten. 8 uurtjes slaap per nacht zorgen ervoor dat je minder snel dik wordt. Het toppunt van afvallen zonder dieet én zonder te sporten, vind je ook niet?

2. Wees een televisieverslaafde

Televisiekijken is nu niet bepaald een activiteit waarmee je veel calorieën verbrandt. Maar als je de afstandsbediening verstopt wel! Sta elke keer op als je van kanaal wilt wisselt, zo verbrand je al snel 100 tot 150 calorieën per avond. Daarnaast is het opstaan en hurken goed voor je beenspieren en bilspieren. Je had niet gedacht dat je een strakke kont zou krijgen van televisiekijken, hè?! ;)

3. Shoppen!

Bewegen is leuk, zolang lichaamsbeweging maar een snel en bevredigend doel heeft. Shoppen is hier het perfecte voorbeeld van: lopen van winkel naar winkel en, als je portemonnee het toelaat, het tillen van zware tassen met je nieuwe outfits. Pas alleen wel op dat je niet op elke winkelstraathoek appeltaart gaat zitten eten en cappuccino’s gaat zitten lurken.

4. Wees trots op je woning

Wetenschappers hebben aangetoond dat het dagelijks goed schoonmaken c.q. schoonhouden van je huis nét zo effectief is als een dagelijks bezoek aan de sportschool. Dertig minuten ramenlappen, zorgt ervoor dat je 250 kilocalorieën verbrandt; bijna evenveel als een halfuur op de crosstrainer!

De laatste 5 kilo afvallen: 5 subtiele tips om je ideale streefgewicht te bereiken

De laatste 5 kilo afvallen kan een drama zijn als je al veel kilo’s kwijtgeraakt bent. Je leeft gezond, eet gezond en beweegt regelmatig, maar toch wil het niet lukken. Dit is uitermate frustrerend, dus speciaal voor iedereen die de laatste 5 kilo wil afvallen heb ik een paar subtiele tips op een rijtje gezet die je mogelijk kunnen helpen.

1: Stel je verwachtingspatroon bij

Zeker als je al iets van 10 kilo kwijt bent, dan moet je er rekening mee houden dat de laatste 5 kilo minder snel gaan. Stel je hier op in en ga er van uit dat je een paar maanden zoet bent met dit doel. Als je dit doet, dan blijft je motivatie om gezond te leven beter omdat je daarmee teleurstellingen voorkomt. Kijk vooral in de spiegel en richt je niet te veel op de weegschaal. Zeker wanneer je ook sport, en dan met name krachttraining, dan is het slimmer om je te richten op je vetpercentage. Misschien hoef je zelfs helemaal geen 5 kilo af te vallen om op je ideale gewicht te komen.

2: Kijk goed naar de porties die je eet

Misschien eet je net iets te veel tijdens de lunch of het avondeten. Porties kunnen namelijk heel verraderlijk zijn omdat je structureel niet veel te veel eet, maar telkens een heel klein overschotje. Dit valt nauwelijks op, maar kan er wel voor zorgen dat je de laatste 5 kilo niet meer kwijt raakt.

3: Wees niet bang voor een licht hongergevoel

Als je bijvoorbeeld al 10 kilo bent afgevallen door vaker op een dag kleinere porties te eten, dan is de kans groot dat je nooit echt een hongergevoel hebt. Hoewel het heel goed is om verspreid over de dag kleine maaltijden te eten, zorgt het er ook voor dat je gaat eten zodra je ook maar het meest minimale gevoel van honger hebt. Omdat je lichaam vetreserves aanspreekt op het moment dat je maag leeg is, is het slim om even te wachten met eten. Ga jezelf absoluut niet verhongeren, maar weet dat je best een half of een heel uurtje door kunt gaan zonder direct te eten.

4: Laat het ene wijntje bij het eten staan

Een glas of twee glazen wijn bij het eten is gezond, maar het kan er ook voor zorgen dat je net iets te veel calorieën op een dag binnen krijgt. Door de wijntjes een paar weken te laten staan krijg je al snel 200 calorieën per dag minder binnen, wat vanzelfsprekend helpt om de laatste 5 kilo te kunnen afvallen.

5: Schakel een tandje bij in de sportschool

Als jij al een aantal kilo’s bent afgevallen door te sporten, dan heb je waarschijnlijk een routine aangeleerd. Zoveel minuten lopen, zoveel minuten fietsen, een rondje krachttraining, et cetera. De laatste 5 kilo afvallen, kun je dan bereiken door een tandje bij te schakelen: pas je routine een klein beetje aan zodat het amper merkbaar is dat je langer traint, maar dat je wel nét die 100 extra calorieën verbrandt. Of train net even iets harder door de weerstand iets te verhogen.

Afvallen zonder dieet én zonder te sporten kan dus wel en kán zelfs leuk zijn. Hoewel schoonmaken niet op mijn lijstje staat met favoriete bezigheden, is het bevredigende gevoel achteraf altijd wel fijn. Weet jij nog meer goede tips om te kunnen afvallen zonder op een dieet te hoeven? Laat ze hieronder in een reactie achter!

66 reacties op “Afvallen zonder dieet: 5 tips die zeker werken!

 1. Janneke ·

  hmmm… shoppen en gemeenschap: uitstekende tips!!! Ga mijn partner nou toch maar opzadelen met minimaal 2 keer per dag, wordt ik nog slank ook! In dit rijtje zou ik alleen nog chocoladefondue willen toevoegen, maar dat mag zeker weer niet??? 😉

  Reageer
 2. ikweetgeennaam ·

  Hey, Ik ben een meisje van 14, ik ben 1.65 lang en ik weeg iets minder dan 60 kg. Ik weet niet precies of dat te zwaar is, maar het gaat mij niet om het getal, maar hoe het eruit ziet. Ik sport 4/5 x per week en dus heb ik ook wel zware spieren, maar ik vind m’n buik en benen niet mooi. Ik heb natuurlijk sit-ups en alles gedaan, maar na een week had ik daar allemaal geen zin meer in. Ook heb ik m’n calorieën bijgehouden, maar ook daar werd ik helemaal gek van. Ik ben nu wel weer van plan sit-ups en zo te doen, maar is er ook nog een snellere manier om van het vet wat je eraf wilt af te komen? Alvast bedankt! :) x

  Reageer
  • Paul ·

   Nee, helaas is er geen snelle, gemakkelijke, gerieflijke en moeiteloze manier om lichaamsvet kwijt te raken. Als jij je lichaam ertoe in staat stelt (te veel of ongezond eten + te weinig bewegen), zul je vet opslaan. Je lichaam heeft tijd nodig en doet er moeite voor om een kilootje vet te ‘hamsteren’. Je lichaam zal dan ook tijd en moeite moeten investeren om dat kilootje lichaamsvet weer kwijt te raken. Dus ook daartoe zul je je lichaam moeten faciliteren. Kortom: intensieve cardiotraining + krachttraining!

 3. lexy ·

  mag je ook niet eten tijden een dieet

  Reageer
 4. dennis ·

  De beste manier van afvallen is zeker geen zure of bittere producten eten zoals grapefruit of citroen. deze tasten op de lange duur je gewrichten aan en ben je als je 50 ben al krakkemikkig. De beste manier van afvallen is 10 minuten op een knoflookteentje kauwen zonder het door te slikken. Na 10 minuten slik je hem door. Het doet wel zeer in je mond, maar de enzymen die vrij komen stimuleren je darmen en je lever beter te werken. In 2 weken raak je dan tussen de 5 a 10 kilo kwijt. En het werkt ook gelijk als een natuurlijke antibiotica. Verder geen limonade met prik. De suikers en de prik zorgen voor een opgeblazen maag. waardoor je darmen ophopingen krijgen van gassen. Hierdoor krijg je een dikke buik , een langdurige dikke buik en vaak zitten , zorgt ervoor dat je wervelkolom gaat vergroeien en je een holle rug krijgt. Vervolgens komt je buik daardoor nog verder naar voren. Slaap vaak op je rug. Eet veel peper en ga elke dag 10 minuten joggen. Tappen lopen helpt ook goed. Vroeger toen je een kind was , was je waarschijnlijk slank. Dit kwam omdat je vaak buiten speelde. Je was vaak aan het rennen. De zon en ook verse zuurstof en daarbij het rennen zorgen voor een goede afbraak. Stop met deo en zalfjes en crèmes. Deze verstoppen je zweetporiën. Zodat je niet je zweet meer kwijt raakt, maar alleen je crème naar buiten zweet. En lees wat minder deze forums en chat en computer gewoon minder, want hierdoor word je dik, je zit maar en je zit maar. Verder krijg je slechte ogen van het binnen zitten. Je traint je oogspieren niet meer. Je ogen horen in en uit te zoomen. En ver en dichtbij te kunnen kijken. als je veel binnen zit, dan worden je ogen lui en gaan je oogspieren verslappen. Daardoor krijgen steeds meer mensen slechte ogen en hebben ze een bril nodig. JE kan me niet mailen. Ik heb altijd gelijk en zo niet, dan nog heb ik gelijk. Veel succes met de tips die ik je heb gegeven. Vieze dikzak. Ik was er namelijk ook 1, maar ben 56 kilo afgevallen. Ik voel me fit en gezond. Maar jij bent nog een dikke papzak en moet er wat aan doen , luister dan naar iemand die zoveel kilo’s is verloren. Zeg nou zelf bekijk jezelf naakt in de spiegel. Je ziet er gewoon niet uit. Dat kan veranderen. misschien al ben je de kilo’s kwijt ben je nog lelijk. Dat maakt niet uit, je zal toch een gezonder lijf krijgen. Veel succes he dikkertje.

  Reageer
  • J ·

   Beste Dennis, Een aantal van je tips ben ik het mee eens, maar een aantal ook niet (geen crème en deo gebruiken, wat een onzin…). Toen ik echter aan het eind van je stuk tekst kwam viel mijn mond open van verbazing. Wat hebben o.a. de woorden “Vieze dikzak”, “Zeg nou zelf bekijk jezelf naakt in de spiegel. Je ziet er gewoon niet uit.” en “dikkertje” als meerwaarde? Erg neerbuigend en snap niet helemaal de toegevoegde waarde, want motiverend is het niet. Je bent zelf ook dik geweest haal ik uit je verhaal, dus jij moet als geen ander begrijpen hoe het is als je als “dikkertje” wordt aangesproken. Krijg bijna de indruk dat jij je nu helemaal superieur voelt, aangezien jij wel de kilo’s bent verloren en niet meer onder de categorie “vieze dikzak”, zoals je het zelf noemde, valt. Respect van jouw kant uit is ver te zoeken… Ga bijna denken dat het een grap is (wel een mislukte overigens). Ik wil iedereen succes wensen met gezonder eten en meer bewegen en laten we ons focussen op de positieve dingen i.p.v. (arrogante) betweters zoals meneer Dennis. Ik zit al jaren op hetzelfde gewicht (28 jaar, vrouw, 65 kilogram bij 1.78 meter) door 4 tot 5 keer p/w te sporten en redelijk gezond te eten. Onthoud goed; het is niet erg om af en toe te zondigen. Hierbij is het wel van belang om daarna weer over te gaan op gezond eten en bewegen. Enough said… Groet, José

  • Molly ·

   Het lijkt of je het allemaal zo goed weet, maar met deze tips zou je eerder een stinkertje worden. Op knoflook kauwen, geen deo gebruiken, tsss. En inderdaad ik vind het laatste stukje tekst nergens op slaan! Als je niks zinnigs te melden hebt, reageer dan niet, kun je achter je pc vandaan en gaan bewegen voordat je aan een bril moet als je die niet al hebt, brillenjoodje!!!

 5. marco ·

  De beste manier van afvallen is iets misdadigs doen in ethiopie. Als je daar in de gevangenis terecht komt, dan kan je pas goed afvallen.

  Reageer
 6. g.smit ·

  ik heb een probleem ik wil afvallen maar ’s avond tegen 8 uur krijg ik altijd z,n lekkere trek nu drink ik water om het te drukken maar meestal ga ik voor de bijl wie kan mij helpen met tips

  Reageer
  • Molly ·

   G Smit… De enige tip die ik heb en echt werkt, is niks ongezonds meer in huis halen, werkt echt!!!

 7. Mandie ·

  Hooi allemaal! IK ben mandie. en ik ben 11 jaar ik ben 1 meter 80 ik ben heel erg lang voor me leeftijd en ik weeg : 65 kilo weeg ik dan zwaar met mijn lengte? En helpt die kauwgom wel ? sommige zeggen van wel en sommige ook niet! en weet iemand OOK HOE HET ZIT MET DIE DOORZICHTIGE FOLIE EN PLAKBAND??? Bye Bye, Mandie Wilt iemand deze beantwoorden?

  Reageer
  • Wellnessss ·

   Hoi Mandie, Ik kan je nu al wel zeggen dat je niet te zwaar bent. Er bestaat een mooie formule om te berekenen of je gewicht goed is bij je lengte (de zogenaamde Body Mass Index). Je doet dan je gewicht gedeeld door je lengte in het kwadraat. Voor jou is dat: 65 gedeeld door 1,80 x 1,80. Je komt dan uit op 20 (afgerond). Een gezond gewicht ligt tussen de 20 en de 25, dus zit je prima!

  • Mandiee ·

   THX

  • Paul ·

   Nee, de zogenaamde zelfgemaakte ‘body wrap’ van doorzichtige plastic huishoudfolie zal er (helaas) echt niet voor gaan zorgen dat je afvalt… Deze afslankmethode is nergens op gebaseerd.

 8. Kees ·

  Kauwgom kauwen blijkt NIET te werken, omdat je daarmee extra speekselvorming stimuleert, waardoor het hongergevoel eigenlijk juist groter wordt..

  Reageer
 9. ellen ·

  hey mensen de trouw is nu al enkele weken en het turbo actie plan heeft echt geholpen 7 kilo kwijt die maand nu ondertussen al aan 10 kilo nog 6 kilo min der om op streefgewicht voor de zomer te komen dus mensen het turbo actieplan zeker proberen

  Reageer
 10. ellen ·

  hey allemaal in maart trouw ik dus heb ik enkele maanden geleden mijn trouwkleed gaan kopen en wat lijkt nu ik pas het nog eens en moet echt trekken om het toe te krijgen en mijn buik steekt ook wat uit nu wie heeft er tips om in een maand enkele kilo’s af te vallen en misschien tips hoe ik kan zorgen dat mijn buik minder dik lijkt sit-ups en zo mag ik niet doen voor mijn slechte rug net operatie gehad

  Reageer
  • Heleen ·

   Hallo, ten eerst minder eten natuurlijk dan je doet. Van minder eten ga je afvallen. Dus je hoeft niet eens een ingewikkeld dieet te volgen, maar gewoon minder eten dan normaal! Veel mensen vinden zelf dat te simpel, ongelooflijk toch! Volg het VDH dieet, Vreet De Helft! Verder helpt een vito therapie middel iberogast kun je bij de drogist kopen, voor als je teveel gas in je buik hebt. Het helpt om je spijsvertering te optimaliseren en vaak is dat niet optimaal als je een dikke buik hebt. succes ermee, vr gr heleen

 11. Wellnessss ·

  Écht afvallen kun je alleen zonder dieet doen. Met het volgen van een dieet doe je je lichaam langere tijd tekort, waardoor het na een poos gaat schreeuwen om juiste voeding. Ik kwam hier achter toen ik terecht kwam op Afvallenzonderdieet.net. Het heeft me echt m’n ogen geopend!

  Reageer
  • Heleen ·

   Beste mensen, Vraag jezelf eens af waarom je teveel eet? Die vraag kan je leven veranderen. Als je 3 gezonde goede maaltijden per dag eet en 3 goede gezonde tussendoortjes, dan zul je afvallen, je fitter voelen en op gewicht blijven. Heel veel mensen eten teveel omdat ze emoties weg eten. Heel menselijk om je beter te willen voelen, maar helaas je hebt vast al gemerkt dat het niet helpt, nee te wordt er dikker van en wat helemaal erg is, je voelt je naar en mislukt omdat je je niet aan je dieet houdt. Mijn advies is (uit eigen ervaring ) doe iets aan de onderliggende emoties waarom jij teveel eet! Durf jezelf eerlijk onder ogen te komen. Coaching helpt daarbij heel goed natuurlijk. Wanneer je meer ontspannen bent, zul je minder eten. Succes allemaal!

 12. Jelka ·

  hallo Erg bedankt voor je tips! Het helpt echt en die kauwgom kauwen is nog lekker ook je moet dan wel suikervrije kauwgom nemen anders het alsnog geen nut! Het fruit doe ik niet, omdat ik fruit niet lekker vindt toch val ik iedere week wel een halve kilo af en als het mee zit een hele kilo!! Ik blijf dit gebruiken, maar stop er wel mee op een gegeven moment anders weeg ik straks nog maar 20 kilo in plaats van 50 kilo! Jelka

  Reageer
 13. Melissa ·

  Hallo Allemaal, Ik ben 17 jaar oud. 1.63 klein en weeg op dit moment 72.7 kilo. Ik ben sinds afgelopen april begonnen met het slikken van de pil. Doordat ik al erg gevoelig ben voor aankomen en het slikken van medicijnen heb ik aan de dokter gevraagd of ik zal aankomen van de pil. Volgens de dokter was dat hoogstens 3 kilo maar die zouden er ook weer van af gaan. Sinds het slikken van de pil kreeg ik last van hoofdpijn en onwijs veel vreetbuien (ik at zonder pardon een hele zak lays chips leeg) Ik bleef maar aankomen.. en snapte niet waar het vandaan kwam. Toen ik na 2 maanden flauwviel op mijn werk ben ik naar de dokter gegaan.. Het kon zo niet langer.. ik had mijn vreetbuien in toom en ik sporten 2x per week! Na mijn bloed te laten testen bleek dat mijn schildklier door de hormonen die in de pil zitten op hol was geslagen.. hij werkte weer te langzaam. Dat betekend dus dat mijn eten langzamer wordt verteerd en er dus veel stoffen in mijn lichaam blijven hangen. Ik was sinds april (op het moment dat ik naar de dokter ging was het juli) 9 kilo aangekomen. En wat heb ik er toch een hekel aan! Ondertussen kreeg ik allergische reacties.. Daarvoor moest ik ook bloed laten prikken maar daar kwam niks uit. De dokter besloot me maar medicijnen mee te geven. Waarbij in de bijsluiter stond dat je er zwaarder van kan worden. Ik ben weer terug gegaan naar de dokter voor mijn schildklier en gestopt met de pil. Wat bleek.. mijn schildklier probleem was als sneeuw voor de zon verdwenen. Daar was ik natuurlijk heel blij mee. Maar wat nu het probleem is: IK BLIJF AANKOMEN! Ik sport nu (helaas, school stage en werk laten het niet toe) nog 1x in de week. Ik ga geen dieet proberen ik heb er alleen maar slechte verhalen over gehoord. Minder eten gaat voor mij ook niet werken. Ik heb vroeger een eetprobleem gehad waarbij ik te weinig at en elke x flauwviel. Opeens sloeg er toen een knop om waardoor ik een fobie kweekte voor flauwvallen.. en begon ik opeens onwijs veel te eten (minstens 10 boterhammen op 1 dag!) omdat ik als ik niet genoeg at misselijk werd. Inmiddels ben ik hier al zo’n 3 jaar van af. Maar het blijft voor mij moeilijk om mijn caloriën per dag bij te houden of minder te gaan eten. Ik wil dit natuurlijk niet weer mee maken. Na dit lange verhaal eindelijk mijn hulpvraag… Heeft iemand tips voor me om af te vallen? Ik eet nu al zo gezond mogelijk maar val nog geen gram af. Het zit wel in de familie het jojo effect.. En iedereen zit zo ongeveer al aan een dieet. En nee het aankomen kan niet aan de alcohol liggen. Ik ga 1x in de maand uit en drink daar maar 2 drankjes. Please… alle tips zijn welkom! Met vriendelijke groet, Melissa

  Reageer
 14. mirte ·

  als je een klein beetje minder eet dan normaal en ipv tussendoortjes alleen fruit eten, lukt afvallen ook al snel, ik ben in 1 week 3,5 kilo afgevallen!

  Reageer
 15. brenda ·

  zumba kan je ook doen het helpt echt !!!!
  ik ben met zumba 4 kilo afgevallen in 1 week !!!
  veel succes allemaal….

  Reageer
 16. Meisje van 16.... ·

  Hallo Allemaal! Ik ben een meisje van 16 en ik ben 1.64 meter en weeg 75, ik wil zo graag wat kilo’s kwijt! Ik wil deze tips wel graag proberen, maar ik ben bang dat ik de verkeerde kauwgom gebruik, waar veel suiker en alles in zit! Heeft iemand een tip welke kauwgom ik het best kan gebruiken?? En heeft iemand nog wat ideetjes?? Alvast bedankt! :D xx Wanhopig meisje!

  Reageer
  • WonderWoman ·

   Is er nog wel kauwgom te koop met normale suiker dan? Naar mijn weten is Stimorol en Sportlife sowieso suikervrij en als het goed is staat het ook altijd op de verpakking.

 17. Dina ·

  Die meisjes van 12 en 17 moeten niet(!!!) afvallen. Zeker Selena niet, je komt nog in de puberteit, je moet nog groeien en krijgt vormen. Het is slecht om nu al af te vallen. (Tenzij je BMI boven de 25 is) Als je niet lekker in je vel zit en er ‘beter’ uit wilt zien moet je heel simpel: sporten en niet snoepen. Eet een appel ipv chocola. Over het algemeen voel je je altijd een stuk beter na het sporten en zul je je minder aantrekken van de pestende kinderen. Mensen zoeken altijd de easy way als het gaat om afvallen. Het liefst vallen ze zittend af. Dat werkt natuurlijk niet. Als je echt wat kilo’s kwijt wilt, ga je er wel voor. Dus hup, naar de sportschool en geen chips en snoep meer kopen in de supermarkt. Ik word altijd gemotiveerd door muziek, met mijn iPod in mijn oren kan ik gemakkelijk een half uurtje joggen tussen de dagelijkse bezigheden door.

  Reageer
 18. Anoniem ·

  is sportlife kauwgom zit maar 2k dus daar schiet je wel wat mee op

  Reageer
 19. samantha ·

  Hoi Selena. Ik kan natuurlijk niet van achter mijn computer zien wat jij allemaal eet per dag. Maar probeer iets te minderen. Ga ook sporten. Als je geen sport leuk vind dan vraag een vriend of vriendin of ze een rondje met je willen rennen. Met zijn twee is het altijd leuker dan alleen. Ik vind mezelf ook te dik, maar ik doe aan voetballen en squashen dat is in totaal meer dan 7uur per week. Ik doe nu ’s middags in plaats van boterhammen een Breaker eten. Dat is zo’n pakje van Friesche Vlag, als ik dit op heb heb ik genoeg en kan ik weer een tijdje door. Misschien ook iets voor jou. Mij moeder volgt nu ook een dieet. Zij mag alleen maar crackers en zo. Voor op school vind ik deze minder fijn. Maar als je bijvoorbeeld thuis zit dan pak eens een cracker of pak een geroosterde boterham in plaats van een gewone boterham. Probeer ook bruine in plaats van witte boterhammen te eten, want bruine zijn natuurlijk al weer iets gezonder. Het klinkt misschien dom, maar dan krijg je alweer wat minder punten binnen als je een geroosterde boterham eet in plaats van een gewone. Verder weet ik even niks meer wat ik je kan zeggen maar ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en suc6 met afvallen! Trouwens dat mensen je pesten daar moet je je niks van aantrekken dat hebben ze ook een tijdje bij mij gedaan. Want ik trok me er heel veel van aan en ging daardoor meer eten en dan kwam ik weer bij en werd het alleen maar erger. Ik wens je echt heel veel succes en hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt. xxx Samantha

  Reageer
 20. samantha ·

  Ik wilde ook nog even zeggen dat je zelf ook eens op moet schrijven hoeveel je per dag eet. Schaf bijvoorbeeld een eetdagboek aan ofzo. Als je eerlijk tegen je zelf bent dan schrijf je er echt alles maar dan ook alles in van wat je die dag gegeten hebt. Als je alles hebt opgeschreven kun je zelf kijken wat eigenlijk weg kan van ongezonde producten. Dit probeer je dan de dag erna te verbeteren. Zo weet je precies wat je per dag eet en kun je een gezondere levensstijl opbouwen. xx

  Reageer
 21. sarah ·

  hallo mensen, volgens mij heeft dat kauwgom kauwen niet zo veel nut. Bij mij werkt het niet positief, omdat je door de kauwgom juist honger krijgt en daardoor juist weer sneller, wat lekkers uit de kast gaat pakken… weer slecht voor de calorieën! xx

  Reageer
 22. mark ·

  probeer 5 tot 6 keer op een dag te eten, en dan kleine porties, dat is sowieso veel beter en als je tussendoortjes neemt neem dan vooral fruit of zo. ’s avonds nog snel een boterham wegwerken heeft ook geen zin dat zijn allemaal koolhydraten die je langzaam verbrand en vooral sporten is heel belangrijk, combinatie van krachttraining en cardio training werkt altijd nog het beste en geduld hebben en gedisciplineerd zijn

  Reageer
 23. sandra ·

  heej mensen! het is eigenlijk een probleem bij mij! ik wil heel graag afvallen en ben 17 jaar! ik ben al wel afgevallen maar de laatste tijd wil het niet meer! en ja ik neem al minder tussendoortjes eigenlijk helemaal niet meer en ik drink gemiddeld 5-6 glazen thee op een dag en 1,5 liter water neem ik mee naar school. wat kan ik nog mee doen?

  Reageer
 24. selena ·

  ik ben 12 jaar, en ik wil graag afvallen… kauwgom kauwen en langzaam eten help toch niet ik ben 65 kilo en vind mezelf te dik, ik wordt ELKE DAG uitgescholden voor dikkerd of zoiets ik kan er gewoon niet meer tegen ik, wil graag afvallen want ik zie er niet uit!!! xxx mail me terug plz.

  Reageer
 25. Polat ·

  Hi Mensen, Ik ben binnen 8 maanden tijd 50 kilo kwijt geraakt. Het zit namelijk zo, als je minder eet eet je minder en that’s it. Je moet ook heel veel bewegen. Zonder sport is het moeilijk, het is niet onmogelijk , dat net niet. Ik raad aan om te volgen wat mevrouw Aysenur heeft gezegd, doorzichtig folie om je buik en dan bewegen. Ik zelf heb het gedaan met een 120 liter vuilniszak om mijn boven lichaam en dan 3 maal per week thaiboksen. Maar dan moet je niet rennen maar sprinten, als de trainer iets 5 keer vraagt moet jij het 10 keer doen. Oefenen baart kunst. En als je sportend afvalt kom je ook niet zo gauw aan. Wel op letten met wat je eet ! Avond na 6 uur helemaal niks eten , na 8 uur zelfs geen fruit veel water drinken! Ervaring spreekt! MVG Polat

  Reageer
 26. Daan ·

  oke ik wil je raad geven ik heb aan mijn moeder gevraagd wat MS is ik vind het heel erg voor je ik zelf heb suikerziekte dat is niet zon ernstege ziekte als jij hebt ik wil toch iets over beweging alles wat je doet is mooi meegenomen als je wandelt (ik weet niet of jij dat kunt maar als je het kunt doe het) en het is natuurlijk bijzonder wat je eet als je weinig beweegt kom je snel aan nu heb jij er een goed excuus voor eet slim zoek eens op internet wat nou goed voor je is neem er de tijd voor ik hoop dat je er iets aan hebt m.v.g Daan

  Reageer
 27. Anneke ·

  Wie weet raad? Als ik ontbijt heb ik de hele dag honger,ook in de avond. Eet ik pas in de middag heb ik daar geen last van. Nou moet er bij mij nog 3 kilo af en dat wil al ’n half jaar niet lukken.Ik weet het ook niet meer,jullie wel?
  Ik heb MS dus kan niet sporten. xxx

  Reageer
 28. alie ·

  gewoon minder eten en meer bewegen dat werkt het beste dus heb ik een crostrainer aangeschaft en……. het werkt 6.8 kilo in 6 weken

  Reageer
 29. Daan ·

  jaaar dat kun je dan ook het best lazaam doen anders hou je het geen 20 minuten vol

  Reageer
 30. mark ·

  Sit ups heeft geen zin om een slankere buik te krijgen, je traint alleen je buikspieren. en spieren wegen meer dan vet. En met cardio als je begint verbrand je de hele tijd wel vet, alleen vanaf 20 minuten is de verbranding optimaal. Dus als je veel vet wil verbranden, vaak cardio langer dan 20 minuten.

  Reageer
 31. Daan ·

  60 kilo!!! dat vind ik echt veel hier heb je ook mijn complimenten

  Reageer
 32. marlies ·

  ik heb ook een dieet gevolgd van 1000 cal. en ben in tijd van 2 jaar 60 kg kwijt geraakt het was niet moeilijk als je wil kan het . het is alleen de hele dag cal. tellen en op gegeven moment word het heel leuk en het mooiste is dat je complimenten krijgt.

  Reageer
 33. Daan ·

  Ik heb een aantal tips van iemand op de e-mail ontvangen en heb die opgevolgd. Een week later zei mijn moeder volgens mij ben jij afgevallen ik dus wegen natuurlijk het was nog waar ook 0,7 kilo maar het werkt ook echt en het is ook niet schadelijk want je mag tussendoortjes volgens dat dieet (ik weet niet of ik het wel een dieet kan noemen want ik merk er niet zoveel van). Het is vet genoeg bij de maaltijden en drink genoeg water 1.5 tot 2,0 water en voor de volwassenen drink niet teveel koffie 2 a 3 kopjes per dag dat is goed want dan verbrand de lever meer vet en tussendoortjes dat moet natuurlijk geen gevulde koek worden. Groetjes, Daan

  Reageer
  • gwen ·

   Hee Daan. Ik weet dat het een late reactie is, maar ik vroeg me af of ik die tips zou mogen hebben? Het lijkt me fijn om er weinig van te merken. :) Groetjes, Gwen

  • anneke ·

   Hey, Ik las net je tip en ik zou die tips ook graag willen hebben zou dat mogen? Groetjes, Anneke

  • Diederik ·

   Dat moet wel een superdieet zijn als je 0,7 kg bent afgevallen! Als je flink poept, ben je ook zoveel kwijt. :D

 34. saniye ·

  Hoi ik heb een plan. Koop een mooie tijdschrift of een agenda. Wijdt het in je afvalrace tegen de klok, schrijf daar je noteringen bij van je ups en downs. Weeg je eerst, je moet weten hoeveel je weegt en hoeveel je af wilt vallen. Schrijf dat in je boek. Jouw boek van afvallen. Elke keer als je afvalt streep je het door. Tot je doorgestreept heb naar je streefgewicht. Je kijkt voor jezelf wat goed bij je past om te afvallen. En schrijf alles in je boek en plak zelfs foto’s als je wil. Je frustraties en je blijdschap schrijf je in. Want afvallen gaat met ups en downs. Maak een slogan. Bijv : HET IS MAKKELIJK VOOR MIJ OM AF TE VALLEN. Je kan dit slogan zelfs opschrijven en plakken in je huis waar je oog altijd op valt. Eet voldoende water en kleine porties. Verander je slechte eetgewoontes naar gezonde eetgewoontes. Heb je veel overgewicht eet na 17.00 of 18.00 niks meer, bij veel overgewicht hoe eerder hoe beter. Rn tot slot geloof in je zelf. Het lukt jou om af te vallen! Wees lief en hou van jezelf en bekritiseer jezelf niet. Fan lukt het jou af te vallen. Want anders demotiveer jezelf. Veel succes!

  Reageer
 35. saniye ·

  wil even corrigeren , het is drinken van voldoende water en eten van kleine porties voor mensen onder jullie die het letterlijk gaat nemen :-) … kon niet laten om het even te corrigeren , bij deze..

  Reageer
 36. paula ·

  Hallo, wat een geweldige tips! Alleen ik vind het erg moeilijk om van dingen af te blijven. En als je zegt dat ik het niet moet kopen… Dat wil ook niet! Ik doe het toch. Dwangmatig denk ik.

  Reageer
 37. miranda ·

  google eens naar voor- en nadelen van een koolhydraten dieet. Ik heb het ook gedaanj, je valt er inderdaad snel van af, MAAR het is schadelijk!!! Het tast je spierweefsel aan. Een uitgebalanseerd voedingspatroon, is het beste dieet. Gewoon eten en drinken wat je per dag mag (de hoeveelheden niet over schrijden). Genoeg drinken, water, verse sap, melk, thee, koffie keuze genoeg. En 1 keer in de maand lekker eten wat je wilt, kan geen kwaad. Dan val je op een normale gezonde manier af, misschien wat trager maar het blijft weg. Enne…. klein beetje beweging kan geen kwaad. Gewoon lekker gaan windowshoppen bijvoorbeeld of ommetje of paar keer de trap op en af.
  succes

  Reageer
 38. Roy ·

  Hey Linda! Inderdaad je hebt helemaal gelijk. Ik volg al meerdere jaren verschillende voedingsprogramma’s omdat ik vaak bodybuild. :D

  Reageer
 39. Linda ·

  Lekker dom om alleen maar ’s avonds te eten. Als je dit vol houdt dan raakt je lichaam hier aan gewend en dan kun je nooit meer normaal eten. Op het moment dat jij nu weer ‘normaal’ gaat ontbijten en lunchen dan gaan de kilo’s er net zo hard weer aan! Het beste is om 8x op een dag kleine porties te eten, bijvoorbeeld: 08.00 uur: ontbijt met yoghurt, zemelen en een lepeltje honing voor de smaak; 10.00 uur: een plakje ontbijtkoek; 11.30 uur: mandarijn; 13.00 uur: 2 boterhammen met mager beleg (smeerkaas, kipfilet, rookvlees); 14.30 uur: 1 liga; 16.00 uur: 1 liga; 18.00 uur: dineren met veel groenten; 20.00 uur: 1 snack-a-jack… OVERAL VEEL WATER BIJ DRINKEN HELPT!

  Reageer
  • melisaXarabischeXchick ·

   Jaaaaaa, die patroon heb ik ook! xoxo

  • kim ·

   Wat voor Liga?

 40. mariska ·

  Ik wil ook wat kilo’s kwijt, maar ik eet alleen nog maar ’s avonds. En het werkt goed! :wink:

  Reageer
 41. Özlem ·

  Mensen het beste is gewoon minder eten , sporten en veel water drinken.

  Reageer
 42. hoi ·

  Oké, ik heb het nog niet geprobeerd, maar het zou wel kunnen. Ik hoop het in ieder geval! xxx :roll:

  Reageer
 43. arend ·

  De beste afvalmanier is zo min mogelijk suikers (koolhydraten) tot je te nemen. Vet vlees eten doet niet ter zake, dat poep je direct weer uit, dus daar kun je dus wel een kilo van eten op een dag zonder aan te komen. Of eigenlijk val je er van af. Het is namelijk niet het vlees / vis vet wat je eet waar je dik van word maar het door het lichaam omgezette vet uit koolhydraten (suikers). Het teveel aan snelle energie word door het lichaam opgeslagen als vet dus je word dikker. Wel groenten blijven eten en vers fruit met mate. Dit heet dus gewoon stofwisseling. Ik heb het gedaan een half jaar en ben in die tijd 26 kilo afgevallen!

  Reageer
 44. aysenur ·

  Ik heb een aparte manier om af te vallen! Benodigdheden: doorzichtige folie + plakband. Doe de doorzichtige folie om je buik en plak het met plakband en ga dan sporten of huishouden. Daarmee zweet je heel veel en dan moet je douchen.

  Reageer
  • miley ·

   Ik ga het proberen Asenur!

 45. simotte ·

  Ook eenhandige tip voor afvallen zonder een dieet: Als je je sla lekkerder maakt met een eetlepel olijfolie moet je er even bij stil staan dat in die ene lepel evenveel calorieën zitten als in een portie kale spaghetti (2 grote opscheplepels). Het werkt dus heel goed om maar een halve eetlepel erdoorheen te gooien. Nog beter is natuurlijk helemaal geen olijfolie door de sla, maar dat is natuurlijk veel minder lekker!

  Reageer
 46. Andere Evi ·

  In de kauwgom zelf zit vaak maar een paar calorieën. Die heb je er zo weer af gekauwd en verbrand je dus veel meer dan dat je er eet.

  Reageer
 47. suus ·

  Van buikspieroefeningen val je wel af. Doordat je spieren groter worden hebben ze meer energie nodig. Je verbrandt dus niet alleen meer vet TIJDENS de buikspieroefeningen, maar het werkt zelfs ook daarna nog. Je kunt desgewenst natuurlijk ook andere spieren trainen…

  Reageer
 48. evi ·

  In die kauwom die je kauwt zitten toch ook weer calorieën dus je schiet er niks mee op.

  Reageer
  • nienke ana ·

   In kauwgom zitten gemiddeld 4 kcal dus dat is veel minder dan dat je niet neemt. Het helpt dus wel!

 49. koen ·

  Bij mijn weten is afvallen niet mogelijk door sit-ups te doen, cardio helpt daarentegen veel beter. Je moet denken dat je lichaam pas vet begint te verbranden na 12 minuten continu inspanning. Van buikspieroefeningen afvallen is en blijft een fabeltje.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.