Billen vermageren – Zo kun je afvallen rond de billen!

billen-vermagerenJe billen vermageren ofwel afvallen rond de billen is een onwijs populair item, met name onder vrouwen. Want, zeg nou zelf: je wilt natuurlijk niet dat je billen te dik lijken in je favoriete jeans. Elke vrouw lijkt gefixeerd te zijn op mooie, strakke billen, maar lang niet iedereen bereikt dit streven. Dat komt omdat strakkere billen heel lastig te bewerkstelligen zijn. Het kost zelfs enorm veel moeite, want enkel met afvallen kom je er niet.

1. Strakke billen door afvallen

Als je vet op je billen hebt, dan dien je dat vet te verbranden. Je billen zullen er namelijk nooit strak en gespierd uitzien als er een vetlaag overheen zit. Om de bilspieren te kunnen zien, dient de vetlaag dus te verdwijnen. Helaas is het niet mogelijk om vet plaatselijk te verbranden. Je lichaam probeert namelijk altijd een evenwicht te creëren. Je zult dus je hele lichaam moeten aanpakken voor mooie, strakke billen. Ga vooral niet overdreven diëten om af te vallen rond de billen. Eet gezond, gevarieerd en vooral voldoende, want voor strakke, gespierde billen zijn voldoende voedingsstoffen nodig, met name eiwitten.

2. Billen vermageren dankzij cardiotraining

Stap 1 is dus vet verbranden. De beste methode voor vetverbranding is cardio training. Cardio is relatief langdurig sporten met relatief beperkte weerstand. Voorbeelden van cardio zijn: crosstrainer, hometrainer, loopband, spinning, joggen, fietsen, skeeleren en roeien. Zorg er tijdens een cardio workout voor dat je hartslag niet te hoog is. Je dient normaal te kunnen blijven praten, zonder buiten adem te raken. Als je hartslag goed is, verbrand je het meeste vet. Tip: doe 3 x per week een halfuur tot drie kwartier cardio.

Strakkere billen m.b.v. krachttraining

Als je na langdurig cardio te hebben gedaan, het vet op je billen begint kwijt te raken, dan is dat nog niet genoeg. Je dient ook je bilspieren te trainen om ze steviger te maken en je billen strakker en mooier van vorm te krijgen. Spiermassa verbrandt bovendien calorieën tijdens de rust, dus als je meer spieren opbouwt, is de kans kleiner dat het vet op je billen weer terugkomt. Zoals met elke vorm van krachttraining, dien je regelmatig de weerstand te verhogen om maximaal rendement te behalen.

Conclusie

Billen bestaan grotendeels uit spieren met daaromheen een laag vet. Om je billen strak, gespierd, rond en mager te krijgen, kun je het beste:

 • Traplopen
 • Een heuvel oprennen & afrennen
 • Fietsen
 • Fitness (crosstrainer, step-apparaat + leg press!)

Als je strakke, gespierde en magere billen wilt bewerkstelligen, dan moet je ook absoluut deze bilspieroefeningen proberen! Hiermee kun je namelijk zeer effectief en efficiënt je billen en bilspieren trainen!

Heb jij bovenstaande tips geprobeerd om je bilpartij te verstevigen? En heb je al mooiere, rondere, strakkere, stevigere en gespierdere billen bewerkstelligd? Laat hieronder een berichtje achter!

32 reacties op “Billen vermageren – Zo kun je afvallen rond de billen!

 1. Panoniempje ·

  Hey, ik ben 15 jaar, 1.69m lang en 50 kilo. Alleen mijn billen zijn enorm dik, dat zit in de familie.

  Reageer
 2. Iemand ·

  Hallo, Dit is misschien een beetje raar om te zeggen, maar mijn billen zijn te gespierd en te rond. Hoe kan ik dit kwijt raken want ik zit er nogal mee… Groeten, Iemand

  Reageer
 3. onbekend ·

  Ik ben een meisje van 12 jaar en vind zelf mijn kont en benen te dik. Mijn moeder zegt ook altijd dat als ik zo doorga met eten dat ik dan later heel dik ben en dat wil ik natuurlijk niet. Ik eet over de hele dag 2 broodjes en ’s middags een koekje als ik uit school kom. Verder doe ik maandag aan turnen en dinsdag en vrijdag aan volleybal. Wat kan ik verder nog doen om ervoor te zorgen dat mijn kont en benen wat slanker worden?

  Reageer
  • Ellis ·

   Bedoel je serieus dat je op een hele dag 2 broodjes en 1 koekje eet? Daarmee honger je jezelf uit! Misschien moet je maar beter niet naar je moeder luisteren en veeeeeel meer gaan eten…

  • Sarah ·

   Moet meer eten.. ik heb vorig jaar 2 maand aan een stuk overdag amper iets kunnen eten 10 – 11 uur werken op een dag geen pauze… ben 7 kilo verloren met de congé terug normaal gegeten en ben er 10 kilo bij.. nu probeer ik meer te eten overdag kleinere porties maar veel gezonder.. voor sport heb ik geen tijd door mijn werk.. maar je bent pas 12 je lichaam is nu pas in de maak.. maar let op uw eten, ’s morgens een lauw glas water met citroen.. koffielepel olie (zelf nog niet gedaan) maar helpt blijkbaar..

 4. Charlotte ·

  Hoi, ik ben 12 jaar ongeveer 50 kilogram. En ik wil afvallen bij benen en billen. Ik fiets meestal naar school ongeveer 10 minuten 2x per 7 dagen. Ik zit op volleybal 2x in de week. De dingen die ik meer ga doen zijn skeeleren en dan op dinsdag, vrijdag, en woensdag, en dan een halfuur. Ik ben al vega dus mijn eten is goed. Maar wat moet ik ervoor gebruiken om meer mijn eetlust te verminderen. Liefs, Charlotte

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Charlotte, Allereerst vind ik dat je op je 12e nog helemaal niet bezig hoort te zijn met afvallen / afslanken. Je lichaam is immers nog volop in de groei en maakt dus nog extreme ontwikkelingen door. Het vet dat zich momenteel nog op je billen, heupen en dijen / bovenbenen bevindt, zou in theorie de komende jaren nodig kunnen zijn voor o.a. de borstontwikkeling. Afvallen moet je dan ook eigenlijk niet doen alvorens je volgroeid / uitgegroeid / volwassen bent. Tenzij je overduidelijk last hebt van overgewicht (obesitas / vetzucht / zwaarlijvigheid / adipositas / corpulentie / dikheid, of hoe je het ook wilt noemen)… Maar als kind dien je dan wel onder begeleiding te staan van een officieel diëtist(e) of van een volleerd (dus afgestudeerd) nutrist c.q. voedingsdeskundige (en dus niet zomaar iemand die zichzelf voedingsconsulent(e) noemt)… En al helemaal niet van willekeurige mensen via internet zoals ik. 😉 Dat je veganist bent, betekent overigens niet per definitie dat je gezond eet. Onder veganisten komen zelfs opvallend veel nutritieve en nutritionele tekorten / deficiënties voor; onder andere ten aanzien van vitamine B12, vitamine D, ijzer en essentiële eiwitbouwstenen (aminozuren). Van kinds af aan opgroeien als veganist vind ik om die reden ook niet per se een verstandige keuze, tenzij zulke tekorten aan voedingsstoffen heel nauwlettend in de gaten worden gehouden. Overigens is lichaamsbeweging en sport hartstikke goed! Zowel voor volwassenen als voor kinderen… Maar het doel ervan zou mijns inziens niet gewichtsafname moeten zijn… Zie eventueel ook (de reacties onder) dit artikel voor aanvullende inzichten:

   Groeten, Paul

 5. Ha ·

  Hallo, Ik ben 12 jaar en heb silusit aan mijn benen wat kan ik oden om dit weg te krijgen want ik heb veel broeken waar ik mij niet goed in voel maar het meest is aan mijn boven benen wat kan ik daar aan doen Ik ga maandag 1 uur gaan zwemmen Woensdag ga ik naar de judo dat is ook 1 uur En zaterdag ga ik ook nog eens naar de judo en dat is ook een 1 uur Alle tips zijn welkom

  Reageer
 6. Iemand ·

  Ik ben een man van 18. Ik ben 1m68 en 65 kg. Ik voetbal per week 3 uur en 45 minuten met mijn vrienden. Als ik dan ook al die tips ga volgen. Kan ik dan minimaal 5 kg per maand verliezen?

  Reageer
  • onbekend ·

   Ik vroeg mij dit ook af, ik ben een meisje en ik voetbal ook, ik zou ook graag wat afvallen maar weet niet hoe.

 7. Soof ·

  Hallo, Ik ben zelf, zoals velen hierboven, slank. Alleen helaas mijn billen niet. Mijn tip, zoals in het artikel: CARDIO CARDIO CARDIO CARDIO. Ik heb een eigen fitnessschema. We gaan elke dag 1,5 uur fitnessen. Elke dag doe ik zeker 20 tot 30 minuten (kan niet langer omwille van zware astma) lopen/fietsen/crossetrainen of stijl omhoog wandelen/lopen. Super goed! Verder squat ik, plus lunges met gewichten, enz. Verder qua eten, zoals het hoort. Goed, maar niet te veel. 🙂 Groetjes!

  Reageer
 8. myriam ·

  Beste Paul, Ik ben 43 jaar 54 kg en 1.60cm. Ik doe 4x per week krachttraining en cardio ook 4 x per week 30 min. Ik heb veel spieren maar er is nog net een klein laagje vet en vocht op de billen dat ik maar niet weg krijg. Mijn schouders en buik zijn mooi strak. Ik heet s morgens rijstvlokken met whey in water opgelost, 10 uur stuk fruit met platte kaas, s middags 150 gram kip met 70 gram rijst en of 300 gram patatjes met groenten. Om 4 uur herhaling maaltijd 2. Om 6 uur 6 rijstwafels met 20 gram jam. Om 20 uur herhaling maaltijd 3 en voor het slapen whey met water. Dus zoals je ziet eet ik genoeg en drink nog 1,5 liter water.

  Reageer
  • Paul ·

   Misschien eet je te veel en te eenzijdig? Een gemiddelde eiwitshake levert 50 gram eiwitten x 4 kilocalorieën per gram eiwit = 200 kilocalorieën. Een tweeral eiwitshakes levert dus 400 kilocalorieën. Als je daar bovenop nog 6 dagelijkse eetmomenten hebt, kan ik me voorstellen dat je totale calorie-intake behoorlijk aan de hoge kant is. Als ik het goed heb gelezen/begrepen, ziet je dagelijkse eetpatroon er als volgt uit:

   • 07:00 Rijstvlokken + whey
   • 10:00 Fruit + platte kaas
   • 13:00 Kip + rijst/patat + groenten
   • 16:00 Fruit + platte kaas
   • 18:00 Zestal rijstwafels met jam
   • 20:00 Kip + rijst/patat + groenten
   • 23:00 Whey-eiwitshake

   Persoonlijk vind ik dit erg veel en ook nog eens een tikkeltje eenzijdig. Twee keer per dag rijst + rijstvlokken + 6 rijstwafels… Wissel liever af met o.a. peulvruchten, zoete aardappel, pompoen en volkorenpasta. Aan 300 gram patat heeft je lijf sowieso niks. Ook iedere dag kip en kaas is nogal eentonig. Breng liever wat meer variatie in door producten toe te voegen uit deze lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen en deze lijst met gezonde vetleveranciers. En ga desgewenst meer bilspieroefeningen doen… Hopelijk heb je hier wat aan; succes! Groeten, Paul

 9. Johanna ·

  Ik zelf ben al best heel slank, maar moet nog strakker worden rond om mijn billen. Aangezien het is om binnen de ‘modellenmaten’ te komen, weet ik niet hoe ik dit het best kan aanpakken. Mijn heupen zijn op dit moment 98 centimeter in omtrek en dit moet naar 90 centimeter toe (of hier dichter bij in de buurt). Nu zoek ik dus een training waarbij ik niet mijn hele lichaam verder hoef af te slanken, maar echt alleen mijn billen. Hoe pak ik dit aan?

  Reageer
  • Paul ·

   Deze manier van ‘plaatselijk afslanken’ is helaas onmogelijk. Er worden allerlei BBB-methodes bedacht door allerlei fitnessgoeroes, maar dit werkt alleen om plaatselijk SPIEREN te ontwikkelen. Dus met behulp van beenspieroefeningen, bilspieroefeningen en buikspieroefeningen… Plaatselijk afvallen -dus dunner worden- bestaat daarentegen (helaas) niet. Vet verdwijnt namelijk altijd proportioneel, dus naar verhouding… Waar zich het meeste lichaamsvet bevindt, verdwijnt ook het meeste lichaamsvet. En waar je geen lichaamsvet hebt, kan logischerwijs ook geen vet meer verdwijnen. De enige situatie waarin je UITSLUITEND op één specifieke plaats vet kwijtraakt is als je maar op één specifieke plaats vetreserves hebt zitten. Dus als je de rest van je lichaam reeds hebt ‘drooggetraind’. Al met al is plaatselijk vet verbranden in veruit de meeste gevallen een fabeltje…

 10. lisa ·

  Hoi hoi, Ik heb 2 jaar geleden een maagoperatie ondergaan en ik ben daar heel tevreden over. Juist mijn zitvlak en billen blijven wat dik. Welke oefeningen kan ik daarvoor doen, want het wordt zomer en wil mij niet schamen om in bikini te lopen? Groetjes, Lisa

  Reageer
 11. Roos ·

  Door het trainen van je bilspieren worden je billen groter? Waarom staan hier zoveel bilspieroefeningen wat je billen kleiner zou maken.. Ik doe juist deze oefeningen om voller billen te krijgen.

  Reageer
  • Paul ·

   Het kan eigenlijk twee kanten op met bilspieren trainen, afhankelijk van je uitgangssituatie… Als je dikke billen (dus veel vet op je billen) hebt, kun je door fitness (indirect door bilspieroefeningen, maar toch vooral door cardio-oefeningen) bilvet verbranden en zodoende kleinere billen bewerkstelligen. Heb je hele platte, magere billen, dan kun je met behulp van bilspieroefeningen je bilspieren vergroten, waardoor vollere, rondere billen ontstaan. De exacte uitwerking van bilspieroefeningen is dan ook deels afhankelijk van wat voor billen je op DIT moment hebt (qua samenstelling: bilvet versus bilspieren).

 12. H Uz ·

  Hey, Ik wil afvallen alleen ik wil het wel gezond doen, ik heb een strakke buik alleen mijn billen zijn dik. Wat kan ik doen om alleen rond mijn billen af te vallen?

  Reageer
 13. bella ·

  Hey, Ik heb dus het probleem dat alles gewoon strak is behalve mijn billen. 🙁 Werkt dit echt? Want ik wil zo snel mogelijk resultaat want moet namelijk bruidsmeisje zijn en moet een strak jurkje aan.

  Reageer
 14. Naomie ·

  Hoi hoi. Ik ben nu 1 week bezig met trainen volgens uw artikel en het is top!!! Ik ben nu al 1 kilo kwijt. Eet ’s morgens goed, ’s middag matig en ’s avonds de helft van een bord. Eet 2 tussendoortjes per dag die ieder minder dan 100 kcal bedragen. Ik raad het iedereen aan!!!

  Reageer
  • Paul ·

   Dankjewel voor je berichtje; erg leuk om te horen dat de tips worden gewaardeerd!

 15. joke ·

  Nou, Ik sport sinds 2 jaar elke dag en soms 6 dagen per week. Daarmee bedoel ik dus cardio plus krachttraining. Daarbij eet ik na 6 uur niks meer. Wat betreft frisdrank ben ik helemaal gestopt, drink alleen water en groene thee. Ik woog voorheen 102 kg, nu 2 jaar later weeg ik nog steeds 102 kg. Je zou denken dat ik inmiddels 60 weeg, maar niet dus. Ik vraag me af wat ik fout doe. Ik eet gewoon wel elke dag 3 grote maaltijden en 2 a 3 tussendoortjes. Plus ik vervang mijn avondeten vaak door een zelfgemaakte groenteshake. Koek, chips en chocola beperk ik of eigenlijk vervang ik het door hagelslag en pasta, want ik ben een enorme zoetekauw. Dus ik wil ’t nog wel in m’n leven hebben. Maar dat terzijde, waarom val ik niet af?!

  Reageer
  • Paul ·

   Heb je je maten aan het begin genoteerd en tussentijds opgemeten. Het kan best zijn dat je al een heleboel vet bent kwijtgeraakt en er spieren voor terug hebt gekregen. In dat geval ben je niet afgevallen in de zin van gewicht verloren, maar wel afgeslankt in de zin van slanker geworden. Nog belangrijker: eet je voldoende eiwitten? Als je aan krachttraining + cardio doet en je je lichaam niet van voldoende eiwitten voorziet zal er niet of nauwelijks over worden gegaan tot vetverbranding. Bovendien zou je toch eens moeten kijken of je van de zoetigheid af kan blijven. Suiker (glucose, dextrose, fructose, sucrose etc.) bevordert de vetopslag namelijk enorm en voorkomt tot op zekere hoogte vetverbranding. Misschien zijn dit artikel over suikerverslaving en dit artikel over eiwitrijke voeding interessant? Succes! Groeten, Paul

 16. yousra ·

  Mijn billen zijn mijn probleemzone. Alle tips zijn welkom! Alvast bedankt.

  Reageer
 17. Lindsay ·

  Hey, Ik heb namelijk diabetes type 1 maar ja, en ik weeg 57 kilo. Het zit namelijk zo: als ik een skinny broek aantrek, dan is het gelijk dat mijn bovenbenen en billen er zo dik uitzien en ik zou heel graag strakke benen willen. Maar wat zou ik dan het best doen om terug strakke benen (en billen) te kunnen krijgen? En dat heel snel resultaat geeft, maar ja. Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Bye bye 🙂

  Reageer
 18. Stella ·

  Hi, Ik ben twaalf jaar, en ik weeg zestig kilo!!! 🙁 Ik heb een platte buik en een dun hoofd. Geen sprankeltje vet te zien! 🙂 Alleen als ik glimlach wat bollere wangen maar ja… oké. Ik heb dit dus geprobeerd, en ik doe het al een maand. Het helpt voor geen meter! Dus het beste is: Eet gezond. Ongeveer twee stuks fruit per dag. Leverworst achterwege laten. Zit namelijk veel vet in… Maar ja doei! x

  Reageer
 19. Angelina ·

  Hallo Andrea, Ik heb ook last van striemen vooral in mijn zij. Nadat ik vaker na de zonnebank studio ga zie dat de striemen langzaam weg gaan. En van zonnebanken val je ook af doordat je gaat zweten.

  Reageer
  • Anna ·

   Dat is niet waar! Van veel zweten verlies je alleen vocht en daarom moet je voldoende water drinken om uitdroging van de huid te voorkomen. Door een sauna of zonnebank zul je geen vet op je billen (bilvet) verbranden!

 20. Andrea ·

  Werkt dit echt? Ik probeer nu 2 keer in de week te gaan lopen maar heb nog geen verandering ondervonden! Ik heb ook striemen hoe geraak ik daar vanaf?

  Reageer
  • Marco Clappers ·

   Voordat je echt resultaat ziet qua afvallen v/d billen, kan het wel een halfjaar duren. Of je moet meer lopen in combinatie met krachttraining op een sportschool. Ook intensief fietsen helpt goed.

 21. sarah ·

  Werkt het echt vermageren aan de billen?

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.