platte buik trainen

Afslanken buik: 5 tips voor een mooi, plat & gespierd buikje!

Effectief en efficiënt afvallen is sowieso niet gemakkelijk. Veel mensen verliezen vocht en verbranden spierweefsel en raken niet of nauwelijks vet kwijt. Afslanken rond de buik is wellicht het lastigst van allemaal. De vetstapeling rond je buikspieren is heel hardnekkig en gericht buikvet verbranden is enorm moeilijk. Je dient je dan ook niet te richten op plaatselijk afvallen, maar op je hele lichaam. Je kunt wel accenten leggen op je buik en buikspieren. Alleen op die manier kun je effectief afslanken rond de buik. Daarom hierbij 5 effectieve tips voor afslanken bij de buik.

Afslanken buik: zes tips!

Een platte buik is lastig te bewerkstelligen. Afvallen en diëten is bijvoorbeeld goed voor gewichtsverlies, maar een platte buik krijg je er niet van. Je gewicht daalt, maar de vetstapeling bij je buik blijft zitten waar ie zit. Sommige mensen denken echt álles al te hebben geprobeerd om hun buik platter te krijgen: de nieuwste fitnessapparatuur, speciale buikspieroefeningen, dure afslankpillen, enzovoort. Negen van de tien komen van een ijskoude kermis thuis, want een platte buik trainen, kost géén geld.

Een strakke buik trainen vergt tijd en toewijding. Alvorens je een platte, strakke buik kunt bewerkstelligen, zul je vanzelfsprekend het vet op en rondom je buik moeten verliezen. Houd er rekening mee dat dit zeer geleidelijk zal gaan, want plaatselijk afvallen is niet mogelijk. Voor een platte buik zijn namelijk maar twee dingen nodig: wilskracht en doorzettingsvermogen. Hierbij 5 tips…

1. Veel cardiotraining

Afvallen rond de buik lukt je alleen met voldoende cardiotraining (cardiovasculaire work-outs). Spinning, crosstraining, hometraining, fietsen, joggen, roeien, skeeleren enzovoort. Relatief langdurig sporten dus, met weinig weerstand. Met cardiotraining verbrandt je lichaam effectief vet, en dat is waar het om draait. 3 dagen per week, 30 minuten op de crosstrainer is ideaal!

Begin met cardiotraining – Cardiotraining is een goede manier om te kunnen afslanken. Je verbrandt daadwerkelijk buikvet dankzij cardio en daar is waar het bij afvallen om draait. Probeer eens een hometrainer of een crosstrainer en doe dit minimaal 3 dagen per week, 30 minuten per keer.

2. GÉÉN crashdieet!

Om het vet rond je buik te verbranden zul je minder calorieën moeten binnenkrijgen dan je verbruikt. Let op: te weinig calorieën eten werkt averechts. Bovendien is het uiterst belangrijk om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen via je voeding. Met name voedingsvezels zijn belangrijk; daarmee voorkom je namelijk darmproblemen.

Als je wilt afslanken rond je buik, dien je vooral GEEN crashdieet te volgen. Met een crashdieet val je namelijk wel af, maar verlies je geen vet, al helemaal niet rond je buik. Door jezelf uit te hongeren gaat je lichaam proberen om zoveel mogelijk vet op te slaan. Alle calorieën die je lichaam te pakken krijgt, worden gehamsterd, en grotendeels opgeslagen als buikvet. Crashen werkt dus averechts voor afslanken rond de buik!

Probeer dus géén crashdieet! Een crashdieet zorgt er alleen maar voor dat je vocht kwijtraakt en je zult niet écht afslanken. Helemaal rond de buik bevindt zich voornamelijk vet, en door jezelf uit te hongeren verdwijnt dat buikvet zeker niet.

3. Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen zijn een goede aanvulling op cardio. Als je wilt afvallen rond de buik, kun je je buikspieren waarschijnlijk niet zien. Als je echter bent afgevallen dankzij cardio, is het des te lonender als er mooie spieren vanonder het vet tevoorschijn komen. En dat bereik je met buikspieroefeningen (crunches e.d.). Bovendien voel je je buikspieren na een setje buikspieroefeningen, en dat voelt goed!

Train je buikspieren! Ook al kun je ze nog niet zien, de buikspieren zijn er al wel. Vooral als je al iets verder bent met afslanken, zul je je buikspieren vanzelf zien. Bovendien is het gevoel van het trainen van je buikspieren lekker; je voelt dat er daadwerkelijk iets gebeurt tijdens buikspieroefeningen!

4. Eet voldoende

Eet vooral niet te weinig als je wilt afslanken rond de buik. Als je cardio en buikspieroefeningen doet, verbruikt je lichaam grote aantallen calorieën. Als je die niet regelmatig aanvult d.m.v. eten, dan gaat je lichaam je spieren verbruiken en dat wil je natuurlijk niet. Eet dus regelmatig kleine porties om je energie/calorieën op peil te houden. Maar eet wel gezond en gevarieerd natuurlijk!

Eet vooral niet te weinig – Zeker als je begint met sporten om te kunnen afslanken rond je buik, moet je vooral niet te weinig eten. Je verbrandt namelijk meer calorieën als je sport… als je tegelijkertijd op een streng dieet gaat,  zal het afslanken misschien wel sneller gaan, maar het afslanken is dan van korte duur omdat er vooral spieren verdwijnen. Zie het als de stookkachel van een stoomlocomotief: er moet brandstof op het vuur worden gegooid om voldoende energie op te wekken voor vooruitgang. Dat geldt exact hetzelfde voor het leveren van krachtinspanning en het ophogen van je calorieverbruik.

Er zijn voldoende brandstoffen en bouwstoffen nodig voor lichamelijke ontwikkeling en vooruitgang. Energie-intake en energie-output moeten in balans zijn.

5. Veel eiwitten

Eet bij elke maaltijd eiwitrijke voedingsmiddelen. Eiwitten oftewel proteïnen zorgen er namelijk voor dat je minder snel honger krijgt en gaat snakken naar vet- en koolhydraatrijk voedsel. Bovendien zijn (essentiële) eiwitten bouwstenen voor je spieren. Als je cardio en buikspieroefeningen doet, heeft je lichaam dus extra veel eiwitten nodig. Eet dus regelmatig eieren, magere zuivel, mager vlees, noten, zaden, paddenstoelen en eventueel vleesvervangers.

Afslanken buik? Eet bij elke maaltijd eiwitten – Eiwitten zorgen er voordat je geen honger krijgt en zijn belangrijke bouwstenen van spieren. Als afslanken rond je buik jouw doel is, zijn eiwitten van cruciaal belang!

Tips om eindelijk van je buikvet af te komen: een buik in topvorm

Er zijn  volop mensen met een slank tot volslank postuur die regelmatig sporten en gezond eten en tóch lijden aan een bepaalde vorm van ‘zwemband-ontwikkeling’. Nu is het bij veel van hen niet echt een bierbuik, maar toch ook zeker geen sixpack. Het is vaak een beschaafd buikje dat er op subtiele wijze en langzaamaan is ingeslopen en daarna weigerde weer weg te gaan. Je hoort dan ook vaak dingen als: “Hoeveel ik ook sport en hoe fit ik me ook voel, m’n buikje en lovehandles laten zich gewoon niet wegjagen.” Daarom hierbij een aantal tips om je buik slanker te trainen en uiteindelijk zelfs een sixpack te creëren. Dat laatste is overigens slechts een optie, en alleen voor de fanatiekelingen onder ons…

Afkomen van buikvet…

Ten eerste dien je van je buikvet af te komen, want goed ontwikkelde buikspieren die verscholen blijven onder een laagje vet zijn als de spreekwoordelijk taart zonder slagroom. Dát is overigens alvast iets om op te letten: gezond eten… Als je het idee hebt dat je té veel, té ongezond of té onregelmatig eet, doe er dan wat aan. Praktijktips:

 • Verlaag je calorie-intake maandelijks met een stapjes van  100 kilocalorieën per dag, totdat je het idee hebt dat je afvalt. Ga daar echter niet te ver in. Tot je vijftigste levensjaar dient een man 2.000 tot 3.000 kilocalorieën te nuttigen en een vrouw ongeveer 2.000 tot 2.500.
 • Verdeel je totale calorie-inname over ongeveer 6 kleine maaltijden per dag; drink bovendien royaal water.
 • Nuttig ongeveer 1 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Eten en bewegen moeten in evenwicht zijn. Wanneer je te veel beweegt en te weinig eet, daalt je rendement. Wanneer je te veel eet en te weinig beweegt eveneens. Wanneer je genoeg beweegt en genoeg eet, maar de verkeerde voeding nuttigt, daalt je rendement óók. Zorg er dus voor dat je voldoende eet, dat je voeding alle nodige voedingsstoffen bevat en niet teveel ongezonde voedingsstoffen, en dat je genoeg beweegt om calorieën te verbranden en zodoende buikvet te verbranden c.q. verliezen. Nadat het buikvet is verdwenen, kun je eindelijk je buikspieren showen, maar deze wil je natuurlijk wel in vorm hebben. Dit artikel over buikspiertraining  richt zich op specifieke krachttraining om de buikspieren een boost te geven. Kortom: buikspieroefeningen!

Naast letten op je voeding, kun je ook cardio-oefeningen doen. Dit zijn alle oefeningen die je hartslagfrequentie verhogen. Hardlopen, oefenen op de crosstrainer of hometrainer, fietsen, elliptische trainers, loopbanden, roeimachines enzovoort. Dit zijn allemaal manieren om effectief je buikvet kwijt te raken.

Platte buik trainen: 13 buiktrainingstips die écht werken!

5 kilo afvallen is niet zo moeilijk als het lijkt, het enige dat je hoeft te doen is de zogenaamde verborgen calorieën op te sporen en tijdelijk weg te laten uit je dieet. Zeker nu de zomer er aan komt heb je (hopelijk) extra motivatie om het voor elkaar te krijgen om je nieuwe bikini met een platte buik te showen op het strand. Nog één keer een duidelijke uiteenzetting van wat je in de praktijk moet doen voor het afslanken van je buik: 13 praktische tips voor een strakke, platte buik op een rij…

Tip 1: Héél veel cardio voor een platte buik

Cardio ofwel cardiovasculair trainen is de enige manier om vet rond de buik kwijt te raken. Cardio training is relatief langdurige inspanning op lage intensiteit. Voorbeelden van cardio zijn hardlopen, crosstraining, fietsen, zwemmen, hometraining en spinning. Je hartslag mag nooit hoger zijn dan 65 procent van je maximale hartslag (HFmax = +/- 220 – leeftijd). Je moet normaal kunnen praten, zonder buiten adem te raken. Probeer cardio ten minste een half uur en ten hoogste een uur vol te houden. Pas na 20 minuten gaat je lichaam vet verbranden.

2. Platte buik bewerkstelligen: letten op WAT je eet

Je krijgt geen platte buik door alleen maar te trainen. Je dient tevens goed te letten op wat je eet. Neem vooral veel essentiële eiwitten (ei, soja, wei e.a.) tot je. Eet voldoende koolhydraten. Verkrijg je koolhydraten zo min mogelijk uit suiker en zetmeel en zo veel mogelijk uit gecompliceerde producten, zoals volkoren brood en volkoren pasta, groenten, fruit, zuivel, noten, paddenstoelen e.a. Eet niet te veel vet, en haal je vet vooral uit (vette) vis, olijfolie, mager vlees en meervoudig onverzadigde vetzuren. WAT je eet, is mínstens zo belangrijk als hoeveel je eet…

3. Platte buik trainen = voldoende eten?!

Dé truc voor een platte buik is: niet te weinig eten! Eet slechts een heel klein beetje minder dan je lichaam nodig heeft; dit zorgt ervoor dat je je buikvet verbrandt. Als je je calorie-inname te zwaar beperkt, dan gaat je lichaam je spieren afbreken en heb je dus (bijna) niks aan cardiotraining en krachttraining.

Tip 4: De juiste buikspieroefeningen voor een platte buik

Specifieke buikspieroefeningen zorgen ervoor dat je buik er gespierd uitziet wanneer je eenmaal je vetlaagje kwijt bent. Je buik wordt dus steviger en strakker, maar pas als je vet weg is. Alle soorten crunches, raises en twists zijn prima; sit-ups belasten de rug te veel. Vraag altijd aan een sportinstructeur of je je oefeningen naar behoren uitvoert.

Tip 5: toetjes!

Toetjes zijn vaak een grote boosdoener als je gewicht wilt verliezen. De meeste toetjes zitten bomvol calorieën – soms zelf meer dan de maaltijd die je ervoor gegeten hebt. Om echt 5 kilo af te vallen en een platte buik te krijgen voor deze zomer kun je ze vervangen door gezonde desserts, bijvoorbeeld aardbeien of ander fruit.

Tip 6: drinken vervangen

Veel drankjes bevatten enorm veel calorieën. Hoewel een glas water niet altijd even aantrekkelijk klinkt als een glas vruchtensap of frisdrank, is het toch slim om suikerrijke drankjes te laten staan als je een ‘beach ready’ buikje wilt bewerkstelligen deze zomer. Als je dagelijks méér dan vier glazen vruchtensap en/of frisdrank drinkt, dan ben je binnen een maand 5 kilo kwijt door ze te laten staan. Precies snel genoeg voor een platte buik op het strand deze zomer.

Tip 7: tussendoortjes aanpassen

Zoals iedereen eigenlijk wel weet, zijn koekjes en snoepjes dramatisch als je een platte buik wilt bewerkstelligen. Het kost een klein beetje moeite om ze niet te eten, maar het resultaat is wel dat jij je buik niet constant in hoeft te houden op het strand deze zomer. Hang je nieuwe bikini gewoon in het zicht op je kamer om dat kleine beetje extra motivatie te hebben om het vol te houden. Eet fruit en andersoortige gezonde tussendoortjes in plaats van ongezonde snacks zodat je lichaam er iets aan heeft qua voedingswaarde en voedingsstofdichtheid!

Tip 8: méér bewegen

Een ‘klassieke’ tip, maar daarom niet minder waar: Als je relatief snel 5 kilo wilt afvallen en een plattere c.q. strakkere buik wenst, dan hoef je niet eens héél veel extra te bewegen om een beetje overtollig buikvet kwijt te raken. Als je drie keer per week een uur sport, ben je minimaal een halve kilo per week lichter (ervan uitgaande dat je evenveel blijft eten). Begin bijvoorbeeld met ‘hardlopen’ op een crosstrainer… Een echte aanrader als je een platte buik wilt!

Tip 9: portiecontrole

Vijf kilo afvallen is écht een stuk makkelijk als je nét even iets minder eet. Alleen al een kleiner bord gebruiken, doet wonderen! Meer goede tips om minder te eten vind je hier

10. Géén alcohol en koolzuur

Als je een strakkere buik wilt, dan dien je lege calorieën zoveel mogelijk te vermijden. Dat betekent o.a. dat je frisdrank, bier en wijn maar beter kunt laten staan, evenals andere dranken met alcohol, suiker en/of koolzuur. Op die manier voorkom je bovendien een opgeblazen gevoel, waardoor je buik er sowieso dunner en strakker uit zal zien.

11. Groenten tijdelijk vermijden

Als je op het punt staat om in bikini naar het strand te gaan, dan doe je er verstandig aan om niet te veel groenten te eten. Grote hoeveelheden groenten (kool, ui, bonen e.a.) zorgen namelijk nog weleens voor een opgeblazen buik. Let op: het is natuurlijk absoluut niet de bedoeling dat je groenten stelselmatig skipt.

12. Wandelen

Cardiotraining is een must om een gezond gewicht en strakke buik te bewerkstelligen. Wandelen is een uitstekende vorm van cardiotraining waarbij je hartslagfrequentie laag (en in de vetverbrandingszone) blijft. Je kunt het overal en altijd doen en je gebruikt veel verschillende spiergroepen.

13. Stress verhinderen = buikvet verminderen!?

Buikvet komt voor in twee verschillende soorten, namelijk ‘visceraal’ en ‘subcutaan’. Subcutaan buikvet is het beste zichtbaar vanaf de buitenkant. Subcutaan buikvet ligt net onder het huidoppervlak en zorgt voor zichtbare vetstapelingen zoals vetrolletjes, zwembandjes en love-handles. Visceraal vet bevindt zich veel dieper in het lichaam en zorgt op den duur voor de evenredig ronde bierbuik. Omdat het zich dicht bij de organen bevindt, is visceraal buikvet veel gevaarlijker dan subcutaan vet. Visceraal vet mag dan minder ‘lelijk’ zijn aan de buitenkant, het is veel schadelijker aan de binnenkant.

Visceraal buikvet door stress!? Visceraal buikvet wordt ook wel visceraal abdominaal vetweefsel of VAT genoemd. Een geweldig hulpmiddel om visceraal buikvet te verbranden, is stress verminderen. Stress zorgt er namelijk voor dat er meer van het hormoon cortisol wordt aangemaakt, en cortisol is van grote invloed op je ‘VAT’. Cortisol & buikvet… De buikvet-regio werkt heel anders dan alle andere vetrijke lichaamsdelen. Zo beschikt buikvet over een veel intensievere bloedcirculatie en bovendien over een grotere hoeveelheid cortisol-receptoren. Dat komt omdat je buikvet bedoeld is als reserve voor noodgevallen (de “help-ik-word-achternagezeten-door-een-dinosaurus-vetreserve”)…

Cortisol wordt ook wel “stress-hormoon” genoemd. Cortisol wordt aangemaakt onder invloed van stress, ergernis & paniek en grotendeels opgeslagen in je buikvet. Je cortisol-niveaus stijgen als je in de file staat en je je toch al had verslapen; als je buurman je auto weer eens heeft geblokkeerd; als je de hele nacht moet doorwerken in de hoop je deadline van morgenochtend nog te halen… Enzovoort. Veel cortisol = veel visceraal buikvet. (bron)

Als je cortisol-niveaus stelselmatig hoog zijn, gebeurt er iets ernstigs: er wordt meer visceraal buikvet opgeslagen door toedoen van je cortisolreceptoren. Het is dus niet zo vergezocht dat yoga (en zelfs simpele ademhalingsoefeningen) kunnen bijdragen aan afvallen & gewichtsverlies. Probeer daarom je stress te beperken en grijp desnoods meditatie en tai chi aan om overgewicht te voorkomen. Heb jij het idee dat stress van directe invloed is op je lichaamsgewicht?

Afslanken buik: conclusie…

Afslanken buik… Het is niet makkelijk om af te vallen, zeker niet in de buikregio. Afslanken rond je buik is extra lastig, omdat het vet rond de buikstreek doorgaans pas het laatst verdwijnt. Je kunt overigens niet plaatselijk afslanken bij je buik, maar je kunt wel je hele lichaam aanpakken, waardoor je evenredig ook buikvet verliest. Daarom heb ik hierboven 5 cruciale  tips op een rijtje gezet om afslanken rond je buik voor elkaar te krijgen. Vet rond de buik verbranden en een strakke buik krijgen kan al met al door een tweetal aspecten te combineren, namelijk:

 • Cardiotraining (cardiovasculaire oefeningen)
 • Voldoende + gezond eten

Cardio is het belangrijkste aspect om een platte buik te bewerkstelligen, maar hiermee bereik je geen platte buik zonder voldoende calorieën uit essentiële eiwitten, complexe koolhydraten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Buikspieroefeningen zijn een goede aanvulling, omdat de spieren die je opbouwt door krachttraining zorgen voor extra vetverbranding in ruststand.

De spieren zul je echter pas zien nadat je je buikje en ‘love handles’ hebt weg getraind door cardio. Let op: een platte en strakke buik krijgen is moeilijk, maar met voldoende wilskracht en doorzettingsvermogen gaat het zeker lukken!

Heb jij aanvullende tips om een platte buik te trainen? Heb jij bovenstaande 5 tip voor langere tijd opgevolgd? En hoe resulteerde dat voor jouw buikomvang? Deel jouw ervaringen en bevindingen in een reactie! Heb jij aanvullende tips voor het afslanken van de buik? Deel ze eveneens in een berichtje hieronder!

116 reacties op “Afslanken buik: 5 tips voor een mooi, plat & gespierd buikje!

 1. gewoon ik ·

  ik eet gewoon wat ik altijd al eet
, maar ik doe een paar druppels citroensap in mijn drinken eerst deed ik het in mijn thee maar dat is niet te zuipen! nu doe ik het in sapjes enz en daar val je ook al gouw mee af en als je snel wilt afvallen moet je het gewoon in je thee doen en die sapjes enz laten staan ff door bijten en minder eten en als het kan meer sporten…
 xx

  Reageer
 2. hahahannie ·

  aardbeien zijn heerlijk en zeker in de zomer kun je er van genieten. en wist je dat aardbeien ongeveer de calorie-armste vruchten die er zijn. pas daarentegen wel op met druiven want die zijn wel een bom van calorieen. een goed idee als tussendoortje.

  Reageer
 3. Anna ·

  We weten allemaal wel hoe we moeten afvallen…gezond (niet teveel) eten en meer bewegen….het enige wat er vaak aan ontreekt is het daadwerkelijke doen!! Mijn moeder zei vroeger wel eens: “Stel niet uit tot morgen wat je vandaag al kunt doen!” Succes!

  Reageer
 4. Arno Wingen ·

  “Om echt 5 kilo af te vallen kun je ze vervangen door aarbeien of ander fruit”
  Bravo. Aardbeien eet ik zelf ook graag en bevatten veel minder suiker dan ander fruit. Ik eet ze meestal met ongezoete slagroom, omdat je van suiker dik wordt en niet van vet, maar dat is weer een persoonlijke aanpassing.

  Reageer
  • leonie ·

   Ik ga het wel eens proberen ik vindt me zelf een beetje dik

 5. nisha ·

  meestal is een dieet overdag goed vol te houden, maar in de avonduren een horror. Althans voor mij. Dit probleem opgelost door een foto van mij met alle extra kilo’s te vergroten EN op een keukendeur geplakt… hou me geheid uit de keuken, 
succes!
 TIP:
 hou caloriearme drankjes bij de hand en probeer ook zoveel mogelijk lauw water te drinken.

  Reageer
 6. Tessa ·

  ook een goede tip om snel 5 kilo af te vallen is het drinken van grapefruitsap bij het ontbijt.
De zuren zetten je stofwisseling in werking en zorgen dat vet gemakkelijker wordt afgevoerd.
Houd je niet zo van de zure smaak? even doorbijten. het is maar een glaasje.
Voor langdurig gebruik werkt het niet. na een aantal weken zal je er niet meer door afvallen. Ook een goede tip als je moeite hebt met ontbijten. Je zet zo wel je stofwisseling ik werking zonder dat je moeite doen om een boterham naar binnen te krijgen. groetjes Tessa

  Reageer
  • mijn tip ·

   is dat wel gezond? en krijg je er geen zuurbranden van?
ik eet s’morgens altijd een kiwi en een glas groene thee en dat helpt mij ook wel

 7. chiara ·

  Hoi hoi, op het bovenstaand lijstje staat er dat deze groente het buikvet zal tegen gaan, maar als je al buikvet heb, wat voor tips hebben jullie nog meer. graag een reactie hierop. Ik denk dat ik ook dan de buikspieroefeningen moet gaan en ik drink al veel water. meer bewegen doe ik ook al, ik pak de trap i.p.v. de lift. M.v.g. Chiara

  Reageer
  • elizabeth ann ·

   Helpt groenten eten echt voor een plattere / strakkere buik?

  • jedidja ·

   Hee, dat is mooi, want die groenten eet ik regelmatig…

 8. Kimberley ·

  Heb ook veel buikvet en dit is ontstaan nadat ik gescheiden ben en alleen de zorg voor de kinderen had.

  Reageer
  • Cathlin ·

   Ik ben juist heel veel aangekomen toen mijn ouders zijn gescheiden! En vooral rond mijn buik! Cortisol?

  • Cathy ·

   Beste tip tegen buikvet die ik kreeg: rust combineren met inspanning. Wel voldoende rusten, maar af en toe kleine vetverbranding helpt!

 9. Janssen ·

  Ik heb begrepen dat je minstens 1 keer per week een uur aan krachtsport moet doen om je spieren in conditie te houden en zeker niet te laten slinken. Die verbruiken namelijk veel calorieën en dat gaat dik worden tegen!

  Reageer
 10. Lenaa ·

  Leuke site en je geeft hele goede tips om buikvet te verbranden! Bedankt! 😀

  Reageer
 11. Dikbuik ·

  Zelf heb ik ook een flink buikje, maar als ik cardio doe dan merk ik zelf dat me buik minder wordt het heeft echt snel effect het enigste probleem van veel mensen is het doorzetten. Doorzetten om af te vallen en iets aan je lichaam te doen. Ik heb er zelf ook moeite mee, maar waar een wil is, is een weg. En dat weet iedereen wel! 😕 Groetjes, DB

  Reageer
 12. MDC ·

  MDC · Ik vind zulke adviezen altijd zoo erg dubbel.. eerst zeg je dat mensen moeite hebben om hun buikje weg te werken ook al sporten ze heel veel en anderzijds zeg je dat je door cardio je buikvet kan kwijtraken 🙄

  Reageer
  • Daan ·

   Misschien moet je wat beter lezen. Er wordt duidelijk de tip gegeven om onderscheid te maken tussen cardiosporten en krachtsporten. Om je buikvet weg te krijgen is het belangrijk om regelmatig aan cardio te doen. Als je vaak aan krachtsporten doet, ontwikkel je wel je buikspieren, maar die zie je niet onder het laagje vet. Dus om je buikspieren zichtbaar te maken, moet je je eerst op specifieke hartslagversnellende sporten focussen en daarna op krachttraining die specifiek je buikspieren belast. Trouwens, als ik vind dat ik veel sport en dagelijks op de sportschool mijn armspieren train, dan heeft dat inderdaad weinig tot geen effect op mijn buik.

  • Joyce ·

   @MDC: Je kunt altijd je buikvet kwijtraken met cardio, alleen het lastige is dat het vet dat het eerste aan je lichaam komt, ook als laatste verdwijnt. Als dat bij jou je buikvet is, dan is het wel mogelijk, maar het duurt het langste van alle probleemzones.

 13. Aryan ·

  Ik ben begonnen in februari aan fitnessen en ik heb in die 4 maanden 24 kilo kwijt kunnen raken door sport en dieet. Ik was 89 kilo en nu ik ben nu 66 kilo.

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Aryan, Erg netjes gedaan; daar mag je zeer trots op wezen! Misschien wil je je tactieken (favoriete voeding, eetschema, favoriete oefeningen, trainingsschema e.a.) met ons delen? Groeten, Paul

 14. Valerie ·

  Hoi, Ik ben zelf ook bezig om af te slanken. De reden waarom ik dit doe is omdat ten eerste ik de dikste van de klas ben en dat wil ik niet meer zijn. Ten tweede de jongens waar ik verliefd op was keken naar de buitenkant en ze zeggen wel dat ik knap ben, maar dan liegen ze dat is echt wel zeker. Ik heb van alles geprobeerd om af te vallen, maar niks helpt. Ik heb zelfs geprobeerd om mijn vinger in mijn keel te steken en zo alles uit te spugen omdat het echt niet anders kon, maar ook dat hielp niet. Het kotsen wilde maar niet lukken. Over vier weken heb ik schoolmusical en voor die tijd wil ik vijf tot tien kilo afvallen. Maar ik ben bang dat ik het niet volhoud. Hoe moet ik dit doen!?

  Reageer
 15. iris ·

  Hooi, Ik ben 19 en ben 176 lang. Ik heb zware botten (een echte boerendochter zeggen ze wel!). Helaas vind ik het niet leuk want ik weeg 80 kilo. 🙁 Ik zit nu 3 weken in de sportschool elke dag weer 2 of 3 uur! Heerlijk natuurlijk, maar mijn gewicht wil maar niet dalen! ik blijf bij de 80, maar mijn vetpercentage zakt eindelijk af! Er wordt gezegd dat mijn vet om wordt gezet naar spieren? Wie weet of het klopt? Ze zeggen ook wel dat ik folie om m’n buik moet doen om extra vocht af te lossen? Please red mij!

  Reageer
  • peter ·

   Hey Iris, Om snel vet te verliezen kan je het beste op de loopband gaan, zet hem op een helling van 15 tot 20 graden en op ongeveer 3 km/u, het is intens maar het zorgt niet voor een te hoge hartslag, tussen de 120-140 verbrand je het meeste vet.

  • Geesje ·

   Hoi Iris, Zware botten bestaan niet helaas een volwassen mens hebt ongeveer 3 kilo aan botten… het klopt inderdaad wat men zegt eerst wordt het gewicht wat je te veel hebt omgezet in spieren daarna ga je pas afvallen… ik zelf heb het zelfde ik ben 173 cm en weeg 91 kilo ik ben nog geen gram afgevallen alleen maar aan gekomen en let echt op met wat ik eet… Ik wens je heel veel suc6

  • Paul ·

   @Geesje: Dit is volkomen incorrect informatie. Een skelet van 3 kilogram is absoluut niet in staat om het volledige lichaamsgewicht van een volwassene te dragen. Gemiddeld genomen, bedraagt een menselijk skelet 12 tot 15% van je lichaamsgewicht. Het menselijk skelet beslaat gemiddeld 30% van ALLE in je lijf aanwezige droge stof (dit vanwege de extreem hoge mineralenconcentratie in botten). Over de vraag of ‘zware botten’ al dan niet bestaan, zijn de meningen nog altijd behoorlijk verdeeld… Het vrouwelijk skeletgewicht bedraagt ongeveer 10 tot 15 kilogram… Het skelet van een extreem smal gebouwde vrouw van 150 centimeter MINIMAAL 7 kilogram… En het skelet van een extreem breed gebouwde man van 2 meter MAXIMAAL 16 kilogram… Het volume en de dichtheid van je botten zijn dus van relatief geringe invloed op je lichaamsgewicht en lichaamssamenstelling, en ‘zware botten’ vormen dan ook geen geldig excuus voor overgewicht. Echter is het wél zo dat de vorm van je skelet je lichaamsbouw en daarmee de omvang van je botten beïnvloedt. Extreem zware botten (qua botdichtheid en gewicht per kubieke centimeter) bestaan dan wel niet, maar botten kunnen wel opvallende afmetingen (qua lengte en breedte) en ‘afwijkende’ onderlinge verhoudingen hebben. Dit kan zorgen voor een grove bouw; en als je grof gebouwd bent, kan dat voor een frank c.q. plomp postuur zorgen. Je botten zorgen dus nooit voor overgewicht qua kilo’s, maar soms wel voor een figuur dat minder slank oogt. En grote botten wegen logischerwijs meer dan kleine botten, ook al zijn de onderlinge dichtheid en het gewicht per cm3 gelijk…

 16. Debbie ·

  Ik ben 15 en ben 165 lang. Ik probeer ook af te vallen. Nou heb je wel allemaal van die leuke diëten of voedingsmiddelen die je moet eten, dat gaat bij nog al moeilijk. Ik woon bij mijn ouders in huis en mijn vader is er een keer eerder achter gekomen dat ik wou afvallen en toen heeft hij gezegd dat als hij er nog een keer achter zou komen zou hij me naar een psychiater sturen en naar de huisarts. Het is voor mij dus een stuk moeilijker afvallen.

  Reageer
  • Christianne ·

   Meid, ik weet precies waar je het over hebt! Ik ben zelf net zo oud als jij en heb moeite met afvallen. Ik ben nu al een halfjaar zwaar aan het sporten maar heb nog niet echt goede resultaten. Verbaasd me niet, want het gaat maar 20% over je beweging en 80% over je dieet. Jij hebt het, denk ik, nog al wat lastiger dan ik. Mijn moeder staat achter me als het gaat om mijn lijn. Misschien heeft jou vader wel een goede rede (of dat denkt hij tenminste) om jou niet te laten afvallen. De meeste meisjes zien namelijk niet dat ze eigenlijk best dun zijn. Het kan ook zijn dat hij bang is voor anorexia of boulimia als hij je gang laat gaan. Heb het er maar even met hem over. Als dat niet lukt, zijn er heus wel manieren om toch iets gezonder te leven zonder dat je vader het merkt. 1) Langzamer eten trekt geen aandacht, 2) School! Je gaat nog gewoon naar school (als het goed is) en je kan daar ook letten op wat je eet. Ga in de pauze niet in de kantine zitten, maar loop over het schoolplein met je vriendinnen. 3) Op welke sporten zit je? 4) Neem altijd één minder, dat valt ook niet op. Worden er twee koekjes aangeboden, neem er dan één, kies een waterijsje boven een roomijsje, probeer de koolhydraten te vermijden als je uit eten gaat. Deze simpele dingen kunnen er soms voor zorgen dat je vijfhonderd calorieën minder per dag eet! Ik hoop dat ik een beetje had kunnen helpen. Sterkte!

 17. Almommy ·

  Hallo, ik ben 9 maanden geleden bevallen van mijn kleine, en sinds dien aardig afgevallen, ben altijd slank geweest en niet veel aangekomen tijdens mijn zwangerschap. MAAR… nu blijf ik afvallen, terwijl ik mijn buikje hou… Ik heb voorheen gesport, daar heb ik nu echt totaal geen tijd meer voor met werk en mama zijn… Ik kan dus thuis met YouTube mee sporten, maar mijn buik gaat erg langzaam of niet. Ik moet wel zeggen, ik kook ook veel en misschien toch iets te veel vet etc. Ik ben natuurlijk ook dol op zoetigheid, maar dat valt allemaal wel reuze mee, want ik val gewoon wel af, maar hoe krijg ik die buik nu echt weg, zonder dat je per se MOET gaan fitnessen…? Alvast bedankt! Gr. Almommy

  Reageer
 18. ddd ·

  Ik ben 12 jaar en wil echt heel graag afvallen het lukt me telkens niet. Steeds ga ik weer snoepen en ik heb ook geen goede conditie en heb reuma. Ik heb nu wel een fitness inschrijfformulier, maar al me vrienden zijn gewoon goed en best veel mensen zeggen dat ik dik ben. Maar wat moet ik dan eten/drinken per dag? x

  Reageer
  • ilse.theqween ·

   Het beste voor een platte buik kan je gewoon gezond eten. En in plaats van frisdrank en junkfood kan je beter fruit eten en veel water drinken. Je kan ook zo doen dat je alleen in het weekend een beetje snoept. En natuurlijk goed bewegen!

 19. NIna ·

  Hey, Ik was 5 maanden geleden 8 kilo kwijt in 3 weken, en ik heb gewoon 2-3 appels per dag gegeten en voor de rest water, dus ik heb een crashdieet gedaan eigenlijk, en nu eet ik gewoon weer gezond, geen snoep en chocolade, en ik ben die 8 kilo niet meer bijgekomen, ben er zelfs nog 2 afgevallen… dus crashdieet is niet zo slecht, want de rest lukte niet bij mij.

  Reageer
 20. Monique ·

  Gewoon hardlopen 3 x in de week met EVI. En gezond eten, dan val je vanzelf af en je krijgt er nog conditie van ook! Ook je buik zal afslanken. En het is hartstikke leuk!

  Reageer
 21. michelleee ·

  Hyee, Ik ben bijna 15, weeg 70 kg en ben 1.66 m. Ik zou heel graag rond mijn buik en middel afvallen… Iemand tips?

  Reageer
 22. rowena ·

  Ik ben 13 en ik weet, ik mag niet op dieet, maar ik probeer toch minder te eten voor een slankere buik. Maar dat is bij mij heel zwaar tegengevallen. Eerst ging het 3 dagen goed, maar toen de vakantie begon ging ik echt heel veel te eten en nu weeg ik gewoon 55 kilo! Super veel! En ik ben 162 cm lang, maar nu ga ik er volop tegenaan en ik doe nu 5 dagen sporten in een week en snoep nu bijna nooit meer en ik begin er gewoon aan te wennen. Weg met die buik!

  Reageer
  • Petra ·

   Hoi Rowena, Vind het knap van je, 5 dagen sporten, vol houden hoor! Dan zal je buik zeker afslanken!

  • Christianne ·

   Wie heeft tegen je gezegd dat je niet op dieet mag? Natuurlijk wel! Alleen niet te extreem. Neem gewoon een paar gezondere keuzes en het zal sneller gaan. Totaal niet snoepen? Zo, zo! Goed van je hoor! En je sport nog meer dan ik! (ik ben bodybuilder)

 23. Winston ·

  Hallo, Ik ben 20 jaar oud. Weeg 120 kilo. Ben 1.80 meter lang. Ik moet dus ongeveer 35 kilo kwijtraken! Hoe krijg ik dat voor mekaar? Help! Ik hou ontzettend van zwemmen! Misschien tips?

  Reageer
  • Sanne ·

   Hoi, Ik ben ook te zwaar, nu 9 kilo afgevallen. Ik eet ’s ochtends 2 crackers of beschuiten met Philadelphia kruidenkaas. ’s Middags een shake te koop bij Kruidvat en Etos. En dit wissel ik af met crackers. En ’s avonds eet ik gewoon normaal. Tussendoor eet ik appels of tomaatjes. En af en toe mag je best een snoepje. Wel goed water thee of Crystal Clear drinken. Gr. Sanne

  • Paul ·

   Als je goed bent in zwemmen is dit een onwijs goede sport; je spreekt er al je spieren mee aan. Misschien heb je iets aan dit artikel over zwemmen & afvallen.

 24. vivian ·

  Ik doe nu het Cambridge dieet, in 1,5 maand 10 kilo kwijtgespeeld… 😀 Gezond eten en sporten werkte bij mij nauwelijks… Ik sport 3 a 4x per week en doe nu veder dat dieet, de eerste week heb je echt honger, daarna raakt je lichaam in ketose en dan verdwijnt je hongergevoel vanzelf… Ik vind Cambridge een topdieet en na dat dieet doe je samen met je consulente het weer Opbouwen zodat je niet al je gewicht weer aankomt. 😉

  Reageer
 25. ashley ·

  Ik doe minder snoep eten en eet lekker veel gezonde dingen. Een domme vraag maakt het soms uit als je bijv. 2 snoepjes in een dag eet. Ik ben vaak niet meer aan snoep gekomen. Het probleem is ’s morgens ben ik vaak 55 kilo en ’s avonds ben ik 2 kilo meer dat is elke dag zo wat moet ik doen? 🙁

  Reageer
 26. mina ·

  Hoi, Ik ben Mina, wat moet ik eten, ik wil afvallen, ik weeg 55 kilo en ben 11 jaar?

  Reageer
  • Paul ·

   Zelf vind ik dit stukje over gezond eten een zeer handig overzichtsartikel om gezond te leren eten en indirect een slankere buik te bewerkstelligen. Succes ermee!

 27. Ilse ·

  Hee, Ik ben een meisje van 14 jaar, en heb een probleem. ik hou heel erg van snoepen, en merk dat ik de afgelopen 2 jaar echt een buikje heb gekregen. Ik ben absoluut niet te zwaar, want ik ben erg lang, 1.67, en weeg rond de 50kg. Geen idee wat mijn BMI is, maar omdat ik zo onzeker ben heb ik dit al meerdere malen gecheckt, en dat is ook prima. mijn probleem is echter dat ik een buikje hem. ik weet niet precies waar je je taille moet meten, maar als ik op het dikste punt meet, is deze 81cm. & ik lees overal dat die bij vrouwen niet meer dan 80 mag zijn. nu heb ik met mezelf afspraken gemaakt; ik mag niet meer dan zoveel snoepjes/koekjes als tussendoortje. maar ik houd me hier niet aan, het is alsof het snoep tegen me praat. hierdoor wordt ik nog onzekerder. hoe moet dat nou in de zomer, als ik een bikini aan moet? op school & in andere openbare gelegenheden houdt ik altijd mijn buik in… ik schaam me zo! kan iemand me helpen? xxxxxx

  Reageer
  • vera ·

   Hey, Ik ben 16, 1.68m en 53 kilo. Ik ben ook echt super onzeker over mijn lichaam en dan vooral mijn buik. Door medische reden kan ik niet normaal sporten en ik ben een Zoetekauw dus afvallen gaat niet. Ik was vroeger echt een buikmeisje. Toen ik 13,5 was woog ik 59 kilo. Opgegeven moment werd ik gepest en ik dacht ik ben te dik. Dus ik stopte met eten. ja het helpt, je valt af. Maar je gaat je niet beter voelen hoor. Je komt weer aan omdat je snoept. Je lijdt honger. En ik spuug me eten niet uit hoor! Maar het maakt je wel ziek. Ik lees serieus berichten van mensen die 12/13/14 zijn. Ga niet op je ‘gevoel’ af. Als je denkt dat je te dik bent doe een BMI test online. Die helpt je dan verder. Ga je niet vergelijken met een ander! Xx

 28. Emma x ·

  Heej! Ik ben Emma en 13 jaar en ik weeg ongeveer 50 kilo en dat vind ik veel te veel! Ik wil maximaal 38 wegen! Dat zou ideaal zijn voor mij! Ik wil van mijn gewicht af en ook van mijn dikke buik, het lijkt echt alsof ik zwanger ben! Alle meisjes van mijn klas zijn echt supermager en ik wil ook als hen zijn! Ze hebben veel strakke jeans en strakke tanktops aan, ik sport niet graag en niet veel en ik snoep nooit! ’s Ochtends eet ik niet en ’s middags boterhammen op school met beleg en als avondeten eet ik nooit veel. Wat doe ik in godsnaam verkeerd!? Ik ween heel veel als niemand me ziet omdat ik zo dik ben. Ik weet het, ik ben ook weer niet zô dik, maar toch… voor mijn lengte (1m50) kan ik best wat kilo’s kwijt! Ik zou er alles voor doen om af te vallen en een platte buik te krijgen!? HELP ME ALSTUBLIEFT! 🙁

  Reageer
  • Jet ·

   Hee! Nou om te beginnen zal ik maar wel gaan ontbijten hoor! dat is de belangrijkste maaltijd van de dag, en je kunt beter gezonde boterhammen of ontbijtgranen met melk eten in de ochtend, want anders krijg je sneller de neiging naar iets lekkers! Weet je wat ik zou doen? Heb zelf ook echt een buikje.. maar fitnessen werkt echt! je moet gewoon bij een sportschool langs gaan, en meestal krijg je dan een schema welke oefeningen je moet doen en hoe vaak.. dan moet je gewoon zeggen wat je wensen zijn, bijvoorbeeld een minder dikke buik, en dan passen ze daar je schema op aan! en misschien doe je niks verkeerd maar sommige mensen kunnen zoveel en zo ongezond eten wat ze maar willen, zonder een gram aam te komen… en anderen juist weer niet. ook al sport je niet graag: dit is echt de enige oplossing die ook echt perspectief biedt hoor! succes xxx liefs

 29. mike ·

  Hallo Allemaal, Ik zie veel vragen en veel goede tips, een platte buik is a way of living, je zal er echt hard aan moeten strekken en er veel voor over moeten hebben. Ik train 5 keer per week, 3 keer cardiotraining en 3 keer krachttraining. 1 dag combineer ik het dus. Let inderdaad op je eetpatroon, chips, snoep, uit den boze, geen vetten, neem ook je rust qua slaap, eet goed fruit, 2 liter water per dag. Snoep gezond, cherrytomaatjes, augurkjes, worteltjes… Als je dit minimaal een halfjaar vol kan houden, zonder terugval, dan gaat het je lukken en zie je pas resultaat bij je buik. Denk niet dat je binnen 2 maanden het voor mekaar hebt om van al je buikvet verlost te zijn, maar waar een wil is is een weg. Als je er volgend jaar zomer goed uit wilt zien moet je nu beginnen met het wegtrainen van je buikvet voor een slankere buik!

  Reageer
 30. Marino ·

  Zoals ik veel van jullie begrijp willen jullie van je buik af! Ten eerste, verander je voedingspatroon, ga 6x per dag eten, om de 2 uur zo, dan blijft je stofwisseling hoog en ga je meer energie verbranden. Eet veel eiwitten en vezels, eiwitten haal je uit noten kwark, kip, tonijn… Vezels haal je uit bruin brood, fruit, groenten… Drink veel groene thee en minstens 2 liter water per dag. Doe daarbij ook cardiotraining op vetverbranding! En krachttraining om spieren op te bouwen, want spieren wegen meer als vet dus hoe meer spiermassa hoe meer energie je verbruikt. Train je buikspieren om de dag, want het is ook een spier en die moet rusten, hou je netjes aan je trainingsschema en dan verdwijnt je buikje! Dit werkt echt voor het afslanken van je buik, heb het al veel mensen laten doen en hun buik is weg! Gr. Marino

  Reageer
  • Jet ·

   ik was vroeger juist veel te dun en moest van mijn dokter 6 keer per dag gaan eten in kleine delen zodat ik aan zou komen…

 31. Deb... ·

  Ik ben 15 jaar, 1.64 en 54 kilo. Ik begin een behoorlijk buikje te krijgen, en dat wil ik graag weg hebben. Ik heb op school 9 uur sport in de week en volgend schooljaar doe ik dan ook nog voetbal erbij. Ik snoep niet te veel, maar krijg toch een buikje van die 2 tussendoortjes per dag. Ik snap er niets van? wie kan me helpen, ik zou graag tips willen horen! B.V.D. Debbie

  Reageer
  • Paul ·

   Het gaat niet alleen om het aantal keren dat je eet, maar ook om de hoeveelheden die je eet en bovendien WAT je eet en wat je DRINKT. Veel mensen eten en drinken simpelweg te ongezond. Veel kant-en-klare fabrieksrommel en veel frisdrank, energiedrankjes en andere zoetigheid. In het verleden zijn er al heel veel tips op Gezondr verschenen voor effectief afvallen. Hierbij een praktische lijst met afslanktips, OOK om rond de buik af te slanken.

 32. soes ·

  ik ben 25 jaar en weeg 80 kilo, ben 1.57 meter lang en heb 2 kinderen, wil graag ook afvallen en vooral een platte buik, want mijn buikspieren zijn een beetje slap doordat ik mijn kids door keizersnede heb gehad. Wil graag jullie reacties om snel af te vallen bij de buik. Wil ook nog wat vragen. Helpt die behandeling van de zogenaamde FSNR om een strakke buik te krijgen? Reageren jullie? Alvast bedank voor jullie medewerking!

  Reageer
  • Paul ·

   FSNR zegt me eerlijk gezegd niets, dus of het helpt bij het afslanken van de buik durf ik niet te zeggen. Wat bedoel je hier precies mee?

 33. sahli goumri ·

  Goedemiddag bloggers, Ik ben sahli ik ben 28 jaar ik ben 1.85 m en weeg 107 kg er zijn een aantal tips die ik wil meegeven aan sommige bloggers. – Stel jezelf een duidelijk doel; – Wat heb je ervoor over om dat doel te behalen?; – Heb je plezier in het trainen?… Om te beginnen raad ik iedereen aan om te kijken naar een dieet dat bij die persoon past. Ik zelf volg het Dr. Frank dieet dus zoveel mogelijk eiwitten en zo min mogelijk koolhydraten. Omdat je de spieren blijft voeden en trainen, helpen die bij de verbranding van het buikvet. Je moet overigens wel genoeg koolhydraten binnenkrijgen, anders heb je geen kracht voor het efficiënt afslanken van je buik. Hier kun je ook weer een onderscheid maken waar je de koolhydraten uithaalt. Mijn trainingsschema… Elke dag: 30 min crosstrainer + 15 minuten fietsen of 15 minuten rennen, allemaal op een goed tempo, ongeveer zo’n 500 calorieën verbruiken. Gewichten: benen, kuiten, borst, schouders, rug en buik. Maar het belangrijkste is gewoon dat ik heel veel plezier heb in het afslanken van mijn buik! XD

  Reageer
 34. Danielle ·

  Ik ben ook bezig met het afslanken van m’n buik. Nou lukt het me overdag wel om gezond te eten, maar zodra ik ’s avonds op de bank zit begint de ellende. 🙁 Ik sport 2x in de week maar als ik elke avond trek in chips, koek e.a. heb, schiet dat ook niet op natuurlijk. Heeft er iemand tips wat je eventueel na het avondeten nog zou kunnen eten als tussendoortje om het afslanken van de buik te bevorderen? Om helemaal niks meer te eten na het avondeten dat red ik niet. 🙁

  Reageer
  • Paul ·

   Hierbij een lijst met gezonde tussendoortjes; eten zal er opzichzelfstaand niet voor zorgen dat je buikvet kwijtraakt en je je buik slanker wordt, maar gezond eten heeft wel een indirect effect op je vetverbranding. Als je tegelijkertijd gezonder gaat eten en meer gaat bewegen zul je je buik makkelijker doen afslanken!

  • jet ·

   Als je één maandje gezond eet, en dus ook niet meer snoept en zo (hoe moeilijk het ook is!) raakt je lichaam eraan gewend, en heb je er geen eens behoefte meer aan. Dit hoor ik super vaak en heb ik zelf ook! 😉

 35. Leen ·

  Wanneer moet je trainen als je werkt van 9 tot 3? Moet ik eerst eten en dan trainen of eerst trainen en dan eten? Ik probeer 10 kilo af te vallen vooral, bij het buikgedeelte. ’t Vet zit bij mij vooral bij de onderbuik, zo’n vetrandje. Ik weeg 70 en ben 1,63 meter.

  Reageer
 36. joi ·

  Hallo, Ik eet heel weinig en ik train 4 keer peer dag met de stepper, ik wil graag afvallen bij de buik, ik weet het niet, is het goed of fout?

  Reageer
 37. Lo. ·

  Hallo, Ik ben 16 jaar en ben 1.74 lang en schommel tussen de 75 – 78 kilo. Ik kan gewoon niet van snoep afblijven! Als ik ook maar 1 euro in mijn portemonnee heb, dan versnoep ik het! Al mijn vriendinnen zijn allemaal goed. niet te dun/dik. En ze zeggen dat ik niet te dik ben. Ik kleed me namelijk erg af. Al mijn gewicht zit in m’n buik/dijen en hoe krijg ik dit eraf. En ben ik te zwaar? Ik wil echt zo graag mijn buik doen afslanken!!!

  Reageer
  • Alise ·

   Hi Lo, Om te weten of je te zwaar bent kan je altijd je BMI laten bereken, voor jouw leeftijd en lengte is 75-78 kilo wel wat te zwaar. Het is inderdaad wel moeilijk om van de snoep af te blijven, dat heb ik zelf ook een heel tijdje gehad maar dan in de chipsvorm, enorm… slecht. Je kan dan beter voor jezelf meer brood meenemen en je streng eraan houden dat als je trek hebt, brood eet en af en toe wat lekkers, dan is die snack nog veel lekkerder en je houdt weer wat geld over. 😉 Wat erg goed helpt of af te vallen; in de avond niet teveel vet eten. Hoe meer vet je eet, hoe langer je lichaam erover doet om dit te verwerken als jij slaapt. Je maag krijgt het gewoon moeilijker. In de ochtend is fruit eten erg goed, dit tot 12 uur omdat je maag dan nog het actiefst is. Je zou eens kunnen kijken naar het boek “leven lang fit”. Zelf doen wij thuis hieraan en het helpt erg goed + dat er vele kilo’s eraf zijn gevlogen.. Mijn moeder springt bijvoorbeeld op een kleine trampoline, ze begon met een kwartiertje, later een half uurtje en nu springt ze zelfs een uur. Ik zeg eerlijk; ik ben daar te lui voor om in de ochtend een uur te gaan springen, maar ze ziet er echt enorm gezond uit, blosjes op haar wangen, gezonde huid.. terwijl het winter is.. ik verbaasde me er echt over. Misschien toch ook maar eens zelf springen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

 38. Jill ·

  Deed jarenlang buikspier oefeningen. Verschrikkelijk die oefeningen en het resultaat was ook minimaal. Doe nu sinds 3 weken Zumba! het helpt echt en het is nog leuk om te doen! Voor het eerst sinds tijden heb ik weer een taille!! Voor degene die niet graag speciaal naar Zumba les gaan; zet je computer aan en zoek op “you tube” Zumba filmpjes op en doe dit ongeveer een uur. Zo bepaal jezelf wanneer en welke Zumba workout je doet. Succes!

  Reageer
 39. Jennifer? ·

  Ik kan niet goed afvallen, ben net geopereerd. Ik vind mezelf dik. Je zelf vertrouwen raakt op. Met deze tips lukt het vast wel!

  Reageer
 40. Monicaa ·

  Oké, maar als je gaat hardlopen, helpt dat ook? Groetjes, Monicaa

  Reageer
  • Paul ·

   Ja, hardlopen valt onder punt 2. (cardio). Een crosstrainer of hometrainer is alleen wat laagdrempeliger qua uitvoering en minder blessuregevoelig dan joggen, vooral als je weinig ervaring hebt met cardiotraining en sperbelasting an sich. Bovendien kun je je hartslagfrequentie wat makkelijker binnen de perken houden op een crosstrainer omdat je weerstanden en hellingshoeken handmatig kan instellen, waardoor je de trainingsintensiteit op ieder moment kunt aanpassen. Dit maakt het makkelijker om gericht vet te verbranden, zo ook in de buikstreek/buikregio.

 41. Leah ·

  Heey, Klinkt misschien stom maar om bij je buik af te vallen is skeeleren heel goed. Zo train je gelijk ook je beenspieren en bilspieren. Kleine tip: door van die doorzichtige folie (die je gebruikt in de keuken) een paar keer om je buik heen te wikkelen met een dikke trui erover heen ga je op de plaats (je buik) zweten. Het heeft bij mij erg geholpen. Succes!

  Reageer
  • roos ·

   Hahaha, van die plastic keukenfolie dat is echt zo’n onzin! Alsof je afvalt op de plek waar je zweet… b$llsh#t. Maar skaten is wel erg goed voor je! 🙂

 42. Jasmijn ·

  Hi all, Ik heb een super platte buik door BBB-en in een warmtecabines. Echt heel fijn. Check Beauty Body Balance, daar krijg je een persoonlijk programma en een persoonlijke coach en als je wilt ook voedingsadvies. Door het doen van gerichte oefeningen in warmte werk je echt specifiek aan die plekken waar je wilt afvallen. Succes allemaal! Jasmijn

  Reageer
 43. Monicaa ·

  Voor die cardiotraining is dan ook hardlopen een tip? En ik ben al wel een poosje bezig met buikspieroefeningen, maar je kunt helemaal niks zien. Groetjes, Monica

  Reageer
 44. bundy ·

  ik ben niet dik maar ik heb vet rond m’n buik hangen en m’n dijen zijn ook dik wat kan ik hier aan doen? P.s. ik ben 13 en ik kan dus geen cardio doen in een sportschool

  Reageer
 45. roxiee ·

  Ik fiets 2 uur elke dag heen en weer, en ik val er niet veel van af bij de buikstreek verder eet ik niet veel maar wat kan ik hier aan doen?

  Reageer
 46. marino ·

  ik ben ook magerder geworden ga vooral veel fietsen zoals spining een uur en let op je dieet weinig vet en gezond eten wat heel goed helpt is muslie , met magere yogurt , eet gwn 3x per dag sochtends smidags savonds ik begin schtends met 2 botherhamme bruin brood met appel stroop , als drinken doe ik een glas water , smidags ga ik meestal sporten al en dan naar het sporten rond half 4 pak ik magere yogurt met muslie 2 bekers ongever en 2 botherhammen met stroop , en het avond eten pak ik gwn het normale avond eten zodat ik goed vol zit , en savonds sport ik ook nog is en dat drink ik met water , voor je buik af te slanken doe veel , buikspieren oefenen , ik zit zelf ook nog onder thaiboxe waar ook buikspieren in voor komen dat werkt egt goed

  Reageer
 47. brian ·

  Hallo, ik zou graag me buik kwijt willen raken zo dat je wat buikspieren kan zien, ik ben 1,85 en ben 15 jaar en weeg 75 kilo. ik zou graag me buik weg willen en zo graag dat je wat buikspieren kan zien, ik doe thuis elke dag 30 minuten fietsen, me buikspieren, en ik train me armen met gewichten van 12 kilo, als ik dit 1-2 misschien 3 maanden zou doen, zou iemand dan weten of je me buikspieren kan zien. (ik ben niet echt iemand die van groente houdt maar sla lust ik graag tomaten met kaas) wat kan ik verbeteren en hoe lang duurt het dan tot je buikspieren kan zien?

  Reageer
 48. samia ·

  hallo ik heb een vraag ik heb nu 2 maanden gefitnest steppen 25 min + lopen 25 en nog wat bewegingen maar ik val niet echt af hoe kan dat hehe

  Reageer
 49. Kees ·

  Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je vaak eet, zorg ervoor dat je ongeveer 6 kleine maaltijden op een dag eet. Op die manier zal je een turbo metabolisme krijgen wat ervoor zorgt dat je lichaam de gehele dag blijft verbranden.

  Succes!

  Reageer
  • jet ·

   Hmmm… ik moest 2 jaar geleden naar de dokter omdat ik veel te weinig woog en ik noodgedwongen aan moest komen. En ik moest ook proberen 6 maaltijden op een dag… Nu ben ik weer iets aan de dikke kant, vooral bij de buik, maar dan mag je toch maar hooguit 3 maaltijden op een dag?

 50. agnetha ·

  hey mua als je naar dese link (onder m’n naam) gaat dan zie je billy blanks ab bootcamp dat zijn speciale oefeningen voor je buik zijn echte goede oefeningen ik doe het elke dag en voel me er ook heerlijk bij

  Reageer
 51. agnetha ·

  hey ik ben al erg veel afgevallen ik train elke avond is echt heerlijk vroeger was ik iemand die altijd maar in bed lag te luieren chips zat te eten maar in eens werd ik dik en dat vond ik echt niet leuk en toen ben ik maar wezen sporten billy bootcamp cardio work outs en geen chips snoepjes en koekjes vermijden eerst had ik daar moeite mee maar na een tijdje niet meer was blijkbaar een verslaving want ik at elke dag chips was gewoon een obsessie nou ja ik ben weer wat slanker geworden en ik zit ook weer wat lekkerder in me vel

  Reageer
  • Jeffrey ·

   Zou je je toetsenbord niet eens nakijken? Je hoofdletters, punten, komma’s en overige leestekens doen het niet. Nu staat er een onleesbaar verhaal zonder interpuncties. Of ben je misschien nog nooit naar school geweest?

  • Tal ·

   Doe niet lullig Jeffrey… Ik kon het makkelijk lezen hoor! 😉

 52. Chella ·

  Hallo allemaal, Ik ben 18 jaar en wil ook wat kilootjes der af! Ik voel me der gewoon zo niet lekker bij! Ik heb al zo veel geprobeerd en afslanken bij de buik lukt maar niet. Ik ga nu dit proberen en hoop dat dat lukt ga vanmiddag naar de sportschool en heb vanochtend een beschuitje op met afslank kaas en een koppie thee. Hopelijk gaat het me lukken wens jullie allemaal succes. En jullie horen nog van me! Groeten, Chella

  Reageer
 53. Geert ·

  Hallo, Ik ben een jongen van 16 jaar (77 kg, 1,80 m) en wil ook iets afvallen. Alleen weet ik niet echt hoe, een sportschool vind ik namelijk helemaal niets. Ik voetbal 3x per week, fiets elke dag 30 km maar heb wel een buikje. Ik eet zo’n 6 boterhammen per dag, avondeten, en snack 2x (2 x 1 koekje bijvoorbeeld) op een dag ongeveer. Kan iemand me helpen? Groeten, Geert

  Reageer
 54. mua ·

  Hehee. Ik wil graag een plattere buik, ik ben niet dik, maar heb toch rond me navel vet zitten, en vooral van de zijkant zie je dan een ‘bobbel’ bij de buik. Ik zou dit buikvet graag weg willen hebben, maar wil niet op dieet omdat ik dan snel bij me borsten afval en dat is juist niet de bedoeling. Weten jullie een manier om ALLEEN bij je buik af te vallen en strakker te krijgen?

  Reageer
 55. skin ·

  Ik heb ook een vraagje over het afslanken van de buik. Ik ben totaal niet dik, maar ik heb onderaan m’n buik wat vet hangen, erg irritant voor mezelf. Ik ben al wel afgevallen, te merken aan m’n ‘zwembandjes’ en benen. Maar als ik afval val ik niet af bij mijn buik. PS Ik doe aan fitness. Hoe kan ik in een weekje snel afvallen bij m’n buik?

  Reageer
 56. marcel ·

  Afvallen, maar dan ook echt iets ervoor doen. Elke dag, ja elk dag, ook bij regen en wind 2,5 uur 50 km fietsen, flinke snelheid, dat 90 dagen lang, dan begint eerst de kont, benen, gezicht… totdat het varkentje in je buik aan de beurt is. Veel plezier met buikvet verbranden!

  Reageer
 57. lia = lisa ·

  Liaa heeft naam verkeerd geschreven Lisa sorry

  Reageer
 58. liaaaaaaaaaaaaaaa ·

  Hoi, Iemand handige tips voor je buik afvallen? Ik ben 13 jaar ik heb ben niet dik maar heb wel een buik. Lijkt net als ik strakke truitjes aan heb of dat ik zwanger ben. Hoe kan ik afvallen bij de buik? Ik kan niet van de snoep afblijven en hoe lang duurt het voor dat ik een strakke buik heb? 👿

  Reageer
  • Veerrtje ·

   Ik heb precies hetzelfde probleem als jou maar ik weet niet wat ik moet doen. Heb je al wat tips gekregen voor het afslanken van je buik?

 59. liaaaaaaaaaaaaaaa ·

  Hoi Sannie, Je hebt een super gezond gewicht ik zou gewoon eten wat je eet. 😀 Ik ben 10 kilo te zwaar please help mij ik kan niet afvallen bij de buikregio. Hebben jullie misschien handige tips? 😮

  Reageer
 60. Sannieeeee ·

  Ik had eigenlijk nog wat vraagjes, en hopen dat de mensen die hier af en toe komen, me raad of advies kunnen geven a.u.b.! Ik ben nu namelijk 15 jaar, 1.74 lang en weeg 64 kilo. Is dit veel te zwaar of niet? En wat ik nu eet is in de middag 3 beschuitjes, en alleen in de avond het avondeten. Val je hier vanaf bij de buik (ik doe ook fitness), of vermager je jezelf zo alleen maar? REACTIES AUB. x Sanne

  Reageer
 61. Sannieeeee ·

  Hoi Famke, Het belangrijkste om ’s ochtends te drinken is toch denk ik wel wat versgeperste jus ’s orange of melk. Om te eten word vaak cornflakes gezegd. Terwijl wat bruin brood met 1 stuk fruit ook hartstikke goed is. Het vult goed en ik vind zelf dat je er wat meer energie van krijgt. Suc6 nog verder, hoop dat het je wat geholpen heeft!

  Reageer
 62. Famke. ·

  Hee! Ik heb een probleem, ik ben niet echt dik, maar heb wel een buikje! die wil ik zo snel mogelijk kwijt. Ik heb een tijd gehad dat het afvallen goed ging, maar de laatste tijd gaat het weer verkeerd. Wat is het verstandigst om ’s morgens te eten? Hoeveel brood is verstandig om ’s middags te eten? En wat als je tussendoor honger hebt, wat kan je dan als beste pakken? Nou ja, groetjes! xx

  Reageer
 63. Sanne ·

  Ik ben begonnen met cardio training + buikspieren en ben 2 kilo afgevallen in 2 weken. Het is echt goed te doen; eet wanneer je honger hebt. Zolang het maar geen vet is. Als ik zin in iets heb, dan neem ik meestal een cracker met filet americain. Ik ga 2 keer in de week een uur lang sporten. Meestal doe ik 3 kwartier cardio en een kwartier buikspieren, dan nog 10 km naar huis fietsen. Ik begin het nu vooral te merken aan m’n billen en benen, gezicht en aan je ‘zwembandjes’. Die worden echt een stuk minder! Ik ben niet dik, heb alleen een buikje die ik zo snel mogelijk kwijt wil raken. Vorige week ging het allemaal wat minder, maar deze week ga ik er weer tegenaan! Twee maanden heb ik nog voordat ik op vakantie ga, en ik moet ongeveer 3-5 kilo afvallen. Hopelijk red ik dat! Iedereen succes! Btw: kijk niet altijd naar de weegschaal. Mijn BMI is ook niet te hoog, maar toch wil ik wat buikvet kwijt. Je moet tevreden zijn met je lichaam!

  Reageer
 64. dessy ·

  Hallo, Ik ga ook afvallen, want het vet gaat allemaal bij me buik zitten. Het lijkt net of ik zwanger ben, maar dat is alleen vet! En het stoort me enorm dus ga er gauw mee beginnen. Een mooie strakke buik dat zie ik wel zitten… 😀

  Reageer
 65. Malice ·

  Ja lekker de snackjes tussendoor. Zelf ben ik mijn snacks aan het minderen en meer fruit te eten. Als lunch en ontbijt eet ik alleen het nodige geen extra’s. Af en toe kan geen kwaad maar ik probeer dat af te bouwen. En van cardio krijg je gelijk ook een goed uithoudingsvermogen van. Daar ga ik binnenkort ook mee beginnen, daarnaast ben ik ook bezig met inlinen, helpt ook goed tegen buikvet. Succes iedereen! 8)

  Reageer
 66. Nicolee ·

  Wat dacht je van mij dan! Ik kan niet eens van snoep afblijven! 🙁 😳 😐

  Reageer
 67. lientje ·

  Wes gerust Ravneel, ik kan ook niet afvallen, al helemaal niet bij de buikregio, het is een echte ramp! 🙁

  Reageer
 68. Ravneet ·

  Ik heb een dikke buik en kan niet afvallen. 🙁

  Reageer
 69. Flowerpower ·

  Ik ben al 10 kilo afgevallen, daar ben ik ook erg blij mee en heb geen problemen met afvallen rond de buik. Ik heb geen honger dus ik eet niet. Nu nog op naar de buikspieren!

  Reageer
  • Renate ·

   Hallo, Hoe ben je precies die 10 kilo afgevallen? En hoelang heb je hierover gedaan? Ik weeg nu 69 en wil graag rond de 10 kilo afvallen, vooral rond de buik. En het liefste eind juni/begin juli, en dat er natuurlijk ook mijn buikspieren te zien zijn. Ik doe ook sporten, dit wil ik graag meer dan 2x in de week doen! Graag hoor ik iets van je! Groetjes, Renate

 70. debie ·

  Cottage Cheese en sojabonen hebben ook veel eiwitten, en zeker water is erg belangrijk om buikvet te verbranden.

  Reageer
 71. blabla ·

  Vlees zitten ook veel eiwitten in!

  Reageer
 72. f0nkii-girl ·

  Hoi, Dat eiwitten eten is niet zo’n probleem hoor! Je zegt dat je vla eet na het eten, doe dat niet te vaak want daar val je ook niet van af. 😉 Wees niet getreurd dat je geen melk lust, er zitten namelijk ook eiwitten in eieren. 😛 In kaas en boter ook. Anders kun je ook nog op productverpakkingen kijken of er eiwitten in levensmiddelen zitten. 😉 Verder moet je ook veel water drinken, want die tip is blijkbaar vergeten, maar is ook wel een van de belangrijkste tips voor ’t afslanken van de buik.

  Reageer
 73. Handbalster/zwemster ·

  Hallo, Nou heb ik een probleem ik zie hier dat ik bij elke maaltijd eiwitten moet gebruiken voor een beter resultaat. Nou heb ik een vraag, want waar zit dat allemaal in, want ik lus geen melk en na het avondeten neem ik altijd wel een bakje vla, maar wat zou ik nou bijvoorbeeld moeten nemen bij het ontbijt of de lunch? Groetjes, handbalster/zwemster

  Reageer
  • Paul ·

   Hierbij een handige lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan het afslanken van de buik.

  • tijger ·

   Eieren moet je eten maar niet het gele stuk erin zit.

  • Paul ·

   Dat is achterhaalde informatie. Er is niets mis met een ei eten per dag (inclusief dooier / eigeel).

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.