gezonde huid wat eten

Wat je moet eten voor een mooie + gezonde huid…

Een mooie en gezonde huid bepaalt voor een groot gedeelte hoe gezond en mooi je in het algemeen bent en oogt. Nu kun je voor een fortuin zalfjes en crèmes op je huid smeren, maar goede en gezonde voeding is veel effectiever. In dit artikel lees je daarom wat je moet eten voor een gezonde en mooie huid.

1. Drink genoeg voor een gezonde huid!

Genoeg drinken zorgt er voor dat je niet uitdroogt en is daarmee een belangrijke stap naar een mooie en gezonde huid. De beste drankkeuzes zijn water en groene thee (zonder suiker). Groene thee bevat bovendien krachtige antioxidanten die helpen om huidbeschadiging door UV-stralen (zonlicht) te voorkomen. (bron)

2. Kies voor gezonde koolhydraten

De gezonde koolhydraten die je vindt in o.a. volkorenproducten bevatten veel voedingsvezels en antioxidanten. Deze helpen op hun beurt om gifstoffen af te breken die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces, zo ook huidveroudering.

3. Vermijd te veel proteïnen / eiwitten

mooie en ezonde huidHoewel proteïnen / eiwitten goed voor je zijn, moet je er ook niet te veel van eten. Je lichaam kan namelijk maar 10 gram eiwitten per uur efficiënt verwerken voor nuttig gebruik. Als je structureel meer dan 30 gram per 3 uur aan eiwitten eet, dan onttrekt het afbraakproces te veel vocht uit je lichaam, met onder andere als gevolg dat je huid te droog wordt. Voor een gezonde huid dient dus een optimale hoeveelheid eiwitten te worden genuttigd!

Daarnaast is een goede maatstaf voor het aantal eiwitten dat je maximaal per dag zou moeten eten 0,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht. Dit houdt voor iemand van 65 kilo in dat je maximaal 52 gram eiwitten per dag mag eten. Voor sporters gelden overigens andere regels omdat zij meer eiwitten nodig hebben voor het behoud en de opbouw van spieren.

4: Ga voor de gezonde omega 3-vetzuren!

We weten allemaal wel dat gezonde vetten goed zijn voor je algemene gezondheid, maar ze zijn ook erg belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Dit komt vooral omdat huidcellen onverzadigde vetten nodig hebben voor het vasthouden van vocht. Je vindt de gezondste omega 3-vetzuren onder andere in vette vis (zalm, tonijn, makreel e.a.), noten en diverse soorten olie (hennepolie, chia-olie, walnotenolie, amandelolie, krillolie, visolie, algenolie, Sacha-Inchi-olie e.a.).

5: Eet vooral veel groenten + fruit

In groenten en fruit zitten ontelbaar veel stoffen die zorgen voor een mooie, stralende en gezonde huid. Zo zit in veel groenten en fruit de stof silica, dat je huid haar elasticiteit geeft en daarmee rimpels voorkomt. Kies groenten en fruit met een grote diversiteit aan kleuren, zo weet je dat je heel veel verschillende vitamines, mineralen, enzymen, fytonutriënten en antioxidanten binnenkrijgt!

Heb jij aanvullende tips voor een mooie, stralende, optimaal gehydrateerde en gezonde huid? Deel ze in een berichtje hieronder!

3 reacties op “Wat je moet eten voor een mooie + gezonde huid…

  1. Esmaa ·

    Ik denk dat je je huid misschien beter moet verzorgen. Bijv. 1x per week een gezichtsmasker opdoen, je gezicht 1x per week scrubben dat zorgt ervoor dat je dode huidcellen verwijderd worden. En inderdaad wat gezonder eten en meer drinken. Elke dag een lekkere dagcrème opdoen etc. Dat zijn een paar voorbeelden. En voor de wallen zou ik wat vroeger gaan slapen en je gezicht elke dag goed gaan reinigen. Ik hoop dat je er wat aan had. Xxx Esmaa

    Reageer
  2. karima ·

    Hallo ik zou wat info over mijn gelaat willen weten ik zie altijd geel en bleek en heb wallen wat moet ik doen om een frisse uitstraling te krijgen dank u?

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.