Medische diëten

Onder de categorie ‘medische diëten’ vallen alle diëten die als doel hebben specifieke gezondheidsklachten te verminderen of een medisch-noodzakelijke operatieve ingreep mogelijk te maken. Voorbeelden van medische diëten zijn diëten tegen acne, diëten tegen hartstoornissen, diëten tegen ADHD, diëten tegen verzuring, diëten tegen hoge bloeddruk, diëten tegen diabetes, diëten tegen kanker, diëten tegen jicht, diëten tegen darmklachten, diëten tegen schimmelinfecties, diëten tegen artritis en diëten tegen maagklachten. De medische diëten die allergieklachten tegengaan staan in een afzonderlijke categorie, namelijk in de ‘anti-allergene diëten’ categorie.

Voordelen medisch dieet

De voordelen van een medisch dieet spreken veelal voor zich. Als een medisch dieet aanslaat, worden de symptomen van een bepaalde ziekte, aandoening of afwijking minder. Zodoende verbetert je lichamelijke (en/of geestelijke) gezondheid en wordt je levenskwaliteit vergroot. Medische diëten moeten overigens niet als een op zichzelf staand medicijn worden gezien. Een medisch dieet wordt meestal door een arts voorgeschreven als onderdeel van een behandelingsplan en als aanvulling op reguliere medicatie.

Medische diëten & afslanken

Medische diëten zijn niet bedoeld voor een mooier of slanker uiterlijk, maar hebben in veel gevallen desalniettemin toch een afslankende werking. Dit komt omdat overgewicht en zwaarlijvigheid hand in hand gaan met allerlei ziekten en afwijkingen. Om medische klachten te verhelpen, worden dan ook vaak maatregelen doorgevoerd die – naast de specifieke lichamelijke aandoening – ook overgewicht tegengaan. Om deze reden worden sommige medische diëten ook gevolgd door mensen die niet te kampen hebben met een ziekte of afwijking, maar die om esthetische (schoonheids-) redenen willen afvallen en/of vermageren.

Hieronder vind je een overzicht van alle medische diëten uit de Gezondr diëtenlijst:

Acne dieet
ADHD dieet
Alkalisch dieet
Anti-oestrogeen Dieet
Artritis Dieet
Borstkanker dieet
Candida dieet
Cholesterol verlagend dieet
Darm dieet
DASH dieet
Diverticulose dieet
Dr. Feingold Dieet
Dr. Houtsmullerdieet
Evers Dieet
Glutenvrij dieet
Hypoglycemie dieet
IBS Dieet
Jicht dieet
Ketogeen Dieet
Koemelkvrij dieet
Maagdarmsparend dieet
Makers dieet
Moerman Dieet
Rijst Dieet
Sacred Heart Dieet
Specifieke Koolhydraten Dieet
Ziekenhuisdieet
Zoutarm dieet

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.