Mobiele Telefoon Dieet

Aanrader uit Japan: het Mobiele Telefoon Dieet

Mobiele telefoons kunnen tegenwoordig alles. Van browsen op het internet tot muziek downloaden en allerhande apps gebruiken. Wat natuurlijk ook niet meer mag ontbreken is een state-of-the-art camera, en het is juist die functie die jou kan helpen met je dieet. Wat? Nou, het Mobiele Telefoon Dieet!

In Japan is een nieuw dieet geboren dankzij deze technologische vooruitgang. Door foto’s te maken van alles wat je eet en deze vervolgens door te sturen naar een voedingsdeskundige, kun je precies bijhouden wat je eet en hoe gezond dit is. Het staat ook wel bekend als het ‘Mobiele Telefoon Dieet’

Traditionele eetdagboeken

Een dokter die momenteel het Mobiele Telefoon Dieetprogramma leidt kwam erachter dat de traditionele dieetdagboeken niet optimaal werken om bij te houden wat je eet. Gebruikers vergeten om in het dagboek te schrijven en schatten de porties vaak verkeerd in. Bovendien krijg je op een ‘normaal’ dieetdagboek geen feedback op hun dieetdagboek van deskundigen! Via onderstaande links kun je overigens meer lezen over (klassieke) dieetdagboeken:

Foto’s opsturen naar voedingsdeskundige

Met het Mobiele Telefoon Dieet kunnen deelnemers foto’s maken van de dingen die ze eten en de voedingsdeskundige geeft dan advies over de optimale hoeveelheden en eventuele gezondere alternatieven, samenstellingen en/of variaties. Het dieet kost in Japan omgerekend 30 euro per maand, en dat is niet echt duur als je je bedenkt dat je persoonlijk advies krijgt over alles wat je gedurende die maand eet.

Het dieet is een initiatief van de Japanse overheid die de laatste jaren te kampen heeft met een bevolking die overstapt op een steeds minder traditioneel-Japans eetpatroon. Langzamerhand beginnen de slechte, westerse eetgewoonten Japan in te sluipen; hamburgers en friet beginnen beetje bij beetje de hoge Japanse consumptie van vis te verdringen. (bron)

Het Mobiele Telefoon Dieet: tot slot…

Wat Gezond’r betreft is het Mobiele Telefoon Dieet een erg interessant en innovatief concept, en wij kunnen dan ook niet wachten tot het in Nederland wordt geïntroduceerd en gelanceerd. Velen onder ons weten namelijk niet goed wat ze nu wel of niet zouden moeten eten, en hoe groot gezonde porties nou precies zijn. Waarschijnlijk zou het Mobiele Telefoon Dieet voor talloze mensen dé ideale oplossing voor hun overmatige eetgedrag kunnen belichamen!

Vooral ook omdat nagenoeg iedereen tegenwoordig over een high-end mobiele telefoon of tablet beschikt en men deze altijd bij de hand heeft. Sterker nog: men zou een applicatie als Instagram kunnen gebruiken om foto’s te uploaden en laten bekijken, want daar upload toch al de halve wereldbevolking foto’s van maaltijden, gerechten en recepten. :D

Tweet What You Eat: afvallen met behulp van Twitter…

En dan nog dit… Twitter is in relatief korte tijd enorm populair geworden bij een grote groep mensen. Twitter wordt dan ook voor steeds meer doeleinden ingezet. Zo kwam ik laatst een twitter-functie tegen die je zou moeten helpen bij het afvallen, genaamd ‘Tweet What You Eat’…

Dieetdagboek via Twitter

Tweet What You Eat ofwel ‘Tweetwhatyoueat’  is een methode om via Twitter een dieetdagboek bij te houden. Je tweet simpelweg wat je in je mond stopt, telkens als je iets in je mond stopt. Zo ontstaat een dieetdagboek dat je zelf kunt inzien, en desgewenst ook openbaar kunt maken voor anderen.

Motiverend & confronterend

Door gebruik te maken van Tweet What You Eat word je je meer bewust van wat je eet. Daarnaast word je iedere keer geconfronteerd met je eetgedrag wanneer je op Twitter zit. Bovendien geef je desgewenst ook andere mensen inzicht in je dagelijkse voedingspatroon, wat extra confronterend en motiverend zou moeten werken. Ook is het mogelijk om foto’s van je maaltijden en tussendoortjes toe te voegen aan je tweets, zodat je in woord en beeld met je neus op de feiten wordt gedrukt.

Tweet What You Eat-Community

Er ontstaat momenteel een complete online community rondom Tweet What You Eat. Zo is er een TWYE forum, maar ook een TWYE blog en TWYE nieuws. Het dieetdagboek is bovendien niet alleen via Twitter in te zien, maar wordt ook opgeslagen in je account op Tweetwhatyoueat.com. Je account is zelfs te koppelen aan je Facebook account, waardoor je continu interactief bezig kan zijn met je eetgedrag en dieetdagboek.

Nieuw + amusant afslankprogramma: Amuseer Je Slank

Diëten wordt veelal geassocieerd met negatieve gedachten en gevoelens. Veel mensen associëren het woord ‘dieet’ immers met ‘vies eten’, ‘lekker eten laten staan’, ‘beperkingen’, ‘onbegonnen werk’ en ‘jojo-effect’. Om die reden worden de meeste nieuwe diëten tegenwoordig niet meer bij de naam van het beestje genoemd, maar geschaard onder de term ‘afslankprogramma’.

Hoewel ‘afslankprogramma’ tot nog toe een betere reputatie heeft dan ‘dieet’, komen ook afslankprogramma’s steeds vaker negatief in het nieuws. De waardering voor ’s werelds nieuwste afslankprogramma moet nog blijken, maar aan de naam kan het in ieder geval niet liggen. Dit spiksplinternieuwe afslankprogramma heeft namelijk de naam “Amuseer Je Slank” gekregen.

Amusant of toch niet zo?

Afslankprogramma’s zijn alles behalve zeldzaam. Atkins, South Beach, Herbalife, LighterLife, Jenny Craig, Weight Watchers, The Beck Solution, The Gabriel Method, NewFigure, Dokter Frank en Sonja Bakker zijn slechts enkele bekende voorbeelden. Hoewel de ene een betere reputatie heeft dan de andere, associeert de gemiddelde Nederlander geen enkel afslankprogramma uit dit rijtje met amusant. Met Amuseer Je Slank komt daar wellicht verandering in. Tenminste, dat doet de naam vermoeden.

De eigenschappen van Amuseer Je Slank

Nederland is een nieuw afslankprogramma rijker, namelijk Amuseer Je Slank. Het betreffende afslankprogramma wordt gebaseerd op jouw eetpatroon en leefstijl. Vooraf vastgestelde menu’s zetten de toon, maar je mag zelf bepalen wat je wel of niet eet. Je werkt – samen met je Amuseer Je Slank coach – aan je gewicht, alleen wanneer het jou uitkomt. Je dieet is koolhydraatarm en eiwitrijk. Veel wijzer word je helaas niet van de AJS website. Hmmm… ik wacht nog steeds op het amusante gedeelte… Wat mij betreft klinkt dit als het zoveelste vage en ongeorganiseerde dieetprogramma.

Het Amuseer Je Slank-afslankprogramma…

De eerste fase van Amuseer Je Slank beslaat acht weken. In deze fase behaal je je eerste doelstelling, namelijk je lichaam “laten wennen aan de veranderingen”. De tweede fase duurt drie tot zes maanden. Gedurende deze fase dien je je lichaamsverandering te stimuleren, te stabiliseren en behaald resultaat te behouden. Het merkwaardigste van Amuseer Je Slank is dat je eenmalig 15 euro betaalt voor begeleiding voor onbepaalde tijd (wat ik me hierbij moet voorstellen, weet ik niet) en een programmaboekje. Of dit nu de “amusement factor” is vraag ik me af.

Ook op de website wordt helaas niet duidelijk waar het grote amusement uit zou moeten blijken. Voor meer informatie kun je in ieder geval terecht op de homepage; google gewoon even op “Amuseer Je Slank”. Heb jij ervaring met dit afslankprogramma of weet jij wat er zo “amusing” aan is? Laat hieronder je reactie achter.

Hoe denk jij over bovenstaand Mobiele Telefoon Dieet en ? Zou het wat kunnen zijn? Zou jij consequent foto’s van je maaltijden maken en ze opsturen naar jouw voedingsdeskundige? Misschien dat Gezond’r in de toekomst met een vergelijkbare service zou kunnen starten… En wat vind jij van Tweet What You Eat? Ben je al lid? Vind je het leuk? Of vind je het totale onzin? Ik ben erg benieuwd naar andermans reacties; laat ze a.u.b. hieronder achter!

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.