veel afvallen snel

Veel afvallen in 8 eenvoudige stappen

Als je veel wilt afvallen zijn er allerlei dingen waar je om moet denken. Ten eerste moet je bedenken dat het lang heeft geduurd om de kilo’s aan te komen. Verwacht daarom niet dat veel afvallen je in een paar weken lukt. Dit zorgt er alleen maar voor dat je schuldgevoelens krijgt als je het doel niet snel genoeg gehaald hebt en zodoende gedemotiveerd raakt en opgeeft.

Ten tweede is veel afvallen alleen mogelijk als je er écht klaar voor bent. Je moet gemotiveerd zijn om ook écht je leefgewoonten en eetgewoonten te veranderen. Heb je hier niet zoveel zin in, begin dan ook niet met afslanken.

Veel afvallen: stappenplan

Met de onderstaande stappen kun je véél afvallen. Het gaat NIET heel erg snel, maar langzaam en geleidelijk. Dit heeft als grote voordeel dat de kilo’s er niet weer aan jojoën zodra je maar naar een gebakje kijkt. Langzaam, maar gestaag veel afvallen is dus precies wat je wilt. Je moet geduld hebben en niet elke dag op de weegschaal gaan staan in de hoop dat je weer een kilo kwijt bent. Eén keer per week is ruim voldoende…

1. 2,5 kilo per maand = realistisch

Stel voor jezelf kleine, realistische doelen. Als je in totaal veel wilt afvallen is 2,5 kilo per maand een realistisch doel. Heb je dit doel gehaald na een maand, doe dan 2 weken rustig aan (zonder van de gezonde voeding af te stappen) en probeer dan weer 2,5 kilo in een maand af te vallen.

2. Sport 3 x per week

Begin met bewegen. Drie à vier keer per week een halfuur tot een uur wandelen is voldoende. Meer mag natuurlijk ook, maar zorg wel dat jij je houdt aan minimaal 3 keer per week. Als je zelden beweegt en je begint plotsklaps te veel en te intensief te bewegen, dan zorg je er alleen maar voor dat je jezelf teleurstelt en gedemotiveerd raakt. Begin daarom rustig aan zodat het sporten relatief makkelijk vol te houden is.

3. Vergroot je calorieverbruik

Zorg voor kleine veranderingen die zorgen voor meer beweging. Naast het structureel bewegen van stap 2 kun je bijvoorbeeld altijd de trap nemen in plaats van de lift. Ben je iets kleins vergeten van de supermarkt? Loop er dan heen in plaats van de auto te pakken. Grijp elk beetje beweging aan dat je mee kunt pakken; alles bij elkaar zorg je dan voor een enorm aantal extra verbrande calorieën. Hier nog veel meer kleine tips, trucs en maniertjes om wekelijks véél extra calorieën te verbruiken.

4. Vezelrijk voedsel

Eet producten met veel vezels, zoals volkorenbrood (volkorentarwemeel; “gewoon” bruin brood of meergranenbrood is niet voldoende), bladgroenten, bonen, peulvruchten en bananen.

5. Lekker, maar gezond eten

Kies de gezonde producten die jij lekker vindt. De dieetrecepten op deze site kunnen je hier eventueel bij helpen. Je hoeft je niet strikt te houden aan een dieetprogramma of dieetschema; dat is nergens voor nodig. Zolang je maar weet hoeveel calorieën er ongeveer in zitten en uit welke voedingsstoffen ze overwegend bestaan.

Veel afvallen betekent niet dat je geen lekkere dingen mag eten. Het gaat erom dat je meer complexe koolhydraten dan simpele suikers eet… Meer essentiële aminozuren dan steeds dezelfde eiwitten… En meer (enkelvoudig en meervoudig) onverzadigde vetzuren dan verzadigde vetten. En al helemaal geen transvet!

6. Dagelijkse calorie-intake spreiden

Eet meerdere keren per dag kleinere maaltijden. Vijf of zes keer per dag eten houdt je bloedsuikerniveau stabiel en op peil. Zodoende heb je minder behoefte aan snoep en snacks en bovendien méér energie. Deze energie kun je weer investeren in stap 2 en stap 3. Door het verdelen van je calorie-intake over meerdere kleine maaltijdjes gaat je stofwisseling bovendien sneller en efficiënter werken… In tegenstelling tot de meeste diëten, waar je stofwisseling alleen maar langzamer van wordt.

7. Haal het niet in huis!

Denk vooruit. Bedenk van tevoren wat je gaat eten en zorg dat je deze producten in huis hebt. Haal zo weinig mogelijk producten in huis die je niet nodig hebt. Bedenk ook geen smoesjes zoals ‘maar dat is lekker voor de kinderen’ – daarmee houd jij jezelf alleen maar voor de gek. Want je weet dat jij degene zult zijn die minstens de helft van die snoepzak leeg eet. Koop ze daarom gewoon niet. Wat je niet in huis hebt, kun je op een “zwak” moment ook niet naar binnen stouwen.

8. Dieetdagboek

Houd bij wat je eet in een dieetdagboek. Zo kun je precies zien hoeveel calorieën je eet en ben je bovendien bewuster bezig met hetgeen je eet. Vergeet ook niet alles wat je drinkt mee te tellen, want dit loopt al snel op naar enkele honderden calorieën. Schrik niet als je op een dag iets meer dan het maximale aantal calorieën hebt gegeten. Zolang het gemiddelde in een week goed is, maakt dit niet zo heel veel uit.

Veel mensen die willen afvallen, willen er zo snel mogelijk mee klaar zijn en er zo makkelijk mogelijk vanaf komen. Ervaring leert echter dat het “Snel Veel Afvallen Dieet” averechts werkt. In het begin ga je als een speer, vervolgens stopt het gewichtsverlies en één of twee maanden later ben je zwaarder dan ooit. Snel afvallen zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel gaat schommelen, dat je hongeraanvallen krijgt, dat je stofwisseling in de war raakt en dat je lichaam op den duur minder calorieën verbrandt en meer vet opslaat.

Afvallen óf vet verbranden

Snel veel afvallen kan wel, maar snel veel vet verbranden niet. Gewicht verliezen in de vorm van vocht is een eitje dankzij vochtafdrijvende dieetpillen. Gewicht verliezen in de vorm van spieren is ook simpel. Honger jezelf gewoon uit. Voor het verbranden van vet is helaas geen makkelijke methode. Je dient er keihard voor te werken…

Snel veel afvallen versus snel veel aankomen

Overgewicht en vetstapelingen komen er niet van de ene op de andere dag. Je lichaam doet er jaren over om zichtbare vetrolletjes te kweken. Je kunt dan ook niet verwachten dat je lichaam dit vet binnen een paar dagen “wegsmelt”, “afbreekt” of “oplost”. Lichaamsvet dient te worden verbrand, en je lichaam spreekt alleen je vetreserves aan als dat nodig is. Enkele handige wetenswaardigheden:

 • Je lichaam verbruikt eerst de voorradige snelle enkelvoudige koolhydraten uit voeding.
 • Vervolgens verbruikt je lichaam de voorradige langzame en complexe koolhydraten uit voeding.
 • Je lichaam gaat pas lichaamsvetreserves verbranden als je langer dan 20 minuten aan cardiotraining doet!
 • Als je lichaam niet genoeg brandstof uit voeding krijgt, spreekt het juist géen vetreserves meer aan, maar gaat het spieren afbreken.

Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat magie niet bestaat. Toverdrankjes, toverpilletjes en toverapparaten mogen dan enorm leuk zijn in Harrie Potter-films; in het echte leven helpen ze je niet. Snel veel afvallen wordt daarom steeds vaker ingewisseld voor langzaamaan –en daarmee verantwoord en bovendien blijvend– afvallen. Mensen letten beter op wat ze eten en gaan stelselmatig meer bewegen. Dat is super, want afvallen dient geleidelijk te gaan.

Traag, maar gestaag… Langzaam, maar zeker… Een vermindering in lichaamsgewicht van tien procent zou ongeveer een halfjaar moeten duren. Weeg je 80 kilo en wil je 72 kilo wegen? Probeer dan niet meer dan 1,5 kilo per maand af te vallen.

Lijnen: het geheim om blijvend gewicht te verliezen

Lijnen en afvallen is op papier erg gemakkelijk… Je eet minder calorieën dan je verbruikt en je zult gewicht verliezen. In de praktijk werkt afslanken helaas niet zo eenvoudig. Want hoeveel diëten heb jij al geprobeerd om blijvend te kunnen afvallen? Het grote probleem met lijnen, is de snelheid waarmee iedereen wil afvallen. Kilo’s die je in een tijdsbestek van jaren hebt opgebouwd, wil je het liefst nog VOOR aanstaande zaterdag kwijtraken, want dan heb je een bruiloftsfeest, dagje strand of ga je op zonvakantie… Dus wat doe je? Je gaat op een dieet waarbij je extreem weinig calorieën eet, waardoor je enorme honger lijdt en je je niet lekker zult voelen. Tenslotte hoort dat er allemaal bij als je wilt afvallen…

Nee hoor, dat is helemaal niet waar! De reden waarom je binnen een bepaalde periode (meestal 1 of 2 jaar) weer even zwaar of meestal zwaarder bent dan voor je begon met lijnen, komt juist doordat je te snel wilt afvallen. Heel veel diëten laten je slechts 1000 calorieën of zelfs nog minder eten. Dit is echter veel te weinig! Zodra je stopt met het dieet gaat je lichaam de vetreserves weer aanvullen die het is kwijtgeraakt tijdens het fanatieke lijnen. Daarom werkt een dieet met 1000 calorieën niet…

Niet te streng lijnen!

Het beste dieet is daarom een dieet waarbij je niet meer dan 100 tot 150 calorieën per dag minder eet dan je verbruikt. Eigenlijk kun je het amper een dieet noemen, want deze ‘calorieschuld’ staat gelijk aan ongeveer 2 koekjes. Je zult zien dat je bij ongeveer 1800 calorieën per dag kunt afvallen, dat het resultaat blijvend is, dat je je er goed bij voelt, en dat je bovendien niet eens MERKT dat je aan het lijnen bent.

Er is alleen één groot nadeel: deze manier van afvallen duurt lang(er). Maar na alle mislukte afslankpogingen uit het verleden, waarbij je steeds weer zwaarder werd na je dieet dan je voorafgaand aan het dieet was, is het dan nog steeds niet de moeite waard om het te proberen? Alleen maar omdat jij denkt dat afvallen snel hoort te gaan? Wees realistisch en besef dat snel afvallen & blijvend afvallen niet samengaan! Een paar simpele tips die altijd helpen om blijvend gewicht te verliezen. Ze zijn vooral bedoeld voor een vol gevoel en voldoende energie:

 • Eet altijd een ontbijt
 • Drink minimaal 2 liter water per dag
 • Eet een calorie-arme soep voor elke grote maaltijd
 • Eet mager vlees (kip/kalkoen/biefstuk) voor de eiwitten

Een jaar op een dieet waarbij je dagelijks gemiddeld 100 tot 150 kilocalorieën minder eet dan je nodig hebt, staat ongeveer gelijk aan 5 tot 7,5 kilo afvallen. Dit lijkt weinig, maar je bent ze wel voorgoed kwijt. Laat hieronder weten hoe jij denkt over gematigd lijnen, traag afvallen en zodoende blijvend gewicht verliezen?

5 tips die je MOET lezen voor gezond afslanken!

Afslanken is lastig, zeker als je het afslankproces ook nog gezond wilt aanpakken. Wat je zeker NIET moet, doen is rare diëten uitproberen of streng vasten tot je erbij neervalt zoals bij crashdiëten, detox-diëten en ontslakkingskuren vaak het geval is. De volgende 5 punten zijn in principe basisregels als gezond afslanken jouw doel is

1. Niet TE weinig calorieën eten

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat hoe minder calorieën je inneemt, des te sneller je afvalt. Maar dit geldt alleen voor de eerste paar weken; daarna komen de verloren ‘uithongeringskilo’s’ helaas weer terug. Om blijvend af te slanken moet je inderdaad minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Je moet dus minder eten dan je verbrandt met de passieve basisfuncties van je lichaam + actieve lichaamsbeweging. Je moet echter NIET doorslaan in het beperken van je calorie-intake!

2. Meer bewegen; NIET veel minder eten

Voor gezond afslanken ga je liever meer bewegen dan minder eten! Om een halve kilo af te slanken moet je ongeveer 3.500 kilocalorieën minder binnenkrijgen dan je verbruikt. De beste manier om dit te doen is een combinatie van iets minder eten dan normaal en meer bewegen dan normaal. Als je echt gezond wilt afslanken, kom je simpelweg niet onder het bewegen uit! Gezond afslanken is een kwestie van actiever leven; niet jezelf uithongeren.

3. Gezond afslanken: 1.500+ kilocalorieën

Je moet NOOIT minder dan 1.200 kilocalorieën per dag eten, en het liefst zelfs niet minder dan 1500 kilocalorieën per dag. Als je minder eet dan die calorie-aantallen gaat je stofwisseling zo langzaam werken dat je eigen lichaam het afslankproces gaat tegenwerken. Bovendien voel je je dan slap, futloos en zonder energie, hetgeen de kans op eetbuien alleen maar vergroot. Bovendien ben je zonder energie niet in staat om intensief te bewegen en zodoende je stofwisseling te verhogen. Te snel willen afslanken werkt daarom altijd averechts en is zelfs potentieel gevaarlijk!

4. Vetverbranding is een TRAAG proces

Hoe langer je erover doet om een kilo kwijt te raken, des te groter de kans dat die kilo niet meer terugkomt. Vocht verdwijnt namelijk snel, vet verdwijnt langzaam, dus snelle kilo’s bestaan nooit uit vetverlies c.q. vetverbranding. Een langzaam en geleidelijk afslankproces is dan ook de beste manier om overtollige kilo’s kwijt te raken EN magerder te worden. Daarom werkt een gezonde levensstijl ook veel beter dan een dieet waarbij je voor een bepaalde periode te weinig calorieën binnenkrijgt en eventjes snel een aantal kilo’s verliest.

5. Pleeg GEEN roofbouw op je lijf

Een halve tot één kilo per week afslanken is gezond. Meer dan dat is een serieuze aanval op je lichaam, en je lichaam zal er dan alles aan doen om zo veel mogelijk energie te besparen en vet op te slaan zodra je weer normaal eet. Crashdiëten zorgen ervoor dat je veel vocht kwijtraakt en op den duur zelfs spieren, waardoor je stofwisseling stagneert en de kilo’s er na je dieet dubbel en dwars weer aankomen. Zogenaamde ‘snel-afvallen-diëten’ plegen dus letterlijk roofbouw op je lichaam en zorgen er alleen maar voor dat je op de langere termijn dikker en zwaarder wordt (=  jojo-effect / spaarstand). (bron)

Bovenstaande 5 basisregels zullen je absoluut helpen om gezond afslanken voor elkaar te krijgen. Je moet je niet laten verleiden door poeders, pillen en te strenge diëten, want dit soort middelen is meestal ongezond. En wat heb je aan een slank lichaam als je jaren van je leven vergooit met een ongezond dieet?

Snel veel afvallen: tot slot

Tot zover de tips om veel te kunnen afslanken. Als jij je houdt aan deze algemene tips, dan zul je afvallen. Het zal niet zo snel gaan als jij misschien wilt, maar bedenk desalniettemin goed: hoe sneller je afvalt, des te groter de kans dat die kilo’s er in een mum van tijd ook weer aan zitten, plus een aantal extra kilo’s. (bron)

Deze methode is een langzame en gezonde manier om veel te kunnen afvallen. Verwacht daarom geen 5 tot 10 kilo per maand af te vallen. Waarschijnlijk heb je eerder al eens diëten geprobeerd die wél 5 tot 10 kilo per maand beloven. Toch lees je dit, dus het heeft blijkbaar niet blijvend geholpen. Dat zegt genoeg toch?

Ben jij veel afgevallen dankzij bovenstaand 8-stappenplan en 5 aanvullende afslanktips? Laat hieronder een reactie achter met daarin jouw bevindingen! En deel óók eventuele afwijkende opvattingen omtrent afslanken in een berichtje hieronder!

353 reacties op “Veel afvallen in 8 eenvoudige stappen

 1. Frederike ·

  Mijn diëtist te Amsterdam zegt altijd dat het beste is om af te vallen op een manier dat je het zelf het beste kan volhouden. Ik probeer mij daar ook zoveel mogelijk aan te houden, maar het is soms moeilijk hoor. 🙂 Zullen er wel meer last van hebben…

  Reageer
 2. Tanja ·

  Een heel opbeurend stukje! En heel goed, denk ik zo… Ik denk dat het voordeel van deze manier ook is, dat je gewoon leert om consequent zo te eten. Mensen die heel streng lijnen, of met poeders of shakes, eten duidelijk heel anders dan normaal. En als ze daarmee stoppen, gaan ze waarschijnlijk weer eten als hoe ze ervoor aten. En waarmee ze dus zo aangekomen zijn… Als je gewoon consequent een beetje minder eet, en je doet dat langere tijd, dan raak je eraan gewend…

  Reageer
 3. Antt+Lizz ·

  We willen samen afvallen terwijl me moeder en vader elke keer veel te veel opscheppen! Hoe kan je dan afvallen?

  Reageer
 4. victor ·

  Ik ga ook op dieet een tijdje. Ik ben niet dik wil alleen een wasbordje (6-pack). Ik ben 39 jaar, moet lukken. Veel cardio, eiwitten en cutten… Krachtsport 30 minuten, cardio 45 minuten… Ik deed altijd al sport, toch heb ik een beetje lovehandles. 😕 Van het bier drinken en hamburgers… Ben ik inmiddels mee gestopt, beetje Stack 2, komt wel goed. 😀

  Reageer
 5. Yoandi ·

  Jammer, maar dit werkt echt niet voor mij. 😥 Zelfs met 1000 kcal viel ik niet af. Ben met Atkins wel 45 kilo afgevallen, inmiddels 5 kilo erbij en die willen er wat ik ook doe niet af. Nu moet ik erbij zeggen dat mijn schildklier niet werkt en ik daar medicijnen voor heb. Het is heel normaal dat je met Thyrax voor je schildklier afvalt, maar helaas moet ik er streng bij lijnen. 🙁

  Reageer
 6. Heleen D. ·

  wow, dit artikel is al bijna 10 jaar oud! Maar inderdaad goed punt van eet niet te weinig calorieën. Ik heb dit zelf ondervonden wanneer ik probeerde te vermageren door echt weinig te eten dan had ik zo’n JoJo effect. Eerst vermagerde ik, daarna kwam ik weer meer bij omdat mijn wilskracht op was.

  Reageer
 7. Wessel ·

  Hoe kan ik normaal afslanken, ik ben een kind van twaalf en ik weeg 18 kilo te veel?

  Reageer
 8. char ·

  Kan je ook afvallen zonder naar de sportschool te gaan? Ik fiets (bijna) elke schooldag 30 minuten heen en terug naar school en op zaterdag voetbal ik. Ik heb ook namelijk echt geen tijd want ik moet ook huiswerk maken en leren.

  Reageer
  • Paul ·

   Je hoeft echt niet per se naar de sportschool om af te vallen, maar 30 minuten per dag op rustig tempo fietsen, zal helaas weinig vet verbranden. Hiervoor is intensievere lichaamsbeweging nodig, en bij voorkeur gedurende langere tijd. Bijvoorbeeld 30 tot 60 minuten hardlopen, crosstrainer, hometrainer, roeien, zwemmen, spinning, wielrennen et, cetera.

 9. ronald ·

  Mensen die mijn hulp nodig hebben, ik ben 23 jaar en net klaar met de opleiding voor fitnesstrainer. Ik weet ook wel wat van voeding af, van wat ik op school geleerd heb. Zelf ben ik altijd al met gezonde voeding bezig. Ik kan jullie wel helpen en tips geven over voeding en iets vertellen van wat voeding met je lichaam doet.

  Reageer
 10. jo ·

  Gelukkig zit ik niet zoveel boven het ‘gezonde’ gewicht dus deze tips klinken welbekend alleen de tegenstrijdigheid van dit verhaal zit in het minimale aantal calorieën. Met gezonde voeding (veel groente en fruit) en gewoon 3 maaltijden haal ik de 1200 calorieën echt niet, laat staan 1500, want ik sport daarbij nog elke dag. Het afvallen gaat verder prima en niet te snel: inderdaad een halve kilo per week en na 4 maanden is dat toch mooi 8 kilo.

  Reageer
 11. Ilona ·

  Goede punten, maar… punt vijf ben ik niet helemaal met je eens vrees ik. Ik ken helaas mensen > 120 kilo die echt met 1 kilo per week niet gebaat zijn en om gezond te kunnen leven (ooit…) en veel meer zouden moeten afvallen, let wel; deze mensen doen dit onder professionele begeleiding en zelfs betaald via ziekenfonds.

  Reageer
  • Paul ·

   Ja er zijn uitzonderingssituaties (morbide obesitas e.a.) waarbij overgewicht levensbedreigend kan zijn. Dan nog zal iemand met medisch gediagnosticeerde zwaarlijvigheid vet moeten verbranden. Natuurlijk geldt: hoe meer lichaamsvet je hebt, des te meer je kunt kwijtraken, maar vetverbranding is en blijft een traag proces. Zelfs een obesitaskliniek kan geen wonderen verrichten. Vier kilo per week staat gelijk aan 52 tot 53 kilo op jaarbasis… Dus als iemand van 120+ kilo in een jaar tijd 50+ kilo verlies, mag hij/zij denk ik heel blij zijn. De oplossing zit hem dan ook niet per definitie in sneller afvallen, maar in langer doorgaan met afvallen. Tenzij er (noodzakelijkerwijs) gekozen wordt voor bariatrische chirurgie oftewel een medische operatie t.b.v. gewichtsverlies: maagband, maagverkleining, maagballon, liposuctie, liposculptuur, kaakklem etc.

 12. Danoniempje ·

  Hey ik ben 16 jaar en ik ben 1m70 Ik weeg 98 kilo. Ik wil er echt heel graag wat aan doen. Ook al zou je het niet zeggen dat ik zoveel weeg maar toch is het zo. Heeft iemand een plan van wat ik wanneer zou eten? groetjes, Da

  Reageer
 13. Anoniem ·

  Hi, ik ben nu 2 maanden 13 jaar. Ik ben 1.70-1.75 lang. En ik heb volgens de MBI calculator een gezond gewicht (58).. Maar in de zomer gaan mijn familie en ik op vakantie met vrienden etc.. Maar ik voel me nooit fijn in mijn bikini, omdat ik een buikje heb… Maar ik eet niet super gezond en zo.. Maar ik heb 4-5 keer in de week golftraining, en ik loop met mijn vader wel 1x in de 2 weken of 1 week hard (5km). En ik paardrijd 2x in de week. En ik fiets elke dag 12 km naar school. Maar ik voel me nooit zeker over mijn gewicht etc. ik weet echt niet waar mijn buikje vandaan komt. Maar ik wil een platte en ik wil het liefst ook afvallen maar daar ben ik niet goed in… help!

  Reageer
  • Roos ·

   Hoi Anoniem! Zo te lezen krijg je genoeg beweging, dus ik zou eerst naar je eten gaan kijken. Je zegt inderdaad ook dat je niet zo gezond eet. Ontbijt je elke ochtend? Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zo krijg je energie die je nodig hebt om de dag te beginnen, bovendien krijg je dan een paar uur later geen (of minder) trek in snacks! Kleine aanpassingen kunnen echt heel veel schelen! Maar dan moet je hier wel een gewoonte van maken, dus het moeten aanpassingen zijn die je kan volhouden. Neem je elke dag boterhammen met hagelslag mee naar school? Probeer eens een gezonder beleg met minder calorieën. Of vervang wit brood door volkoren brood. Hierdoor zit je sneller vol en ga je dus minder eten. Zoals er ook in #8 staat geschreven, let vooral goed op wat je drinkt! Probeer alleen water, thee en koffie te drinken, het liefst zonder suiker natuurlijk. Smoothies zijn ook een erg lekker alternatief (als je ze kant en klaar koopt, let dan goed op of er geen toevoegingen in zitten). Ben je nou enorm cola-verslaafd? Gun dit jezelf dan eens per week. Bijvoorbeeld elke zaterdag. Elke kleine verandering kan helpen om toch die paar kilo kwijt te raken. Onthoud ook: een buikje is helemaal niet erg! Maar als je je er echt niet fijn bij voelt, heb je nog genoeg tijd om wat af te vallen! Hoeveel kilo zou je willen afvallen? Ik zou voor maximaal 5 kilo gaan. Dit zou dus in principe al in 2 maanden moeten lukken. Maar hoe langzamer je afvalt, hoe meer kans dat het eraf blijft! Je hebt nog 5 maanden de tijd tot de zomervakantie! Probeer zoals hierboven beschreven 5 à 6 maaltijden per dag te eten. Alle tussendoortjes vervangen door een stuk fruit, na het eten eventueel nog een bakje kwark of yoghurt. Gewoonte van maken om meer water te drinken (zo’n 2 liter per dag). You can do it girl!

 14. Thomas ·

  Hoi, Ik ben Thomas. Ik ben 14 jaar, 1.70 lang en ik weeg ongeveer 55 kg. Ik vind dat ik te dik ben en als ik in de spiegel kijk vind ik dat ik een te grote buik heb. Ik ben inmiddels van voetbal af en wil gaan beginnen met hardlopen. Ik moest voor school 3.24 kilometer hardlopen en dat ging in 19.33, 6 minuten per kilometer ongeveer. Het verliep best goed, maar ik wil dat blijven doen. Helaas heb ik er niet echt de tijd ervoor door huiswerk en zo. Is 1 of 2 keer per week (+/- 3 kilometer) ook voldoende om rustig op te bouwen en af te vallen? Ik probeer ook steeds beter te eten. Ook al lust ik absoluut geen fruit. Eerder at ik altijd uit de kantine van school en uit de snoepautomaten. Ik neem nu geen geld meer mee naar school en het gaat supergoed. Ik ben al 2 kg afgevallen maar ik WEER onder de 50 kg komen en het liefst gewoon een platte buik. Iemand die tips heeft? Ik hoor het graag!!!

  Reageer
 15. annoniempje2 ·

  Heey ik ben een meisje van net 13 jaar ik weeg 50 kilo ik wil 5 kilo eraf halen ik vindt mijn zelf te dik. ochtend: 2 broodjes met vleeswaren en een glas sap. middag: 3 broodjes met vleeswaren en een glas sap. avond: 200 gram groenten en 250 gram aardappelen en vlees en daarna 2 stukken fruit wie kan mij helpen groetjes!

  Reageer
  • Tine ·

   Hoi Annoniempje2, Wat mooi dat goed voor jezelf wil zorgen en gezond en op gewicht wilt zijn. Zelf ben ik geen voedingsdeskundige maar denk wel dat 50 kilo goed bij jouw leeftijd past. Mijn dochter (ook jouw leeftijd) krijgt ook een beetje een buikje, maar vergeet niet dat dit hoort bij je lichamelijk ontwikkeling. Wat je overal zult lezen op internet is dat gezond eten erg belangrijk is. Als ik zo lees wat jij eet ben je al heel goed bezig. :) Wat helpt om niet teveel lekkere trek te krijgen is om vaker kleine maaltijden te eten. Dit helpt echt! ;) Gewoon je broodjes een beetje verdelen over de dag, dan heb je minder zin in ongezonde dingen en zorg je goed voor je lijf. Het is best moeilijk als je zo jong bent en je dan al zorgen gaat maken over je lichaam. Klasgenoten hebben er altijd wel wat op te zeggen en denken precies te weten hoe je er uit moet zien. Je kunt zelf je BMI bereken om te kijken of je goed op gewicht zit. En als dat zo is, hoef je je echt geen zorgen te maken. Belangrijk is om proberen te kijken naar dingen van jezelf waar jij blij mee bent. Dat klinkt gek, maar heeft bij onze tienermeiden echt geholpen. Jij bent een uniek persoon, iemand die er mag zijn zoals jij bent. Want jij bent speciaal en bijzonder. Vergeet dat niet! :) Groetjes, (mama) Tine

  • Tom ·

   Veel eiwitten eten zoals kwark, magere yoghurt en pindakaas helpt veel. En over de Sap wat je drinkt Sap is niet zo goed voor je als je wilt afvallen het bevat veel calorieën en dat is het zelfde als bij aardappelen. Ik zou 3x per week gaan fitnessen of de intermittent fasting proberen het is bewezen door veel sporters dat het werkt, maar het is niet weggelegd voor iedereen.

  • Zeg ik niet ·

   Ah joh kind je bent niet te dik ik ben wel echt te dik ik 80 kilo en ben 13 dus jij kan niet zeuren je moet jezelf niet zo afkraken daar word je depressief van!

 16. Alis ·

  Heey, Ik ben een meisje van 12,5 en ben 1,64 en ik weeg 58 kilo. Ik vind het zelf heel veel en wil graag 5 kilo afvallen. Ik voetbal 3x in de week en ik loop 1x per week hard. Hoe krijg ik een strakke buik en welke oefenen moet ik dan doen?

  Reageer
 17. A Anoniem ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 14 jaar, ik ben 1,55. Ik moet nog groeien dus. ;) Ik weeg nu iets onder de 50 kg. Het gaat me niet om de kilo’s, maar ik vind zelf dat ik een iets wat dikkere buik heb en wat dikkere benen. Kan ik dit met bepaalde bewegingen/sporten weg krijgen? Ik voetbal 3x in de week. Of moet ik echt een dieet volgen? Groeten, A

  Reageer
 18. Anoniempje ·

  Hallo, Ik ben een meisje van 14 jaar, ik ben ongeveer 1m69-1m70 en ik weeg 64-65kg. Ik persoonlijk zou graag afvallen, want ik vind dit best wel veel. Ik probeer de snacks te laten (soms eet ik ook wel eens iets lekkers hé), ik sport 2x in de week (turnen en tennis), probeer thuis ook wat oefeningen (geen sit-ups, want ik ben bang dat ik ze verkeerd doe en dan is het juist slecht voor je). Eet ’s morgens meestal grijs brood met kippenwit of dieetconfituur. Soms ook weleens hagelslag, maar dat is zelden. ’s Middags meestal hetzelfde als ’s ochtends omdat ik op school blijf eten en ’s avonds eet ik wat mama klaarmaakt (ze maakt nu voor mij ook steeds vaker vis klaar). Kort samengevat: Heeft er iemand misschien tips om af te vallen? Thuis, niet bij de fitness dus, en niet met een heel streng dieet, bv: 2 van de 3 maaltijden soep of iets dergelijks? Alvast bedankt!

  Reageer
 19. anno ·

  Heey, Ik ben 13,5 jaar oud en weeg 50 kilo en ben 1,63 meter lang. Mijn eetpatroon is ’s ochtends magere yoghurt met cruesli, tussendoor een appel, ’s middags 2 boterhammen met kaas of worst, als tussendoortje een koek, na school vaak wat fruit en een snoepje en ’s avonds gewoon wat me moeder kookt. En dat is niet ongezond of zo, vaak gewoon aardappels, vlees en groente. Ik sport ongeveer 5 uur per week (en dan heb ik het fietsen naar school nog niet mee geteld, haha). Ik vind dat mijn gewicht niet echt hoog is, maar toch heb ik aardige een buik(je). Ik zou graag willen weten hoe ik daar vanaf kom. Alvast bedankt!

  Reageer
 20. noah ·

  Hee, Ik ben een meisje van 14, ik ben 1.62 en ik weeg ongeveer 55 kg. Op zich is me gewicht goed, maar me benen, armen en buik niet. Ik wil zo snel mogelijk op een gezonde manier een perfect lichaam krijgen, maar ik heb ff geen idee hoe ik moet beginnen. Kan iemand helpen?

  Reageer
 21. Amy ·

  Ik ben 14 en weeg 64 kilo, ik vind het veelsteveel, ik ben 1.65 lang en wil afvallen. Ik eet niet veel, 1 broodje, 1 koekje, 1 fles water, 1 cracker en en als avondeten 4 aardappelen en wat groenten en vlees. Meer niet, hebben jullie nog een tip?

  Reageer
  • marjolein ·

   Hoi Amy, Een aantal zaken kun je gelijk aanpakken. Begin de dag met water met een paar druppeltjes citroen erin, natuurlijk verse. Dat verbrand vet en is een goede start. Koekjes altijd laten staan, dat is boter = vet en suiker, dat slaat op als vet. Dan altijd 2/3 groente, 40 gram aardappel, rijst of pasta. Altijd meer groente dus. Geen vet vlees, geen spekjes dus, karbonades. Mager vlees. Niet te veel. Besluit ook eens een gekookt eitje te nemen. Elke dag vlees hoeft helemaal niet. Weinig kaas op brood = vet. Geen liga = boter en meel. Lust je roggebrood? en brood van de bakker i.p.v. supermarkt. Fruit als tussendoortje. Dan moet het al heel veel opschieten. En… drink thee en geen frisdranken, of water natuurlijk.

  • Zeg ik niet ·

   Je eet veel te weinig voor wat je lichaam nodig heeft als je uitgebreid bent dan pas kun je lijnen anders maak je je eigen lichaam helemaal kapot

 22. angela ·

  Hoi, ik ben 16 jaar ik weeg 63 en ben 175 cm. Ik voel me dik en wil graag 8 kilo afvallen. Ik eet in de ochtend 2 crackers rond 10 uur een appel en om 12 uur een bolletje. Maar als ik uit school kom kan ik de hele koelkast wel leeg eten, weet iemand iets wat ik daartegen kan doen?

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Angela Ga meer, gezonder en bovendien gelijkmatiger verdeeld over de dag eten. Op je 16e is je lichaam nog in de groei, waardoor het veel bouwstoffen nodig heeft. Uit crackers, appels en witte bolletjes haalt je lijf (qua macronutriënten) eigenlijk niks nuttigs; alleen maar suikers en suikers vullen niet. Ze worden verbrand en als je te weinig eet, kan je lichaam deze suikers zelfs omzetten in lichaamsvet. Je krijgt in ieder geval 0,0 maagvulling en 0,0 bouwstoffen binnen, waardoor het niet gek is dat je thuis de koelkast leeg wilt plunderen. Ga liever meer eiwitten en wat gezonde vetten eten. Haal producten uit deze lijst met essentiële eiwitten en deze lijst met essentiële omegavetten. Eet ’s ochtends bijvoorbeeld een schaaltje kwark met noten, zaden en bessen… ’s Middags volkorenbrood met kaas, vleesbeleg, vis, ei en/of pindakaas. En ’s avonds veel groenten, wat zilvervliesrijst/bataat/volkorenpasta en een stukje mager vlees en/of vette vis. Hierbij nog een lijstje met gezonde tussendoortjes. Zodoende krijg je ook nog alle vitamines, macromineralen, sporenelementen en enzymen binnen die direct of indirect kunnen bijdragen aan gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Groeten, Paul

 23. Anoniem ·

  Hooooi, ik ben een meisje van 13,5 jaar en ik ben 168 cm en ik weeg 69 kilo. Ik weet dat dit te veel is. Me conditie is laag en daarom ga ik elke avond (probeer ik) te gaan hardlopen. Hier voel ik me prettig bij omdat ik dan me gedachten kan verzetten. Ik heb een hele ingewikkelde jeugd en daar loop ik nu mee, dat helpt niet met afvallen. :( Maar als ik gewoon denk aan wat voor de rest leuk aan me is maakt mij die extra kilo’s minder uit. :) Toch val ik wel af en hier ben ik super blij mij. :D Ik wilde dit nog even zeggen; overdrijf niet en een snoepje af en toe is niet erg we zijn nog kinderen. Als je wil weten of je een gezond gewicht hebt, zou je een keer op google kunnen in tikken: BMI kinderen, toen ik dit deed kwam ik erachter dat ik maar 5 kilo te zwaar ben! Iedereen heel veel succes!

  Reageer
 24. Anoniem ·

  Hayy, Ik ben een meisje van bijna 14 en ik weeg rond de 50 kilo. Ik ben op zich wel tevreden met mijn gewicht. Alleen heb ik een beetje een buikje. Ik wil die weg hebben in deze vakantie. Volgende week maandag ga ik op vakantie, is het mogelijk om in 6 dagen een plattere buik te krijgen? En heeft anders iemand tips om een buik(je) snel plat te krijgen?

  Reageer
 25. xanoniempje ·

  Hey, Ik ben een meisje van 14 jaar en weeg 78 kg. HEEL VEEL! Ik zeg tegen mijn beste vriendinnen dak 57 kg weeg. Want ze lachen me uit, een meisje uit mijn klas dat 65 kg weegt dus daarom… Ik durf nooit een bikini aan… Ik wil het zo graag! Maar mijn ouders zijn ook dik en zo… En ik wil vermageren, maar het lukt nooit. Ik kan niet van ongezonde dingen afblijven en mijn ouders helpen dan niet echt. Ik zou graag 56 kg wegen en nu dat grote vakantie is wordt het tijd! KAN IEMAND MIJ HELPEN?

  Reageer
  • Anoniem ·

   Blijf goed eten maar, probeer snoep te laten liggen en denk vooral aan je positieven kanten! X

  • Amyy ·

   Hoi ik heet Amy. Dit is een late reactie maar ik hoop dat je er nog wat aan heb. Je moet proberen veel water te drinken en in plaats van een snoepje een appel te nemen. En als je toch gaat snoepen kies dan voor pure chocolade dat is minder erg dan alle oudere snoep. Eet ’s ochtends 2 broodjes op een havermout dat helpt ook. Je moet niet vergeten om ’s ochtends te eten want dat is wel heel belangrijk. Je kan ook een dagboek bijhouden dat helpt ook door je gedachtes of nare dingen op te schrijven. Dan ga je ook minder snel eten. Ik hoop als je dit nog nodig heb want ik ben zelf ook heel druk bezig.

 26. Taylor ·

  Hallo, Ik ben Taylor en ik moet echt nodig afvallen. Ik ben 1,65 cm en ik weeg 78 KG! Dat is veelste zwaar. Ik eet meestal niet in de ochtend en neem ook niks mee naar school. Ik eet meestal alleen in de avond. En ik hou niet van rennen dus mijn vraag is ook kan ik in plaats van hardlopen of zo ook elke dag een uurtje lopen? En hebben jullie nog wat tips voor mij? Ik wil 13 KG kwijt. Groetjes, Taylor

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Taylor, Alleen in de avond eten is slecht voor je. Omdat je je lichaam de hele dag uithongert zal je lichaam hetgeen je ’s avonds eet juist opslaan. Eet liever 5 of 6 keer per dag kleine beetjes. Ontbijt, gezond tussendoortje, lunch, gezonde snack, avondeten, gezond hapje voor de tv… Dan spreid je je calorie-intake waardoor je lichaam meer en gelijkmatiger energie en bouwstoffen uit je voeding haalt. Iedere dag een uur wandelen is perfect. Probeer dan wel op een aardig tempo te wandelen, zodat je hartslagfrequentie toeneemt en je energiemetabolisme wordt opgehoogd. Eet liever wat meer van gezonde voeding dan dat je extreem weinig gaat eten. Jezelf uithongeren, daar krijg je op langere termijn nooit een gezond gewicht van. Groeten, Paul

  • Amyy ·

   Ja je kan in plaats van hardlopen gewoon lopen dat is beter voor het afvallen. Hardlopen heeft meestal geen nut. Hardlopen helpt alleen voor je conditie. Maar ik heb geleerd dat je beter ’s ochtends vel kunt eten en op school ook. Door niet te eten houd je lichaam de vetten en de suikers alleen maar vast. Je kan ook op internet zoeken naar sites waar je een paar keer per dag oefeningen kunt doen/bekijken dat help ook.

 27. ano ·

  Hoi hoi, Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik ben ongeveer 1 m 65 en ik weeg 66 kg. Ik heb vrij grote borsten, dikke billen, dikke benen en ook wel een buikje. Als ik lig heb ik een onderkin en mijn armen mogen ook wel wat minder. Ik eet ’s ochtends een bakje magere yoghurt met wat fruit en muesli of een bakje cornflakes met melk. ’s Middags eet ik rauwe groenten en uit school snak ik meestal naar een boterham met hagelslag of iets anders zoets. I know bad habbit. ’s Avonds probeer ik zo weinig mogelijk koolhydraten te eten, maar ik sport zo’n 3 keer per week en dan heb je ’t echt nodig anders, word ik slap. What the hell gaat er mis. Kan iemand me helpen?

  Reageer
 28. maud ·

  Heeej, Ik ben een meisje van 15 jaar, ben 1,68 lang en weeg 70.5 ongeveer. Ik wil meer drinken en minder snoepen en zo… Maar sommige dingen zitten tegen. Ik kan niet alles doen want ik heb een handicap aan m’n arm. Ik kan soms zo een hele chipszak opeten. Mijn eetpatroon is meestal zo: ’s ochtends muesli met melk. Tussendoor appel of ontbijtkoek. ’s Middags 2 boterhammen met kaas en boter. Als 2e tussendoortje meestal koekjes of kauwgom of snoepjes, niet heel veel. ‘ Aavonds wat m’n moeder heeft gekozen voor het eten. Ik sport 3x in de week en geef 1x les (volleybal). In het weekend snoep ik veel chips en ’s ochtends 2 boterhammen met pure hagelslag. Ik wil echt iets veranderen, maar wat? Help me! En ik drink iedere dag water.

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Maud, Probeer een deel van de koolhydraten die je eet eens te vervangen door eiwitten. Zo’n beetje alles wat je opnoemt bestaat voor het overgrote merendeel uit koolhydraten (suikers, bloem, zetmeel en vezels): brood, chips, muesli, melksuikers, fruit, ontbijtkoek, koekjes, kauwgom, snoepjes, hagelslag etc. En eiwitten daarentegen lijken grotendeels te ontbreken. Natuurlijk leveren boter, kaas en melk eiwitten, maar dit zijn allemaal dezelfde zuiveleiwitten; bovendien levert zuivel ook veel vet. Probeer daarom eens meer en gevarieerder eiwitten te eten zoals eieren, vis, mager vlees, bonen, noten, peulvruchten, paddenstoelen, zeewier, zeevruchten, kiemgroenten, bessen etc. Voor meer informatie en inspiratie aangaande eiwitrijke voeding kun je deze lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen raadplegen. En natuurlijk is het belangrijk om te bewegen. De exacte hoedanigheid van je arm is mij niet bekend, maar probeer krachttraining te doen, desnoods overwegend met een legpress of stairstepper. Succes ermee! Groeten, Paul

 29. maria ·

  Ik val niet af. Ik eet niet veel, snoep en snack niet, heb eigenlijk ook nooit honger, wandel 3x per dag 15-20 minuten met de hond, maar val geen gram af… Hoe kan ik wel afvallen, niet meer dan een kilo of 5. Wat ik eet: ’s ochtend fruit of 2 beschuiten. Lunch: salade of zelfgemaakte soep (vega, zonder vet, met alleen groenten dus). ’s Avonds: een bord groente, 2x per week beetje pasta of 2 x per week aardappel; 1 x per week 150 gram vlees. Ik eet zo veel mogelijk vegetarisch, maar niets helpt.

  Reageer
  • Miriam ·

   Hallo Maria, Als ik kijk naar wat je eet, is dit VEEL te weinig. Jouw “kacheltje” (stofwisseling) staat op de lage stand, ondanks de beweging die je al doet. Je zult zien dat als je een stuk meer eet (wel goed), dat je je kachel weer op volle sterkte laat branden. Vuur heeft ook voldoende brandstof nodig om goed te kunnen branden. Ik hoop dat je het gaat proberen. Heel veel succes hoor.

 30. alex ·

  Hallo, Ik ben een jongen van 13, 1.74 meter lang en weeg 65 kilo. Wil graag een paar kilo’s kwijt (6/7) maar elke keer als ik overweeg om toch af te vallen en zelfs een heel plan heb, begin ik weer lui te doen en komt er nooit wat van. Kan iemand mij please helpen? Mail me a.u.b. Miltenburg.alexander[apenstarrtje]gmail.com. Dankje. Gr. Alex

  Reageer
 31. Gerbrand ·

  Ik ben een jongen van 17. Ben 22 kilo afgevallen, een hoop spieren opgebouwd door het merendeel van deze tips te volgen. Nu, na een aantal maanden niet meer te hebben kunnen sporten, is het er nog altijd niet in grote mate terug aangekomen. Nu verder op dezelfde manier en hopelijk raak ik ook de rest kwijt. ;)

  Reageer
  • Janty ·

   Goed van je! Hou het vol!

 32. Naam ·

  Ik ben een meisje van 14, 170 lang en weeg 62. Ik wil echt afvallen en heb een buddy nodig. Wie heeft tips & tricks? Ik fiets 5 dagen per week 40 km per dag, dus sporten doe ik al. ;)

  Reageer
  • Margaux ·

   Hey meisjes en jongens! ik ben 12 binnen 7 weken wordt ik 13, en ik ben 1m55 en weeg 54 kilo, ik heb geen overgewicht maar ik wil wel 6à8 kilo vermageren , want ik ben niet dik maar heb ook niet het gezonde gewicht, hoopt dat dit werkt! Meisjes & jongens, 1 tip voor jullie en voor mezelf geef niet op! en zeg ik kan het tegen jezelf! :)

  • Sarissa ·

   Hei, Ik ben ook 14 jaar en ik weeg toevallig ook 62 kilo! Als je wilt kunnen we samen gaan afvallen! Dit bericht is wel beetje oud, maar misschien lees je ’t nog. :P Kus, Sarissa

 33. Roanne ·

  Het is mij opgevallen dat de meeste meisjes die hier een berichtje plaatsen tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Ten eerste is het op jullie leeftijd echt ongezond om af te vallen, je lichaam heeft de bouwstenen juist nodig (tenzij doktersadvies iets anders aangeeft en je BMI hetzelfde uitwijst natuurlijk). Ik wilde ook altijd afvallen op jullie leeftijd, was ook erg onzeker over mijn lichaam. Je lichaam is nu druk bezig met zich klaar te maken op het vrouw zijn en het voortplanten (borsten, menstruatie). Je zult waarschijnlijk aankomen; je borsten wegen natuurlijk ook wat. ;) En daarbij zul je meer vet op je heupen, billen en buik gaan krijgen: de vrouwelijke vormen. Maar mocht je dan echt willen afvallen: beweeg gewoon voldoende, twee à drie keer in de week een half uur/uur bewegen is voldoende. Daarbij: eet vijf á zes GEZONDE maaltijden. Bijv. een appeltje in plaats van een koekje, een cherrytomaatjes in plaats van dat snoepje uit schooltijd. Magnetron-popcorn in plaats van chips. Drink veel water en zo min mogelijk frisdrank. Laat light-producten helemaal achterwege, daar zit zoveel rotzooi in. Eet vooral gezond en let op de hoeveelheden. Als je gaat afvallen, heb je non-stop een lichte trek. Let gewoon een beetje op je voeding en beweeg voldoende, jullie zijn nog zo jong. Je kan beter even die paar jaar wachten tot je 18e en dan beginnen, dan is je lichaam uitgegroeid en ontwikkeld en brengt het minder schade aan. Succes!

  Reageer
 34. robin ·

  Ik ben een jongen van 13 en ik was 57 kilo en nu ben ik 46 kilo

  Reageer
  • Naam ·

   *applausje*

 35. lovertjeee ·

  Hee iedereen, ik ben een meisje van 14 jaar, 1.74 lang en ik weeg ongeveer 60 kilo! Ik wil graag 8 kilo afvallen maar weet niet hoe… Kan/wil iemand me helpen? Dikke kus, mij

  Reageer
 36. jitske samoy ·

  hey, ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 68 kilo en ben 1.67 meter groot ik ben bezig met af te vallen maar ik weet niet welke sport ik moet beoefenen, lopen kan ik niet goed want ik heb een ontsteking op mijn knieën kan er mij iemand helpen A.U.B!!!

  Reageer
  • Nina ·

   Hi, oei dat word wel een beetje lastig. Je zou op zich wel thuis wat oefeningen kunnen doen. Bijvoorbeeld je buikspieren, en je kan wat oefeningen voor thuis zoeken op YouTube. Dat zoek je gewoon degene uit die voor jou mogelijk zijn. ik hoop dat dit je zal helpen. Want iedereen wilt nu afvallen nu de zomer eraan komt eh! xx

 37. sasha ·

  ik ben een 12 jarig meisje ik weeg ongeveer 60 kilo en ben rond de 1.65.
  ik wil heel graag afvallen, omdat ik gewoon een bikini wil dragen zonder me zorgen te maken dat iedereen me aan kijkt ik heb ook 2 oudere zussen en ik ben bang als ik ga afvallen dat zij zich er mee gaan bemoeien kan iemand me helpen?

  Reageer
 38. Tessa ·

  hee iedereen, ik ben een meisje van 14. ik weeg 56kg en ben 173 lang.. ik wil graag afvallen maar weet niet goed hoe..!! WIE KAN MIJ HELPEN???

  Reageer
 39. Julia ·

  Heey Meiden (Jongens???) ik ben 15 jaar oud en 1.60 lang. Oké… ik weeg 59 kilo. 1 jaar geleden woog ik 78 kilo dat vond ik veel te veel.. ik begon tips te zoeken. En ik werd gepest omdat ik dik was.. omdat ik Gay ben omdat ik Chinees ben.. Dus ik wou veranderen! de eerste 2 maanden gingen goed maar ik wou meer! ik ben geadopteerd en heb daar ook moeite mee.. het afgelopen jaar was verschrikkelijk! Ik raakte in een diepe depressie en begon te kotsen. de kilo’s gingen er zo snel af! geweldig! (dacht ik) maar later kreeg ik vreetbuien en begon ik dat uit te kotsen. Nu een jaar veder. Ben ik in therapie omdat ik Boulimia heb. ik geef jullie een paar tips! Drink genoeg water! Ga sporten! en nee ik weet niet iedereen is een renner! Zoek op YouTube goeie work-outs voor thuis! het is leuk en makkelijk vol te houden! Wil je meer tips of gewoon iemand nodig om tegen te praten ?? stuur mij maar een mailtje zet er wel even bij dat je van deze site bent xxx

  Reageer
 40. Xanoniempje ·

  hai, ik een meisje van 13 en ik ben 167 en ik weeg 47,5 kg. ik vind dat echt heel veel. mijn vriendinnen zeggen dat ik zeur, maar ik wil toch rond de 40kg wegen. ik probeer minder te snoepen en dan val ik binnen een week 2kg af maar dan denk ik dat ik weer kan snoepen en dan weeg ik weet 48kg..

  Reageer
  • Julia ·

   je bent echt al super goed bezig! doe 2 keer in de week snoepen .. en dan heb ik het over 2 snoepjes per dag ;) Wat denk je van Frisdrank minderen en fruitsap! en gewoon veel bewegen en veel water! Succes!

  • Lisa ·

   uuuhm SUPERGOED BEZIG??? NEE DUS!!! JE HEBT EEN PERFECT GEWICHT!!! DUS HOU HIER MEE OP!!! Iedereen die op deze site komt is al goed of zelfs te dun! Ik heb het hier over de meeste tiener meisjes dan…

  • Xanoniempje ·

   hai, bedankt voor het advies Julia! Ik heb hert geprobeerd en in de eerste weken leek ik alleen maar aan te komen. toen ik een keer op de weegschaal bij een vriendin ging staan was is opeens 44kg. Later kwam ik erachter dat de weegschaal het thuis niet ze goed deed en soms een paar kilo meer aangaf… ik weeg nu 45kg en daar ben ik wel tevreden mee, maar ik ga niet stoppen met afvallen of mijn BMI nou goed is of niet. Liefs, X

  • liekje ·

   Hallo, Dat lijkt me niet erg gezond. Ik heb mijn goede gemiddelde gewicht opgezocht… Ik ben 3 maanden geleden 14 geworden en mijn gemiddelde gewicht hoort 53 kilogram te zijn. Ik ben 1.69 meter. Aangezien onze leeftijd weinig verschilt en het lengteverschil ook niet supergroot is, lijkt mij zo dat voor jou 50 kilogram ongeveer wel goed zou zijn. Ik snap het wel, maar pas op!

 41. amy ·

  ik ben een meisje van 12 en ik weeg 50 kilo en ik wil graag afvallen wat kan ik doen?

  Reageer
 42. brenda ·

  hallo ik ben een meisje van 1.69 en ik weeg 93 kilo.. ik heb van alles geprobeert om af te vallen maar niks lukt.. wat moet ik doen ik wil ong iedere maand 10 kilo kwiijt hoe moet ik dat doen

  Reageer
  • An ·

   Heej 10 kg per maand is weel hoor. (alle denk ik) Mss moet je eens langs gaan bij een diëtiste, er met je ouders over praten? Veel water drinken en sporten. Zeker erover praten met ouders / dokter…

 43. justine ·

  hey ik heb een vraag! ik ben 13, 1m62,5 en weeg ongeveer 58 kilo. maar is dat nu goed genoeg of te veel? grtj x

  Reageer
  • Lisa ·

   Hallo Justine, Dit is goed! Je BMI is 22. Je zit wel bijna op het randje, maar als je niet aankomt is het goed. Dit geld niet als je nog groeit, want dan is het logisch dat je aankomt. Je kunt je BMI altijd bereken op Voedingscentrum.nl Gr. Lisa

  • amy ·

   dat is goed voor je lengte dus niets mis mee.

 44. justine ·

  en ik ben een meisje!

  Reageer
  • justine ·

   oké k zal er wel voor zorgen zeker :)

 45. anoniem ·

  hallo, ik ben een meisje van 15 jaar, ik ben ong 1.66 en weeg 68 kilo. Ik baal hier enorm van want al mijn vriendinnen wegen veel minder. Ik heb ook enorm dikke benen dus ik schaam me dood in bikinis en korte broeken. Ik ben erg bezig met afvallen en sporten enzo. Maar er is 1 probleem, om het weekend ga ik naar mijn moeder en die heeft zo veel lekker eten en ik kan me daar gewoon niet beheersen.. Dus al mijn werk is steeds voor niks. Tips?

  Reageer
  • maaike ·

   Hoi, Ja ik ken het.. Ik ben nu ook druk bezig met afvallen, maar ik heb 1 super belangrijke en handige tip onthouden. DENK EENS NA VOORDAT JE WAT EET, WAAROM JE EIGENLIJK EET. is het honger? Dan mag het. Maar is het verveling, vreetbui, etc. Dan moet je snel wat anders verzinnen. Bijv. Hardlopen, rondje door park lopen, vriendinnen bellen of misschien wel buikspieren trainen! Ik hoop dat je hier wat aan hebt! xxxxxx Maaike

  • Lisa ·

   hey, praat met je moeder erover en vraag of ze het niet meer wil meenemen. Dan heb je ook geen verleiding meer! groetjes Lisa

  • amy ·

   wat je kan doen als je naar je moeder gaat kan je ook na het eten gaan sporten kijk maar eens op internet daar staan veel goede en leuke tips + filmpjes bij groetjes Amy en veel succes nog.

 46. maaike ·

  Heeee, ik ben 14 jr 1,67 en weeg ongeveer 58 maar het is steeds verschillend, soms 59 of 60 of 57.. maar ik zit op de sportschool alleen het is niet dat het vet eraf vliegt of zo.. Niet dat ik dat had verwacht hoor! maar mijn doel voor de zomer is 50. en met deze goeie tips van deze site, heb ik het gevoel dat het me echt gaat lukken! gewoon gezond eten vier tot drie x met week naar sportschool en veel water drinken. (ik neem altijd fles water mee naar school, en nog 1 voor thuis) xxx en succes iedereen. want mijn motto is ; ELK PONDJE KOMT DOOR HET MONDJE

  Reageer
 47. dikkerd ·

  hee ik ben 13 jaar, 1.69 en weeg nu 58 kg. ik ben ongeveer een maand geleden begonnen met afvallen, eerst woog ik bijna 62 kg ik wil voor de zomervakantie 54 kg wegen, dat zou moeten lukken, alleen heb ik nog steeds van die vetrollen (buik) ik doe bijna elke avond sit-ups maar ze gaan maar niet weg, heeft iemand tips? xx

  Reageer
  • blabla ·

   Ik vind mezelf erg dik, maar iedereen zegt al dat ik dun ben. k ben 13 jr, 1.70 m en weeg 50 kilo. tog vind ik dat mijn benen te dik zijn en dat ik te veel vetrollen heb.

 48. anoniem ·

  Eet 3 keer per dag een maaltijd sla nooit een ontbijt over voor mij is dat soms ook moeilijk om me hier aan te houden, alle slechte tussendoortjes zoals koek, chips de duur uit. Eet gezonde tussendoortjes, zoals groente en fruit Elke dag een half uur veel bewegen, zoals fietsen, lopen of een sport uitoefenen wat jij leuk vind om alleen of samen met het hele gezin. Zie ook bovenstaande tips er zitten vast wel meer tips voor jou bij.

  Reageer
 49. lucia ·

  en ik ben een meisje

  Reageer
 50. Anoniem ·

  hallo ik ben een meisje van 12. ik weeg 70 kilo ik wil graag 50 kilo wegen maar ik weet niet hoe je dat moet doen tipps???

  Reageer
  • lucia ·

   pff ik voel me dik ben 13 jaar en ik weeg 65 kg en wil graag 50 wegen en this moeilijk om af te vallen ik wil graag vermageren ik wil echt mager zijn :(

  • amy ·

   ik ben ook een meisje van 12 en ik weeg 45 kilo de tip van mij wat je het best kan doe, is eet niet teveel producten met veel vet en of suiker. Wat je ook kan doen neem de trap nooit de lift. elke dag 30 minuten oefeningen doen kan je bijvoorbeeld op internet, waar ze ook vaak bij staan is YouTube. mijn tip is blijf elke dag fit en nooit te veel achter de tv of pc. groetjes Amy 12 jaar

  • liefieee ·

   ik ben een meisje van 13 jaar en ik weeg 72,4 kilo ik moet nu echt afvallen maar het lukt niet het lijkt steeds of het eten mij steeds roept van, kom maar pak mij maar. en dat is niet altijd eve makelijk toch? het punt is ik wil afvallen maar het lukt niet heefdt iemand tips voor mij.

 51. hopeloos meisje ·

  hoi ik ben een meisje van 12 en ik weg 63 kilo en ik wil 13 kilo afvallen (dat is het begin) alleen het lukt me niet ik zoek op google nr dingen zoals stappenplan voor dieet enz mr ik kan niets vinden kan iemand misschien helpen om z’n lijst te vinden ik wil heel graag afvallen :( help me alsjeblieft :'( gr. hopeloos meisje

  Reageer
 52. dikkerd ·

  heee, ik ben een meisje van 13 , 1,68 en weeg 61 kg ;s dat is op zich niet heel veel te zwaar, maar ik zit op dansen, en daar is iedereen sowieso 5 / 10 kilo lichter dan ik, en als je lichter bent ziet dansen er veel mooier uit, ik zou zo graag 5 / 10 kg afvallen, weet iemand hoe? ik dans 3 uur in de week & doe bijna elke dag buikspieroefeningen, maar val niet af.

  Reageer
 53. Anoniempjuh ·

  Ik ben 15 en weeg 50 kilo dat vindt ik veel te veel (ben 1.70 meter) Iedereen zegt wel dat ik dun ben maar ik kan het gewoon niet geloven. Ik probeer het wel te geloven maat als ik dan in de spiegel kijk dan zie ik een moddervet iemand cd’s

  Reageer
  • Lola ·

   waarschijnlijk heb je een eetstoornis. ga naar een therapeut, miss kan die je helpen. XxX- Lola sterkte!

 54. raymond maessen ·

  Hallo, Wat me opvalt is dat met de huidige eet gewoontes, dan bedoel ik McDonald’s en al dat fastfood wat er te koop is ,dat er heel veel mensen zijn met overgewicht. Dit probleem zal alleen maar toe blijven nemen. Maar jongens er is op vandaag veel voor te krijgen. Met een beetje verstand met je eetgewoontes kun je gewoon blijven eten en kom je evengoed niet aan. Gr Raymond

  Reageer
  • BoeitNiett ·

   Ik ga een keer in de zoveel tijd naar de McDonald’s. Ik eet broodje gezond op school in plaats van een zak chips. Vaak eet ik niks, ik heb soort van anorexia gehad en moet nu op goed gewicht blijven, maar ik eet nog steeds slecht en als ik iets meer eet word ik doodziek. Ik ben 14 jaar, 1m79 en weeg 60 kilo. Ik ben vroeger heel erg gepest, ze zeiden dat ik dik en lelijk was. Ik ben er in gaan geloven en voor iemand met meerdere beperkingen is dat al moeilijk genoeg om al één beperking te hebben! Ik ga het verschil nu heel erg merken! Wie heeft tips voor op zijn minst één probleem uit dit verhaaltje?

 55. ibbeltje ·

  Ik ben 13 jaar, ik turn 9 uur per week, ik fiets 15 uur per week. Ik weeg 50 kilo en ik ben 168 cm. Ik vind mezelf niet te dik, en ik heb door turnen ook 6 pack, maar ik vind dat ik veel eet. Na school als ik thuis kom eet ik bijvoorbeeld echt veel. Ik denk niet dat dat gezond is. Mijn BMI is 18 loves

  Reageer
  • BoeitNiett ·

   Wees blij, dat jouw BMI niet boven 25 is. Ik zou er trots io zijn, maar een BMI van 18 is ondergewicht. Sporten moet iets minder, ik ben ook 13 jaar. Ik ben 1.78 en ik weeg 60 kilo. Ik zit iets onder BMI 19, ik kan niet sporten maar ik blijf op laag gewicht.

  • BoeitNiett ·

   Als je veel eet, is dat normaal. Jouw lichaam heeft het nodig!

 56. BoeitNiett ·

  Ik ben in nog geen 2 weken 8 kilo afgevallen en ik weet niet waarom. Mijn BMI is bijna ondergewicht maar ik heb een buikje en dikke bovenbenen en ik eet gewoon alles en sport niet vanwege mijn erge astma. Ik ben 13 jaar, ik weeg 60 kilo en ben 1.79 lang. Mijn BMI zit iets onder de 19.

  Reageer
 57. Anoniem ·

  Hallo, ik ben een jongen van 14 jaar ben 1.72 M groot en weeg 68 kilo. Ik wil ongeveer 5 tot 10 kilo kwijt raken zodat ik geen vetbuik meer heb. Kan iemand me hiermee helpen? xx

  Reageer
  • Anoniem ·

   Ik wil ja niet te snel afvallen maar hoe bedoel je anders hoe wil je afvallen?

  • Lola ·

   de vraag s eerder op welke manier je wilt afvallen. aan bewegen ontkom je sowieso niet aan (daar val je juist het meest mee af) Xxx

  • Lola ·

   minder eten, gezonder eten, een max aan calorie gehalte voor bijv. 100 gram, geen vlees meer eten (uitzondering wit vlees) enz. er zijn ook veel trucjes om af te vallen en als je je daar helemaal aan houdt ben je heel snel 5 a 10 kilo kwijt

 58. Gaëlle ·

  ik snap niet waarom meisjes die in de 50 wegen hier zitten te klagen? willen jullie echt een plank / barbiepop worden? jullie zijn levende mensen waar iets aan moet hangen! bereken je BMI is die te hoog , dan moet je proberen te vermageren anders zeker niet, wees blij met jezelf! er zijn zoveel mensen met erge ziektes en zo! dus geniet van het leven

  Reageer
 59. sosena ·

  ik ben 13 en weeg ongeveer 70 kilo en ben 1.62. ik wil graag afvallen maar ik haat sporten of zweten wat moet ik doen??? groetjes S.

  Reageer
  • Maaike ·

   Niks. Sorry maar als je echt gezond wilt afvallen, maar niet wilt sporten heb ik geen tips daarvoor. Afslank producten helpen niet. Je verliest alleen vocht. (dat zal je wel merken, je moet steeds naar je wc) Gewoon veel water drinken, soms even buiten wandelen, en minder snoepen. Je moet gewoon een sport zoeken, die jij leuk vind. Dan word het sporten en zweten echt wel leuk! ( of naja, voor zweten heb je deo hè :) Ik vind dat iedereen echt een sport moet hebben. Het hoort er gewoon bij. ‘xx

 60. Maaike ·

  People! Ik ben een meisje van 13 (bijna 14) jaar. (Ja ja, daar heb je weer zo’n zeurende puber). :P Maar ik wil ook afvallen (Ja ja, daar komt het ) en ik weeg ong. 56/57 kilo. En ben ongeveer 1.69 lang. Antwoord van jullie; Je bent toch helemaal niet dik?! Nou hoe kom ik dan aan cellulitis? En ik heb aan de zijkant van mijn benen allemaal aderen (die je dus kan zien) lopen. En ik geef toe ik ben niet zo heel erg dik. Maar er mag wel 5 kilo vanaf (50 vind ik prima). Ik heb een deal met mijn vader dat ik voor het nieuwe jaar (over 2 maanden dus ongeveer) 50 weeg. Mijn punten waar ik op moet letten: 4x per week naar de sportschool ( maar dat doe ik sowieso al). * Ik heb een fles water (van spa bijvoorbeeld) en die vul ik elke dag bij. Maar die moet elke dag leeg gaan. Het beste is als je hem bij je draagt. * Ik heb een hond. Dus ik wandel ook vaak met haar. * Ik heb ook groene thee pillen gekocht (ja van veel thee drinken krijg je bruine tanden!). * Ik eet geen snoep meer. (Ja jullie denken dat red ze toch niet. Inderdaad ik heb dat wel vaker geprobeerd maar helaas. Maar ik heb bedacht dat ik 1x in het halfjaar een avond neem met mijn beste vriendinnen en koop ik van te voren allemaal lekkere dingen in. Met name snoep etc. Want dan als ik in de verleiding kom dat ik dan kan verheugen op die dag. * Ik eet Kellog’s special K. ’s ochtends (Die reclames van die vrouwen met rode jurkjes). * En ’s middags en ’s avonds gewoon met mijn ouders mee. * Ik eet niet meer na 9 uur ’s avonds. Dan kan je eten niet meer goed verteren. * Ik wacht na mijn avond eten minstens 1 uur voor mijn eventuele toetje (TOETJE ALLEEN IN HET WEEKEND!!!). * Ik fiets altijd naar school. (ook als het regent.) * Ik doe ook altijd actief mee op schoolgym. * Als ik vet eten eet, druk ik het altijd even uit. (met je vork) Je zult zien wat een vet eronder uit druipt. * Ik heb een paar motiverende teksten bedacht. * Probeer zoveel mogelijk te bewegen en buiten te zijn. Dit zijn mijn punten. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! xxx Maaike

  Reageer
  • Mona ·

   Dat is idd heel bemoedigend, vooral van een meisje da nog jonger is dan mij en dat de mensen op die leeftijd al zo kan motiveren :) xx

  • Lola ·

   heb je een beetje paarse strepen op je benen??? zoja dan heb je striae: en hoe jonger iemand is hoe meer kans je d’r op hebt, het komt het meest voor bij veel gewichtsverlies of juist het veel toenemen van gewicht (allebei in korte tijd) en bij pubers (zoals ik ;-) xxx lola

 61. anoniempje ·

  hallo allemaal ik zal jullie vertellen hoe ik was ik was 13 jaar en woog *echt waar* 120 kilo en was 1,55 dat is pas echt dik en het heeft geholpen met dingen op internet zoeken en hulp van diëtiste in te schakelen nu ben ik 20 jaar ben 1,68 en weeg nu 57 GEWELDIG!!! en ben gewoon door gegaan vraag aan mensen die je kunnen helpen (stimuleren) met het afvallen zo bereik je al heel veel Allemaal heel veel succes en hoop dat jullie er wat aan hebt gr xx anoniem

  Reageer
  • anoniempje ·

   ik heb nog een site om te kijken of je te weinig, teveel of goed op gewicht bent kijk je leeftijd en kies je lengte en gewicht daar heb je miss nog wel wat aan mvg en succes anoniem

 62. Melli ·

  Hey iedereen! Veel reacties gelezen en ik leef mee met de meiden die een ondergewicht hebben en nog steeds denken dat ze hoeven te afvallen. Bedankt Barbie en heel Hollywood. Allemaal dankzij hen, zijn er meisjes die met 1.80 en 50 kilo nog steeds henzelf dik vinden. Ik vind pas dat je hoeft te afvallen als je gezondheidsproblemen hebt en je gewoon niet in je vel voelt. Ik ben zelf 1.70 en heb ooit 82 kilo gewogen. Op de dag dat ik op de weegschaal stapte en mezelf op een foto zag, kon ik het gewoon niet geloven. Was dat mollige meisje nou ik? Dus begon ik beter voor mezelf ze zorgen en weeg ik momenteel 65,5 kg. Op zich niet dik, maar ik voel me niet echt helemaal in mijn vel. Ik wil graag jullie meningen over mijn lengte en gewicht. Ik heb beste grote borsten en brede heupen, maar eerlijk gezegd vind ik dat juist vrouwelijk en mooi :) mvg, Melli.

  Reageer
 63. Essie ·

  Lieve meiden. Heel veel van jullie vinden zichzelf te dik (als je onder de 60 weegt is dat niet zo.) En als je zwaarder bent en je voelt je echt niet fijn, praat er met iemand over. Ga naar iemand die er verstand van heeft en pluk niet lukraak dingen van het in internet. Er zijn zoveel meiden die dat doen waar het slecht mee is afgelopen. Ik zag laatst een reportage over en vrouw die anorexia had. Ze woog nog maar 26 kilo en ze zag er echt uber ongezond uit. Toen ze 30 was zag ze er uit als een vrouw van 80 omdat je alleen nog maar bot zag. Ze is overleden. Please! Doe zoiets jezelf niet aan maar ga gezond aan de gang. 4 kilo per maand is voldoende en als je rustig aan doet komen de kilo’s echt niet meer terug. Ik heb ook overgewicht gehad maar ik ben nu in 4 maanden 16 kilo afgevallen en ik ben heel erg trots daarop. Ik woog eerst 72 kilo. Ik durf eindelijk weer in m’n bikini rondlopen. Als je te snel afvalt is dit A slecht voor je organisme en immuunsysteem B je komt aan en je kan zelfs nog dikker worden dan je al was C je krijgt een vergrote kans op anorexia en je kan hier aan dood gaan. Als je dan gezond wilt afvallen zijn hier tips: Ga hardlopen. Wel je eigen tempo Doe weel kracht oefeningen. Dit verhoogt je vetverbranding. Drink veel water. NIET TE VEEL 2liter p dag is voldoende. Te veel is echt heel erg slecht voor je. Eet zo min mogelijk suiker. En wil je het dan toch gebruiken neem dan geen witte suiker. (dit zijn lege koolhydraten, hier heeft je lijf niks aan) Drink geen frisdranken. En geen koffie of zwarte thee. Muntthee is goed voor je spijsvertering. Eet als tussendoortje in plaats van die zak chips een handje ongezouten noten of wat cranberry. Een niet meer dan 7 keer per dag en ook niet meer na 8 uur s avonds. Je maag heeft ook zijn rust nodig. Ik hoop dat je na een paar maandjes gezond afvallen weer er goed en slank uitziet! Xxx Essie

  Reageer
 64. Loesje ·

  *dat duurt mij te lang … kan iemand mij helpe en zegge hoe ik snel en gezond kan afvallen (oh ja ik train ook 2 keer 2 uur in de week volleybal maar een snoepje of een chipje kan ik soms echt niet weerstaan) Iemand trucjes om aan de verleiding te kunnen weerstaan?

  Reageer
 65. Loesje ·

  heej ik ben een meisje van 13 ik wil graag afvallen ik ben ong. 1m64 en weeg tussen de 60-62 dit is geen overgewicht of zo… maar het is gewoon net iets te veel… en ik wil ook wel zo’n dieet doen maar d

  Reageer
 66. dikkerd ·

  heee! ik ben 13 jaar, en ik vind mezelf echt te dik. ik ben 1.65 en weeg 59 kg! kan iemand mij vertellen hoe ik heel snel 10 kilo kwijt raak? ik weet dat dat niet snel gaat, maar we gaan binnen kort zwemmen met de klas en ik schaam me rot voor mijn buik. xxx

  Reageer
 67. laura ·

  hey chicks, jullie zijn allemaal perfect hoor enk denk dat we elkaar gewoon moeten helpen met diëten en zo. ik ben Laura en men tweede naam is Ilana. ik ben zelf 13 jaar oud en 1.58 en woog 50 kilo’s das heel erg veel. maar je moet opletten want een vriendin van mij ziet er heel slank uit maar ze is heel erg zwaar en dat komt omdat ze zware botten heeft. iemand van jullie had een heel fijn dieet gestuurd en dat heeft bij mij veel geholpen. ik weeg nu 45 kilo’s. dit is het dieet: ontbijt: * 2 bruine boterhammen met boter, 30plus kaas en plakjes tomaat. * 1 glas jus d’ orange. kleine pauze op school: * evergreen (van die koekjes met rozijnen 2 per pakje) * water.( neem een waterfles mee) grote pauze op school: * 2 bruine boter hammen met boter en broodbeleg. plakjes komkommer. * water (neem een waterfles mee) na school: * stukjes appel met magere yoghurt. * Chinese groene thee (helpt bij vet verbranding) tussendoortjes: vaak heb je zin in chocola (vooral als je ongesteld bent) kies voor een wortel. je kan er gewoon makkelijk op kauwen en vergeet wat je eet. bijv. tijdens het tv kijken of een boek aan het lezen. hopelijk werkt het voor jullie! xxx loves Laura

  Reageer
 68. Maaike ·

  MENSEN HEEL BELANGRIJK!!! VOOR IEDEREEN DIE WILT AFVALLEN! Val nooit te snel af. Je bent je gewicht misschien wel kwijt, maar je huid blijft zitten! DAT KOMT DOORDAT ALS JE TE SNEL AFVALT JE HUID HET NIET BIJHOUD. Als je gewoon rustig afvalt, : zoals in 1 maand 2 of 3 kilo kwijt raakt, kan je lichaam en de huid die om je vet heen zit ook weer terug groeien. DUS ALSJEBLIEFT, LET HIER GOED OP! JE DENKT DAT JE JE STREEFGEWICHT HEBT BEREIKT MAAR JE VEL OVERLAPT JE HUID NU. DAN DENK JE DAT JE NÓG MEER MOET AFVALLEN, EN KRIJG JE UITEINDELIJK ANOREXIA… (MEESTAL) Ik wens iedereen veel succes verder! ‘x M. 13 jr.

  Reageer
 69. Anoniemke ·

  Hoi, ik ben een meisje van 13 jaar, en ik vind mezelf te dik. Ik ben ong. 1.67 en weeg 58 kilo Iedereen zegt dat ik me aanstel, maar ik was vandaag bij het zwembad en ik zag van die spat aderen aan de zijkant van me bovenbenen, en ik zag 1 deukje zitten. (Cellulitis heet dat toch?) Ik zag vroeger wel meer mensen met dat, maar die waren al dik in de 40 en die waren ook ECHT dik. Waarom heb ik dit ook? En kom ik er ook vanaf? (ook van die paarse spat aderen?) Ik zit er erg mee, want ik schaam me altijd rot, en durf/wil niet meer naar het strand.. x dik meisje.

  Reageer
 70. just me ·

  hay, ik ben een meisje van 14 en ben ongeveer 1.70 cm ik weeg 69 kilo, ik ben best zwaar maar ik ben niet zo dik het enige wat ik heb is een klein buikje waar ik van af wil komen

  Reageer
 71. Zoeé ·

  jeetje, al die reacties; ‘waarom vind iedereen zichzelf te dik’ ‘wees blij met je lichaam’ ik snap dat echt niet, als je het zo’n onzin vind, waarom bezoeken sommige dan deze site! er is niks mis met een paar kilootjes eraf, voor de vakantie, na de kerst, of gewoon om je broek weer te passen! met afvallen is niks mis, gewoon doen! ik ben 13, wil ook afvallen voor de vakantie. ik vind t voor mijzelf gewoon een fijner gevoel als ik daar met een plat buikje en mooie benen in m’n bikini kan staan. ik wil afvallen maar eet s avonds nog gewoon met papa en mama mee, geen aangepast dieet. gewoon de chips en snoep laten staan, frisdrank aanpassen in water en suikers in fruit! en heul veel sporten! succes iedereen.

  Reageer
 72. mizz-laddy ·

  hallo, ik wil wat zeggen me zus zegt dat ik dun ben maar alleen bij me buik niet dus wie wil me helpen ik wil alleen bij me buik vet weg dus dat me buik dunner word en slanker p.s. ik ben 13 jaar wie wilt me helpen???

  Reageer
 73. elise ·

  ik ben 14 jaar, 1.68 en 80 kilo. :( het lukt me echt niet om af te vallen. Wat moet ik doen?

  Reageer
 74. Lisa ·

  hoi allemaal, ik heb een blessure gehad aan mijn hand, hierdoor kon ik niet meer sporten, dat was erg jammer want nu weeg ik 61 kilo terwijl ik eerste 56 kilo woog. ik zou het er graag weer af willen hebben. Maar ik nu weer hard begin te trainen blijf ik op hetzelfde kunnen jullie mij advies geven om snel weer op de 56 kilo te wegen! greetz

  Reageer
 75. Rosalie0903 ·

  Heei, Ik ben 15 jaar en weeg 80 kilo mijn BMI is te hoog en de dokters zeggen dat ik moet afvallen om zou de kans op borstkanker te verminderen want ik heb het geërfd van mijn oma de dokters zeggen dat er 10 kilo af moet Hebben jullie een veranderwoord afval schema 10 kilo in 3 a 4 week want dan moet ik weer bij de dokter zijn

  Reageer
 76. Lieeela. ·

  Hee meiden. Je moet je echt niet druk maken over je gewicht. Uit mijn BMI en de meeste meiden hier komt een goed resultaat. Als je dat zo houd, dan is er niks aan de hand. Je moet je pas echt zorgen maken als je geen gezond gewicht meer hebt. als je echt overgewicht hebt. En niet om de vetrolletjes die je hebt. Geloof me, dat heeft iedereen wel. Behalve die gene die echt perfect zijn, maar wil je perfect zijn, tuurlijk niet! Niemand die normaal is, is perfect. En dat moet je ook echt zo houden! Ik was zelf ook langen tijd niet blij. maar ik ging mijn BMI uitrekenen, en schrok van het resultaat. Ik heb de hele tijd rond gelopen met het idee dat ik overgewicht had of zo. maar nu blijkt dat ik nog 15 kilo of zo moet aanvallen wil ik overgewicht hebben.(nee, ik wil dat natuurlijk niet). Dus, reken eerst je BMI uit, komt er goed resultaat uit, ben dan blij met jezelf. En ga jezelf nooit vergelijken met andere meisjes. echt niet doen. Vroeger wou ik ook altijd afvallen. Ik ontbijten dan helemaal niet, en at niks op school. maar toen ik uit school kwam had ik ineens hele erge honger (hoe kan het?) en had ik buien dat ik zoo veel honger had. maar ja, dan ga je natuurlijk alleen maar ongezond en zoet eten, en je word alleen maar nog dikker. dus gewoon ontbijten en eten wat je normaal ook moet eten. wat ieder mens doet. TIPS wat ik nu doe om toch nog een beetje een strak buikje te hebben ;) 1. eet 2 boterhammen in de ochtend. In de ochtend mag je heus wel iets zoets erop, zoals hagelslag of zo. Drink ook een beker melk. Sla deze maaltijd vooral niet over! 2. eet om 10.30 een stuk appel, of van die sultana’s. Neem ook een flesje of bidon water mee, en vul die sowieso een keer. 3. Tijdens de lunch moet je proberen wel wat hartigs te eten. neem bijv. een broodje gezond mee. Met 30+ kaas met komkommer erop. het werkt echt. Het is ook nog super lekker. Neem er dan wel 2 mee, en gooi ze niet weg! 4. eet na school weer een stuk fruit (2 stuks per dag) :) Als je echt zin hebt in iets lekkers, dan kan je ook iets zoetigs nemen, maar doe dit niet te vaak. geloof me. als je snoep/cake/koek als iets bijzonders houd, bij speciale gelegenheden, dan is het het lekkerste. 5. dit is iets wat ik doe, maar het hoeft niet. Ik sta elke avond een half uur op de hometrainer. Dat geeft een goed gevoel. dopjes in je oren, en sporten maar. als je eraf komt, dan heb je meteen een los gevoel. ga daarna lekker douchen, je valt namelijk meteen in slaap, want ook dat helpt voor een gezond/ mooi lichaam. 6. doe ook wat aan sport. vraag bijv. of je ouders of je op hockey/tennis/voetbal of dergelijke mag. Je hoeft er niet goed in te zijn, maar als je het leuk vind( het bewegen, maar ook de mensen om je heen) dan zit je ook meteen lekker in je vel. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben, en dat het het zelfvertrouwen een beetje terugneemt. x L. (13 jaar)

  Reageer
 77. M. ·

  ik ben een meisje van 13 jaar, ik ben 1,73 lang en ik ben 60.5 kilo! ik vind dat echt veel te zwaar. Ik heb ook een dikke kont en veel vet rond mijn buik, weet iemand misschien hoe ik dat heel snel kwijtraak? please helpp me!!

  Reageer
  • anoniem ·

   Wees blij hoe je bent ik ben 14 jaar weeg 98 kilo en ben 172 cm en ik train elke dag keihard let op me voeding en soms zelfs twee keer in een dag maar ik val niet af maar het maakt me niet uit want ik voel me lekker in me vel dus ga niet afalle als 60 ben maar wees blij en geniet van het leven

  • Lola ·

   oké meid. ik vat je probleem maar ik zal je dit gaan vertellen. ik heb denk ik ongeveer het zelfde figuur als jij. ik ben een meisje ik ben 12 jaar (alleen schat iedereen me 13 of 14) ik ben 1,67 lang weeg 54,4 ik ben 2 kilo aangekomen dit jaar en dat bevalt me voor geen meter. maar je moet gewoon veel gaan bewegen. oké iedereen hier je moet vast stellen hoeveel je mag eten per dag. en als je snoept tel je dat er natuurlijk ook er bij op. alleen nooit een gebakje afslaan bij iemand als hij of zij jarig is want daar kwets je iemand gewoon mee. en ga een eindje lopen als je je verveelt of lezen of ga lekker de hond meenemen naar buiten en uitlaten maar zorg dat als je honger hebt NIKS gaat eten met namen niet na het eten want dan verteer je het nog nauwelijks. en niks meer eten meer tussen 2 a 3 uur voor je gaat slapen. en je valt meer af als je langer slaapt. succes mensen.

 78. m. anoniempje ·

  hallo, ik zit hier heel erg mee ik ben 13 jaar (bijna 14) en weeg 71 en ben 1.68 ik voel me heel rot heeft iemand goede tips voor mij?

  Reageer
 79. Anoniempje ·

  Oké. ik snap waarom iedereen zich zo druk maakt .. ik vind het strand echt super leuk en ik hou echt ontzettend veel van zonnebaden / zwemmen alleen ik ben nu ( 13 jaar over twee week 14 .. 1.61 en weeg 61? kilo? ) zoveel aangekomen dat ik dat niet meer durf ik heb nooit geen leuke kleding aan en ik wil gewoon weer leuke kleren aan die iedereen aan heeft ik pas bijna geen broeken en heb ontzettend dikke heupen ik ga deze stappen volgen in de hoop dat het goed gaat .. maar ik kan niet meer zoveel sporten want ik heb blessure aan me enkel want het ziekenhuis heeft een botbreuk over het hoofd gezien en heb dus nu al 3 jaar ontzettend veel pijn ,, maar ik ben in die drie jaar gewoon heel veel aangekomen en ik hoop dat ik weer een dun meisje word die alle kleding aan kan die ze aan wil haha

  Reageer
 80. Rosalie0903 ·

  Heeft iemand een idee hoe je snel kan afvallen want ik ben 1.69 meter lang en 78 kilo en 15 jaar iedereen zegt dat ik dik ben maar ik sport 3 keer in de week heeft iemand een schema ofzo om snel te kunnen afvallen Want ik wil graag van de zomer lekker slank in een bikini kunnen liggen

  Reageer
 81. lisa ·

  DIT IS VOOR ALLE MEISJES!!! als je ongeveer 14 bent 1.65 lang bent en meer dan 63 kilo weegt dan moet je wat gaan afvallen! als je dan 65 weegt dan ook maar 2 of 3 kilo af te vallen, want dan zit je op het goede gewicht! xx Lisa

  Reageer
 82. lola ·

  heeft iemand tips om een vader die je volpropt met chocolade en bananen en zo. ff voor het geval je het niet wist je krijgt je honger wordt gestild door bananen en avocado’s maar, ze zijn ook wel vet wel natuurlijke en gezonde vetten maar wel een beetje vet. is dit goed ik ben 1,67 lang en ik weeg 53 kg. weet iemand nog meer goede alfval tips om niet aan eten te komen? xxxx Lola

  Reageer
 83. Janine ·

  Waarom mag je 3 uur voor ’t slapen niet eten dan?

  Reageer
  • lola ·

   omdat het dan minder goed verteerd. maar ik snap je probleem ik heb dat ook maar ik ben meer van de gebakjes en de roomboterkoek en zo. maar we moeten gewoon inzetten om een pond te verliezen per week minimaal. xxx Lola

 84. lisa ·

  Ik ben de hele tijd nu wel bij andere mensen aan het reageren maar nu begin ik maar is over me zelf. vorig jaar had ik hier al een keer iets geschreven, omdat ik toen begon. toen was ik 1.63, 78 kilo, 14 jaar. nu ben ik 1.63 rond de 80 kilo en 15 jaar. ik ben de hele tijd wel een beetje op het zelfde gewicht gebleven maar het lukt nog steeds niet. ik zit nu op dansen maar dat is maar 1 uur per week ook fiets ik elke dag ongeveer een half uur. ik wil nog meer gaan bewegen maar ik mag niet van mijn ouders op een andere sport. hebben jullie ideeën om leuk te bewegen zonder dat het geld kost joggen/hardlopen houd ik niet zo van. ook lukt het me niet om te stoppen met snoepen het was me een paar maanden geleden wel gelukt om een paar maanden niet chips te eten ( ik ben echt chips verslaaft) maar de moed zakt wel de hele tijd bij me in de schoenen als ik zie dat ik weer ben aangekomen. A.U.B. geef nog wat tips. xxx lisa

  Reageer
  • lola ·

   je moet ook 3 uur VOOR je naar bed gaat niet meer eten drinken mag wel (als het licht is zoals water).

 85. lisa ·

  Lola ik heb pas geleden gehoord dat je van kauwgom kauwen juist honger krijgt. groetjes Lisa

  Reageer
  • lola ·

   ja dat komt omdat je dan te veel kauwt het enige wat je nodig hebt van een kauwgompje is de smaak dus je kan eigenlijk net zo goed 2 pepermuntjes nemen in plaats van boterkoek ofsoow.

  • Lilyana ·

   zal ik proberen die tips of was da gewoon uitleg ik weet niet thanks

 86. Lilyana ·

  ja oké lisa

  Reageer
  • lisa ·

   oké

 87. Janine ·

  Ohh ik eet geen kauwgom meer sinds vandaag.. omdat ik las dat er wel 62 koolhydraten inzitten!! :O

  Reageer
  • lola ·

   je moet dan gewoon je tanden poetsen. want door de vurige smaak heb je ff geen honger en je moet lezen omdat dat je afleid. geen tv aan zetten want dan kan je nog gewoon aan andere dingen denken. good luck

 88. Janine ·

  Hee, Ik ben een meisje van 14 jaar en ben 1.68. Ik weeg 63 Kg en wil super graag afvallen. Mijn streefgewicht is 50 Kg. Want dan ben ik dun maar heb ik nog geen onderwicht.. Ik moet ook vaak huilen om mijn gewicht en heb echt van die lelijke vet randen :S DUS PLEASE HELP! Wie weet een dieet waarmee je veel en snel afvalt zonder het yo-yo effect? Want ik wil niet graag nog meer wegen :S xxx

  Reageer
  • lola ·

   ik weet wel hoe je ff van je eten kan afblijven en dat is geen geld meenemen en het huis uitgaan dat is nogal streng voor jezelf doe dat alleen als het niet anders kan en als je een hond heb neem die dan mee. maar je kan ook gewoon ff je tanden poetsten of een pepermunt kauwgompje nemen dat brandt in je mond en dan heb je niet zo gauw honger. en van vruchtensap raak je ook snel vol maar hoogstens 2 a 3 glazen vruchtensap per dag. helpt het een beetje xxx Lola

 89. Lilyana ·

  ik ben een meisje / weeg : 83kg / 1m68 / en ik ben dik ! vorig jaar woog ik nog 59kg hummm !!! ik heb ook de mexicaanse griep gehad en ben daardoor vorig jaar 30kg afgevallen en toen woog ik nog maar 29 kg dat was heel pijnlijk voor mij

  Reageer
  • lisa ·

   WOW wat vreselijk voor je ik denk dat je gewoon een mega jojo effect hebt of zo

  • lisa ·

   gewoon je best doen om niet meer aan te komen. als dat lukt kun je proberen om weer LANGZAAM af te vallen. niet snel, want dan zijn de kilo’s er zeker weten bijna meteen weer aan en misschien nog wel veel meer. liefs Lisa

 90. Anoniempje ·

  Hoi hoi! IK heb, net zoals de meeste mensen hier, een groot probleem.. ik ben 14 jaar en ben 1,65 meter en weeg 73 kilo.. Dat is dus echt té veel. K heb veel vet in m’n buik, bovenarmen, en bovenbenen zitten. Ik fiets iedere dag in totaal 2,5 uur, ga altijd met de trap en loop ook nog kranten. Ik zit niet op een sport, want een jaar geleden, was er iets mis met mijn spiertjes in m’n knie. Ik ben daar nu weer aardig overheen, maar het is nog niet zo, dat ik op en top kan sporten. Graag zou ik van jullie willen weten, wat ik hieraan kan doen? En zo nee, waarom niet? Liefs liefs! Anootje

  Reageer
  • lisa ·

   het enige wat ik je kan vragen is. wat is je eet patroon? als hij goed is, dus alle voedingsmiddelen die je nodig hebt en niet de hele dag snoepen. dan weet ik niets te zeggen. als je wel veel snoept moet je dat afleren.

 91. meisj ·

  Hallo, ik ben een meisje van 13 jaar en weeg 69 kilo en ben 1.75. Ik voel mij veel te zwaar en wil dan ook bijna 17 kwijt, voor het eind van het schooljaar. Maar ik weet niet of dat gezond is maar hoe snel kan je afvallen en wat mag je maximaal kwijtraken per week? Ik ben nog niet begonnen maar vanaf morgen begin ik zeker! ik dacht zelf aan ontbijt,middageten,avondeten, 1 stuk fruit en niks anders, en sport 4x per week (paardrijden) Want ik wil het echt zo snel mogelijk kwijt. Tips om snel af te vallen, graag!

  Reageer
  • lisa ·

   je moet het nooit te snel willen! dan komt het er zo weer aan. ik zou zeggen 2 of 3 kilo per maand en niet meer! dat is dus ongeveer 8 kilo of zo als de vakantie begint. ga gewoon rustig in de vakantie door. dan mag je heus wel een keer een ijsje en zo. en dan het nieuwe schooljaar er weer flink tegenaan. aan het eind van het JAAR!! ben je op het gewicht dat je wil. groetjes Lisa

 92. EenMeisje ·

  ik mag van mijn ouders op zumba en mijn vriendin mag ook, we gaan volgende week een proeflesje doen :D

  Reageer
  • Anneloes ·

   haha super! ik weet zeker dat je het leuk vind! :D

  • EenMeisje ·

   Haha ik hoop het! Heb er wel zin in :)

 93. Anneloes ·

  even oud als jij :) maar ik hoef alleen op de selectie en pakje aan en tijdens wedstrijden. en bij de selectie train ik dan ook maar met 4 meisjes die ik allemaal super goed ken dus op zich red ik me daar wel qua schaamte :P bij de normale les (extra training) mag ik gewoon sprot kleding aan, ik hoop dat je wat vind :) ik heb geen idee waar je woont maar als je heel toevallig ergens in Groningen woont kan ik je wel wat leuke sport dingen aanwijzen :) haha zou wel heel toevallig zijn :D

  Reageer
 94. EenMeisje ·

  Zumba lijkt me wel grappig ja, een vriendin en ik zijn namelijk allebei opzoek naar een leuke sport, en dat lijkt me erg lachen, ik zal het onthouden :) turnen lijkt me echt heel erg leuk, denk alleen dat ik me in zo’n pakje nogal ongemakkelijk voel met mijn lichaam/lengte/gewicht. Ik heb trouwens wel een (blijvende) knieblessure en ik ben op de wintersport gevallen met skiën waardoor de aanhechting van mijn spieren in mijn bekken beschadigd is. Het herstel hiervan kan wel meer dan 7 maanden duren. (ik ben volgens de dokter erg flexibel, dat is positief, maar het nadeel is dat die aanhechting nu erg langzaam geneest omdat ik die spieren de hele tijd nodig heb om mijn lichaam overeind te houden). is dat lastig met turnen? Ik ben trouwens 13 en een half jaar oud, jij?

  Reageer
 95. Anneloes ·

  ik doe zelf aan turnen omdat we daar veel kracht training doen en zo.. maar ik weet niet of je van dat ballerina gehuppel houd :P schaatsen is namelijk veel sportiever vind ik :P in ieder geval.. ik heb ook aan salsa Zumba gedaan.. dat houd je conditie zeker op pijl en je valt er super veel van af.. en.. het is ook nog eens super lachen om met vriendinnen te doen! echt een aanrader :)

  Reageer
 96. EenMeisje ·

  Ik woon in zuid-holland xD dat is een beetje ver weg :S maar wij hebben hier in de buurt ook een fitness ruimte waar je zoemba kan doen, ik ga het zeker ff tegen me ouders en een vriendin zeggen :) dankje :)

  Reageer
  • Anneloes ·

   haha dat is idd beetje ver :P ik hoop dta het je lukt :D success!! (:

 97. EenMeisje ·

  Dat is wel een idee ja. Ook wil ik gaan sporten (ik zit op schaatsen maar het seizoen is afgelopen nu dus ik doe niks meer). Ik moet dus een andere sport kiezen maar ik hoop dat dat helpt met afvallen…

  Reageer
 98. Anneloes ·

  weetje… zoveel meisjes hebben probl;emen met hun gewicht terwij,l het echt prachtige meisjes zijn! iedereen let op uityerlijk en beoordeeld mensen.. geen wonder dat je er geen zekerheid aan over houd! ik heb zelf ook in een inrichtig gelegen en gelukkig heb ik dat gdn want ik wil er niet aan denken wat er anders van me over was gebleven.. sooo.. iedereen die hier twijfeld over zijn gewicht of dat soort troep ga naar je vriendinnen leg ze het uit! laat ze je eens vertellen dat je mooi bent zoals je bent! iedereen heeft iets bijzonders! niet zo negatief dan eindig je net zo! voor vragen mag je me altijd mailen :) maar echt geloof in je eigen mening laat je niet door andere uitschelden of door andere bekritiseren ik weet zeker dat je wat bijzonders hebt waar je trots op mag zijn!

  Reageer
  • EenMeisje ·

   ik sla nooit een ontbijt of maaltijd over, ik heb veel te veel honger… maar ik eet best veel chocolaa, ik kan er gewoon niet vanaf blijven…
   Is 54 kg voor 1.72m veel? en een heup omtrek van 86 cm? is dat veel of niet?

  • Anneloes ·

   nee dat is prima! ik ben 1.58 en ik hoor joun gewicht te wegen dus je weegt zelfs wat te licht! probeer anders gwn wat meer fruit enzo te eten als je zin in wat hebt of zorg dat je geen snoep inhuis hebt of er niet bij kan werkte bij mij ook :D

  • EenMeisje ·

   Weet jij hoe ik kan stoppen met snoepen? Ik kan er maar niet mee ophouden… Ik kom er niet van aan, maar ik kan ook niet een beetje afvallen wat ik graag wil… Is Red Bull en andere Energy drank en zo slecht voor je gewicht? Ik ben er namelijk een beetje verslaafd aan :P (denk aan 5 blikjes per week, is dat veel?)

  • Anneloes ·

   licht eraan wat je eet.. als je middag eten of ontbijt overslaat dan krijg je eetbuien en kan je inderdaad niet stoppen met snoepen.. en energiedrank is niet slecht voor je.. er zitten alleen super veel calorieen in, maar 1 in de 2 dagen zou vast niet zo erg zijn :D

 99. Annadepanna ·

  Hee, Ik ben 13 jaar en ongeveer 1.69 en weeg 43 kilo… Ik eet in de ochtend 1 boterham, dan een liga pakje of sultana’s, dan 2 broodjes, en dan avondeten en qua drinken alleen thee zonder iets ’s ochtends en tussendoor water. Mijn vraag is: is dat veel? Al mijn vriendinnen op school eten namelijk qua koek nooit wat als tussendoortje, maar dan als lunch een broodje kroket en cola. Hopelijk heeft iemand hier verstand van en kan mij antwoord geven. Ik zit er ook nog over na te denken om wat minder te gaan eten want de laatste tijd heb ik behoefte aan meer extra eten, zoals koekjes uit school, en toetjes na het avondeten. Het is niet dat ik anorexia of zo ga krijgen, amme nooit niet, maar ben gewoon bang dat doordat ik in de puberteit zit ik sneller aan kom…? Groetjes Anna

  Reageer
  • EenMeisje ·

   Jij bent echt niet te dik, je hebt echt ondergewicht denk ik! Ik zou ff je BMI uitrekenen om het zeker te weten, maar ik zou willen dat ik zo’n gewicht had O_O (ik ben dezelfde als die van het bericht boven je) zelf als je teveel zou eten, gewichtsproblemen heb je zeker niet! blijf eten zoals je eet, ik eet minder dan jij en zelfs ik ben zwaarder, dus wees blij met je gewicht!

  • lisa ·

   ik weeg iets minder dan het dubbelen van jou! je mag zelfs wel meer eten! tenzij je dan als een speer aankomt. maar je mag minimaal wel 50 wegen hoor!!!

 100. EenMeisje ·

  Ik ben 13,5 jaar en ik ben 1.72 lang, dat is best lang, maar dat zijn mijn vriendinnen ook, dus ik val niet erg op. Het enige probleem is dat mijn vriendinnen heel slank zijn, en ik ben ook niet dik hoor (ik weeg op dit moment 54 kg, heupomtrek bij breedste gedeelte is 87 cm) maar ik voel me alleen heel dik als ik naast mijn vriendinnen sta, dan heb ik altijd het idee dat mensen mij zien als een lelijk dik propje of zo, ook al weet ik wel dat het niet zo is. Ik heb een heel klein buikje maar best brede heupen, en ik heb op mijn bovenbenen ook striae, en ik schaam me er dood voor. Ik durf niet in mijn bikini te lopen zonder zwemshort. Ik ga deze zomervakantie naar Amerika en ik ga daar ook zwemmen en zo, dus het wordt bikini tijd, maar ik wil zo graag van mijn brede heupen afkomen! Ik heb ook al maat 32/34/36 en ik voel me zo dik als mijn vriendinnen weer een mooie skinny jeans aanhebben :( Kunnen jullie me helpen met: – hoe ik van striae afkom; – hoe ik van mijn buikje en van mijn brede heupen afkom; – hoe ik van chocola af kan blijven! (ik voel me niet moddervet of zo, maar ik wil zo graag minder brede heupen!!!) Groetjes, Een meisje

  Reageer
  • lisa ·

   je moet ff kijken wat voor kleren er bij je passen. striae kun je verhelpen met bio oil of zoiets. maar je mag gewoon blij zijn met je lichaam. kijk is naar de positieve dingen van jezelf. groetjes Lisa

 101. Valerie ·

  Lobke, Lees zelf even wat je schrijft. Meisjes van 13 die zeggen dat ze te dik zijn. Dit doe jij zelf ook. Ik vind dat je niet kan oordelen over anderen. Je kent hun verder niet, en ze zullen in de knoop zitten met zichzelf net als jij. Als jij zo reageert op andere dan weet je ook dat je zelf ook niet te dik bent. jonge meiden hebben nou eenmaal last van dit soort gevoelens en bij de een is dat erger dan bij de ander. Maar je kan een ander niet op een fout wijzen als je zelf ook de fout in gaat. Iedereen hier te vind dat hij/zij te dik is en dat eigenlijk niet is die komen er vanzelf achter. Maar dat heeft gewoon tijd nodig. En voor de mensen die overgewicht hebben en af willen vallen, die moeten hoofdzakelijk het eten matigen en meer bewegen. Je verbrand pas vet als je meer beweegt dan dat er binnen komt. Dus stoppen met eten heeft geen zin. Je raakt alleen uitgeput en futloos en je lichaam kan dat een tijdje aan maar daarna heb je geen zin meer in dingen en gaat je lichaam het opgeven. Probeer het positieve in alles te zien, ik weet dat dat lastig is maar waar een wil is is een weg. en stevige meiden zijn ook mooi. Beter iets te veel dan te weinig!

  Reageer
 102. marinela ·

  dat dieetdagboek ding is wel een goed idee ik ben maar 12 maar ga nu al joggen en dieet volgen wat ik weeg wat zwaarder

  Reageer
 103. Valerie ·

  En strea is niet direct iets tegen te doen, dat wordt iets minder als je ouder wordt. En het wordt erger als je gewicht veel schommelt.

  Reageer
 104. Lopke ·

  Ik heb nu 8 berichten gelezen , en 6 v/d 8 berichten slaan nergens op, en daar bedoel ik mee: hoi ik ben 14 jaar en ik ben 1.68 en ik weeg 50 ik ben zo dik’
  of wel heb je dan een mentale stoornis over het beeld slank zijn, of te wel zoek je aandacht. sorry hoor, maar stop met zo’n berichten ajb zeg. er zijn hier meisjes die ‘echt willen afvallen en dan gaan mensen hier aandacht zoeken. nou ja, das mijn mening wat ik dus wou posten is dit; ik ben 13 en een half, 1.63 en ik weeg 58,8 kilo. ik heb al honderden afval sites bekeken, en overal staat er ong hetzelfde, voedingssupplementen nemen, sporten… ik sport 6 uur per week, en ik ga met de fiets naar school. maar ik mag van mam echt geen voedingssupplementen nemen, of een aangepast avond eten of zo. dus hoe moet je als 13 jarige dan afslanken? en sporten doe ik en van de tussendoortjes blijf ik ook af. maar afvallen gebeurt bij mij niet :( iemand tips?

  Reageer
  • lisa ·

   jij zoekt net zo hard aandacht als die andere meisjes!

 105. Alena ·

  Voor alle lieve anorexia-mensen die gereageerd hebben: Zoek hulp op. Echt waar, als je BMI goed zit (overal op internet te vinden), moet je je nergens zorgen over maken. Sterker nog, als je aan de magere kant bent volgens BMI en je wil nog steeds afvallen, praat er dan met iemand over. Bijna iedere jongen (en meisje) zal zeggen dat ze meisjes met vlees op hun lichaam veel mooier vinden dan botjes met wat huid eraan. Wees niet bang voor de buitenwereld, want je kunt het aan. Dan mijn verhaal: Ik was vroeger altijd mollig en heb me daar jaren afschuwelijk over gevoeld. Nog steeds schrik ik af en toe van mijn lage zelfbeeld, hoewel ik nooit echt heel dik ben geweest. Op het moment (na een groeispurt werd het wat beter), zie ik er op zich prima uit, niemand zal me te dik noemen. Moge het duidelijk zijn; I don’t practice what I preach. Ik wil namelijk net van dat beetje vet af dat de lijn verstoort van een heupbroek omhoog naar het bovenlichaam. Het is geen muffin-vorm, maar al jaren net niet plat genoeg naar mijn mening. Mijn grootste probleem is dat ik weet dat ik op gezond gewicht zit, en dat iedereen om me heen mij ook steeds verzekerd dat ik niet af hoef te vallen. Dat is waar. Ik ben niet te dik, ik ben zelfs niet echt mollig. Maar toch zou ik mij (geloof ik nu in ieder geval) zo veel beter voelen als ik net dat beetje minder had, niet ongezond plat zoals Hollywood-actrices, maar net zo dat een strakke jurk geen los shirtje nodig heeft ter camouflage. Mijn vraag; Hoe houd ik een afval-regime vol (en dan bedoel ik dus geen koek of snoep enz, maar verder wel gewoon en gezond, maar niet te veel eten), terwijl niemand mij hierin wil steunen? Ik ben 1.65 en zo rond de 62 kilo, dus echt niet heel slank. Ik sport redelijk wat, ik fiets in ieder geval vier keer per week 50 minuten, plus nog alle korte stukjes en twee keer per maand rijd ik paard, soms vaker, mijn gewicht is dus ook voor een deel door spieren, niet alleen vet. Ik ben dol op koken en eet dan ook graag de resultaten; hoe zorg ik dat ik nu EINDELIJK op dat gewenste gewicht kom? Hoe kan ik mijzelf motiveren, zonder me heel ongelukkig te voelen bij elk koekje en stukje chocola dat ik afwijs? Ik begin vaak met goede moed, maar die stort zich snel weer in een ravijn bij de volgende verjaardag of andere gelegenheid. Het zou me gelukkig maken als het eindelijk eens wel lukt.

  Reageer
  • lisa ·

   gewoon wat meer buikspier oefeningen doen

  • Lisa ·

   Hee, het helpt heel erg om 3 flesjes water per dag te drinken naast je gewone drinken: het water zorgt dat het je lichaam reinigt van afvalstoffen. Je hoeft niet alles af te slaan. want als je koekjes en chocola gaat overslaan hou je het nooit lang vol. je moet het gewoon eten maar niet te veel ervan. Als je heel erg honger hebt tussendoor kan je iets van fruit eten. Ik zelf had hetzelfde probleem als jij. ik had vaak om 4 uur heel erg honger vlak voor het avond eten. neem dan een klein bakje rozijntjes zodat je maag weer beetje gevuld is, maar dus wel met iets gezonds! of als je heel erg honger hebt kan je ook een glas melk drinken, dat vult en het is goed voor je. probeer niet te veel frisdrank te drinken want hierin zitten ontzettend veel suikers in!! je kan dan beter thee drinken of koffie. en als je dan iets van fris wil drinken raad ik je aanmaak limonade aan! heel veel succes ik weet dat je het kan. (en buikspieroefeningen kunnen ook helpen maar ik weet uit eigen ervaring dat het heel lastig is omdat je daar genoeg discipline voor moet hebben)

 106. 13 jarig meisje. ·

  Hee. Ik ben een 13 jarig meisje. Ik ben 1.75m en weeg 59. Alle mensen zeggen tegen mij ; je bent niet dik je hebt een hartstikke mooi lichaam. Alleen dat vind ik niet. Ik zou graag 10 KG willen afvallen. Ik heb het al meerdere keren geprobeerd alleen het lukt me niet. Kunnen jullie mij tips geven om 10 KG af te vallen? xxx een 13e jarig meisje die dik is. :(

  Reageer
  • Lisa ·

   doe normaal! als je zo jong bent als jij moet je niet gaan afvallen je bent niet dik. je moet wat meer naar de dove reclames kijken waar gewone vrouwen poseren. en wat minder in de H&M krantjes waar iedereen graatmager is.

 107. SuperGirl ·

  Heej ik ben een meisje van 14 jaar en ben 1.68 en weeg 69 kilo ik zou graag 5 kilo kwijt willen voor de zomer en weten jullie misschien wat ik kan doen aan me strimmen ?? van die strepen op me borsten en benen en buik ?
  Dank jullie wel :)

  Reageer
 108. Ilse ·

  ik weet niet wat jullie allemaal zeuren, maar ik heb al heel wat mee gemaakt waar door ik ben gaan eten, nu ben ik 15 jaar (1,76 meter) en ik weeg 92 kilo. ik ben gewoon veel te dik!!! ik probeer telkens weer af te vallen maar het lukt gewoon niet. heeft iemand goede tips om veel af te vallen. en dat het er ook af blijft??? ik ben me hele leven lang al gepest dus wees blij als je 50,60 kilo weegt. als iemand tips heeft je kan me altijd mailen! xxx

  Reageer
 109. Sascha ·

  Ik ben afgelopen paar maanden 5 kilo afgevallen, en dat met de feestdagen! Ik wilde dit echt heel graag, en nu het me gelukt is wil ik eigenlijk alleen nog maar meer! Zijn er meiden die met mij tips willen uitwisselen of zo? Xxx

  Reageer
 110. JeWeetWie ·

  Hoi meiden , ik was ook 1 keer zo wanhopig bezig om te gaan afvallen nu heb ik gelezen op een site dat hoelahoepen de nieuwe rage is onder het afval wereldje dus ik dacht laat ik het ook gaan proberen het is leuk en ik val de ook veel van af ik doe het 3 uur per dag echt heel erg leuk in de kamer of woonkamer daar heb ik namelijk de meeste plek maari k heb geen gewone hoelahoep ik heb der een met massage punten dus een – Massage hoelahoep die zijn beter om vet der mee verbranden met hoelahoepen ben ik echt veel afgevallen en ik ben der dunner op geworden en vrolijke en ik kan me fit houden 1

  Reageer
 111. wannabethin. ·

  Men bmi zegt dat ik goed zit, maar ik geloof er niks van. ik ben 1 meter 69 & weeg nu 54,2 OP ’n maand tijd ben ik van 57 tot de 54 geraakt, maar ik zou liefst de 49 halen…

  Reageer
 112. essie ·

  hoi ik ben een meisje van 11 jaar ik weeg 52 kilo en ik ben 1 meter en 50 cm ik wil 32 of 35 wegen dat is dus 20 kilo hoe moet ik dat doen

  Reageer
  • wannabethin. ·

   Essie, ik heb even je BMI berekent, je bent helemaal niet dik; je hebt een gezond BMI & daarbij ben je veel te jong om al te diëten hoor! x

 113. Ikke ·

  Jeetje, meiden, alstublieft, jullie zijn allemaal veel te jong om zo met je gewicht bezig te zijn. Nou nee, oké, dat zeg ik verkeerd, het is goed om het in de gaten te houden, maar jemig. Ik voel me een enorm oud wijf als ik zeg dat ik met mijn 30 jaar, na een zwangerschap van een tweeling graag kilo kwijt wil. Ik dacht een forum gevonden te hebben om een beetje motivatie te krijgen, maar als ik dit lees wordt ik gewoon helemaal eng. CHECK JE BMI EN ALS DAT ZEGT DAT HET GOED IS VAL DAN NIET MEER AF. Meiden ga eerst leven en plezier maken, en maak je pas zoveel zorgen als je het zelfde verhaal als ik kan vertellen. En dan nog ben ik een gelukkig mens, ondanks die kilo’s. Nou ik ga in ieder geval op zoek naar een forum waar ik wel wat motivatie uit kan halen.

  Reageer
 114. Anoniem ·

  IK ben een jongen van 12 en ik ben 1.55 en ik weeg ongeveer 41 een kilo en ik wil graag afvallen maar hoe? iemand help aub

  Reageer
  • lisa ·

   ben jij de eerste jongen hier? volgens mij zie je er prima uit. hoef je niks aan te doen

 115. marinela ·

  hey wil je weten of je echt dik bent of gezond bent ga dan naar een site waar je je bmi kan berekenen.

  Reageer
 116. Aimee ·

  Ik ben 1.66 en weeg 55 veel te veel eigelijk maar volgenss me bmi ofzoiets:) zit het wel goed.

  Reageer
 117. lisa ·

  hey Baris op zich is je schema heel goed je moet alleen nog wat meer zuivelproducten eten. en bij avond eten neem dan een half bord groenten, een kwart bord aardappelen of rijst enzo.v. en een kwart bord met vlees of vis en zo. v. groetjes Lisa

  Reageer
 118. Baris ·

  ik ben 15jaar en weeg 85 kilo , ik ben 1,78 m lang ik heb zelf een soort dieet gemaakt maar ik wil weten wat jullie er van vinden en of het goed is. werkdagen:
  07:30 2 plakjes bruin brood met thee of melk; 11:00 2 plakjes bruin brood; 13:00 1 plakje bruin brood; 15:30 1 plakje bruin brood met een stuk fruit; 17:30 cracker of een stuk fruit; 18:30 avond eten (geen brood); 20:30 fruit; 22:00 komkommer; weekend: 13:00 ontbijt met maximaal 3 plakjes bruin brood; 16:00 1 plakje bruin brood met een koekje; 18:00 stukje fruit / groente; 19:00 avond eten (geen brood); 21:00 fruit; 22:00 kopje thee; 23:00 komkommer; kan ik nog iets veranderen aan me schema, en hebben jullie nog tips?

  Reageer
 119. monique ·

  ik ben 15 jaar en woog 90 kilo.. dit is dus veel en veel te veel! ik ben nu aan het sporten met een vriendin. Elke week 2x, 2 uur tennissen. Daarnaast eet ik elke dag een mandarijn of een appel. Ook drink ik veel thee met citroen, want in thee zitten geen kcal. en citroen verbeterd de vetverbranding. Nu ben ik een maand verder en ik ben al 3,8 kilo afgevallen. Hier ben ik echt super blij mee!

  Reageer
  • wannabethin. ·

   Wauw! doe zo voort!

 120. Anneloes ·

  hé, ik ben een meisje van 13 en ik weeg 46 kilo.. mijn gym leraar zegt steeds dat ik te dik ben en dat maakt me altijd zo enorm onzeker… de laatste tijd heb ik dus telkens als ik wat at overgegeven zodat ik niet dikker kon worden.. ik wil hier alleen niet mee doorgaan, ik wil gewoon weer normaal kunnen eten zonder dat mijn gym leraar zegt dat ik te dik ben. weet iemand misschien een normaal dieet waardoor ik weer normaal kan eten zonder dat ik weer zonder dat ik weer dikker word?

  Reageer
  • Plien ·

   Anneloes, 46 kilo is helemaal niet te zwaar! Naar mijn beleving juist erg weinig. Je gymleraar is niet wijs als die tegen jou zegt dat je te dik bent…
   Laat je niet gek praten door hem, ik zou niet gaan afvallen als ik jou was.

 121. Valerie ·

  Ten eerste Jess, waarom wil je ondergewicht hebben? Als je nu al op het randje zit, dan zou je juist 2-3 kilo aan moeten komen. Dat hoeft uiteraard niet maar het laatste wat je moet doen is afvallen, wil je een eetstoornis? want dan moet je zo door gaan en geloof me dat is echt geen pretje, of je nou anorexia boulimia of BED (Binge Eating Disorder) hebt het is allemaal niet fijn en je gaat daar echt niet op voor uit. Zoals Monique ook al zei, ik denk dat je hier alleen moet zijn als je serieus wilt afvallen met een serieus over gewicht. En niet ondergewicht. Voor Kelly precies het zelfde, 50 kilo is voor jou lengte en leeftijd erg weinig. En als je jullie echt serieus problemen hebben met je ‘gewicht’ dan raad ik aan om naar de dokter te gaan en dan naar een diëtiste die zullen jou kunnen helpen. Groetjes, Valerie

  Reageer
  • lisa ·

   Valerie Jess zei juist dat ze op het randje zat van gezond en licht OVERGEWICHT. groetjes Lisa

 122. kim ·

  hoi ik ben een meisje van 12 jaar ik voel me dik en en zitten vet richels om mij heel dus ik hoop echt dat jullie mijn kunnen helpen ik wil het liever niet aan mijn ouders vertellen want dan gaan ze er weer zo veel mee bemoeien enz ik hoop dat jullie mij kunnen helpen xxxjes

  Reageer
 123. charyna ·

  ik ben een meisje van 14 jaar en ik weeg rond de 69 / 70 kilo ik moet dus 10 of 15 kilo afvallen maandag ga ik beginnen met fitnessen maar ik wil weten of je daar een strakke buik en kont enzo van krijgt en je daar van afvalt en ik wil graag ook een goeie dieet of zo wil iemand hier op terug reageren

  Reageer
 124. lisa ·

  Kelly je bent echt niet te dik ik wou dat ik er zoals jouw uit zie!!! je hebt een bmi van 21 dat is normaal. je voelt je misschien dik maar je bent absoluut niet te zwaar!!! groetjes Lisa

  Reageer
 125. kelly ·

  Ik ben een meisje van bijna 13 jaar en ik vind mezelf iets te zwaar ^^,,
  ik ben rond de 1.70 en weeg 62 kg. Het liefste weeg ik rond de 50 kg,,
  hoe kan ik hier het beste voor zorgen ?

  Reageer
 126. Jess ·

  Hoi ik ben 1.65 m en weeg 63 kg. Mijn BMI zit juist op het randje tussen ‘gezond’ en ‘licht overgewicht’ dus ik zou graag 5-8 kilo afvallen. Weet iemand met welke sport je het snelst afvalt? Ik dacht hardlopen maar dat doet m’n nicht ook en die vermagert er niet echt van. En ik vroeg me ook af hoeveel sit-ups je moet doen om genoeg calorieën te verbranden?

  Reageer
 127. lysanne ·

  oké bedankt Joyce ik ga het proberen xoxox gr Lysanne

  Reageer
 128. Joyce ·

  Hai Lysanne, Wat je het best kunt doen naar mijn mening is dit gewoon blijven doen maar dan Het volgende schema aanhouden. Bijvoorbeeld: 8.00 1 broodje 10.00 een crackertje of een mueslireep 12.00 2 broodjes 14.00 een appel of sinaasappel de sinaasappel is het best omdat de zuren het hongergevoel weg halen 16.00 een klein tussendoortje en om 18.00 je avond eten. Probeer elke 2 a 3 uur te eten. dit zorgt ervoor dat je metabolisme blijft werken, hier naast moet je proberen om elke dag bijvoorbeeld 15 minuten te wandelen of een lichte activiteit. er wordt heel vaak gezegd dat je heel actief moet sporten maar uit ervaring heb ik het idee dat dit niet werkt. Probeer na 20.00 in de avond niet meer te eten. Dan heeft je maag in de nacht gewoon rust en drink zoveel mogelijk water en als je trek hebt in frisdrank neem dan light Probeer dit een week ik zeg niet dat het bij jou gaat werken maar ik ben in 2 weken bijna 6 kilo kwijt succes en ik hoor graag of het lukt

  Reageer
 129. lysanne ·

  ik eet twee broodjes als ontbijt en lunch weer twee broodjes avond eten altijd wat ander en s’avonds koekje en vaak een tussendoortje alvast bedankt Joyce

  Reageer
 130. Joyce ·

  Hallo Lysanne, Mag ik je vragen wat je zo al op een dag eet. Ik heb namelijk zelf in ongeveer de zelfde situatie gezeten. Groetjes Joyce

  Reageer
 131. lysanne ·

  hey ik heb hulp nodig ik ben een meid van 14 en weeg rond de 80 kilo en ben 170 lang ik heb dikheid striemen ik voel me k#t kan iemand me helpen plz gr Lysanne

  Reageer
 132. joyce ·

  Hallo allemaal. Ik ben nu een goede maand bezig en ik ben gestopt met snoepen en late tussendoortjes. Ik ben inmiddels van de 127 naar de 122.5 ik ben helemaal blij omdat de reden dat ik af moet vallen is een kindje,. het gaat goed en ik ga gewoon zo door groetjes Joyce

  Reageer
 133. Monique ·

  Hoi Miss Secret! Ik ga je snel een mailtje sturen vanaf mijn andere mailadres! Ik was afgelopen woensdag bij de diëtiste en heb weer wat nuttige tips ontvangen. Aan het einde wegen we altijd even en: er was zelfs 3 kg af in 3 weken i.p.v. 2,5 dus dat was een fijne verrassing voor me! Nu hoef ik pas weer op 15 september naar haar toe, dus 8/9 weken aan helemaal zelf doen. Best eng hoor! Tot mails! Groetjes, Monique

  Reageer
 134. Miss Secret ·

  2,5 in 3 weken tijd is reeël en best snel, heel knap! De meest effectieve richtlijn voor een behoudend resultaat is 1 – 3 kg per maand, oftewel 0,5 – 1 kg per week, om het jojo-effect te voorkomen. Ik heb geen bezwaar om een paar e-mailadressen uit te wisselen

  Reageer
 135. Monique ·

  PS: Joyce, als je ook wilt mailen dan is dat natuurlijk supertof! Groetjes, Monique

  Reageer
 136. Monique ·

  Hoi Joyce, Ja: ikke. :-) Ik ben nu ca. 2,5 kg afgevallen (in 3 weken), dus ’t gaat heel langzaam. Misschien kunnen we e-mailadressen uitwisselen of zo en elkaar zo een beetje steunen bij ’t afvallen? Mail me als je wilt maar eerst dan geef ik je mijn andere mailadres! Groetjes, Monique PS: Miss Secret: zoals jij ’t hier schrijft, zo wérkt het in de praktijk! Bedankt!

  Reageer
 137. Joyce ·

  hallo allemaal, ik ben zelf al mijn hele leven te dik, maar dan ok echt te dik ik was 12 en woog 80 kilo ik ben toen gaan sporten en en diëten maar niets helpt nu ben ik 23 en weeg ik 125 kilo ik wil graag een kind maar door het overgewicht maak ik niet de goede hormonen aan dus moet ongeveer 50 kilo afvallen. Kan iemand mij helpen ik heb er alles voor over

  Reageer
 138. Miss Secret ·

  Afvallen kan best makkelijk zijn, zolang je maar realistisch blijft. Het is vrij simpel, de enige combinatie die men nodig heeft: gezonde voeding en meer beweging, maar tegenwoordig denken mensen dat ze d.m.v. een crashdieet kilo’s kwijtraken, dat klopt, maar de vraag is, is het een blijvend resultaat? NEE
  Wat ik vooral niet begrijp is waarom mensen zich door anderen moeten laten beïnvloeden om een ideaalbeeld te gaan creëren dat niet eens bestaat. Bekende quote van Shakespeare: ‘the Beauty is in the eye of the beholder’ ;) In plaats van je tijd te gaan verspillen door te gaan zeuren, kun je net zo goed naar een sportschool toegaan. Tips bij het afvallen: 1. Meet eerst je vetpercentage i.p.v. je BMI, die geeft een veel duidelijker inzicht over wat betreft je lichaam. De BMI test is daar geen geschikte middel voor, aangezien spier zwaarder weegt dan vet, dus dat je een hoger BMI waarde hebt, wil niet meteen zeggen dat je ONGEZOND bent. 2. Drink groene thee bij ontbijt, lunch en avondeten, dus geen soda of andere shit, beperk alcohol! Je kunt groene thee halen uit de toko of bij Kruidvat, het is niet duur en wetenschappelijk bewezen dat het je stofwisseling helpt te versnellen. Het houdt natuurlijk wel in dat je er geen suiker of melk aan toevoegt.3. Neem een goede nachtrust van max. 8 uur, je lichaam kan al de rust gebruiken om zijn energie weer op gang te brengen. 4. Eet niet al te veel voor het slapen gaan, omdat je tijdens je nachtrust minder snel calorieen verbrandt. 5. Neem kleine gezonde tussendoortjes om je stofwisseling op gang te blijven brengen (tussen ontbijt en lunch, lunch en avondeten, en NA avondeten), denk hierbij aan fruit (max. 3 stuks per dag), aanrader voor mij is de sinaasappel, het bevat een stof waardoor je lichaam serotonine gaat aanmaken, waardoor je je dus een stuk energieker en vrolijker gaat voelen. Bovendien kan de kleur oranje een leuk effect hebben op je stemming! :P 6. VEEL BEWEGEN! liefst min. 30 minuten per dag, wat ik altijd doe is fietsen, ik maak nauwelijks gebruik van het OV, sinds die stomme OV-chipkaart…! het scheelt geld + je bent lekker gezond bezig en dan gaan windowshoppen. De tijd vliegt als je even bij de H&M rondwandelt, het is effectief en je verbrandt er onbewust calorieen mee, leuk toch? Regent het buiten? Geen probleem, je hebt dan ineens zin om je huis op te gaan ruimen! Nette omgeving kan een positief effect hebben op je mood! :D 7. Haal de denkwijze van ‘ik ben op dieet ik ga niks eten’ uit je hoofd! Altijd optimistisch blijven en er gewoon niet aan denken, want die gedachte geeft je juist de drang om meer te gaan eten en dat moeten we natuurlijk niet hebben! In het begin is het altijd even doorbijten, maar na 3 – 4 dagen begin je er langzamerhand aan te wennen en volg je langzaam de juiste routine. Wat betreft je voedingspatroon, eet wat voldoende is voor je lichaam, daarmee bedoel ik niet de hoeveelheden gaan overschrijden, dus als je je verveelt, niet gaan eten, maar wandelen! Ook door te weinig gaan eten kan het nadelige effecten hebben op je lichaam. Stofwisseling versloomt, waardoor je dus ook minder vet gaat verbranden. Zoals het artikel heeft aangegeven, verdeel je maaltijden op de juiste wijze, dan moet het afvallen zeker wel lukken! Succes!

  Reageer
 139. Monique ·

  SUPER!!!! En als je met zijn 2-en gaat, dan is de kans van slagen nog veel groter dan wanneer je ’t in je eentje moet doen. Ik denk dat jij ’t met jouw instelling zeker gaat redden. Ik ga sinds 2 weken ook weer naar een diëtiste (en ook een psycholoog omdat het niet alleen lichamelijk zwaar is. Emotioneel eetgedrag is gewoon een verslaving!) en ben inmiddels ook alweer 2,5 kg afgevallen. En ik eet niet weinig hoor, alleen wel heel gezond. Maar ook gewoon vlees en vis en zelfs 1x per week een kroketje :-)! Maar ik snoep helemaal niet, ook geen klein koekje. Dat kan ik me niet permitteren (jij wel!) want ik val bij ’t minste of geringste weer terug in mijn oude patroon. Ik denk echter dat als je er helemaal zeker van bent dat je ’t alleen en alleen maar voor jezelf, voor je gezondheid en je ‘eigenwaarde’ doet, dat dan geldt: de aanhouder wint! Ik laat hier wel af en toe horen hoe ’t gaat. Doe jij dat ook? Ik ben echt heel erg benieuwd. Ook als ’t een keertje tegenzit, dan mag je dat gerust schrijven hier, want juist dán heb je ff bemoediging nodig! Geldt ook voor de andere afvallers natuurlijk (behalve dan de ‘fakers’ en de ‘pro-ana’s’ hier. Van mij mag je hier mooi opzouten. En dat meen ik echt!!!) Groetjes, Monique

  Reageer
 140. lisa ·

  heel erg bedankt Monique. ik ben inderdaad serieus bezig ik ga ook samen met mijn moeder naar een diëtiste. groetjes Lisa

  Reageer
 141. Monique ·

  @Malou: ben het nu wel helemaal met je eens: pubermeisjes met een perfect gewicht of zelfs ondergewicht (waar ik ook van wakker kan liggen want voor wie doen jullie dat en weet je wat voor gevolgen ondergewicht kan hebben, geldt echt niet alleen voor extra kilo’s!?) die lopen te klagen dat ze te dik zijn. Jullie kunnen beter nu een afspraak maken met een goede psycholoog, want jullie krijgen sowieso op latere leeftijd nog veel meer mentale issues, niet alleen voor wat betreft je gewicht, maar als je in ’t algemeen al zo onzeker bent (dat spreekt m.i. duidelijk uit sommige reacties), dan kun je ervan uitgaan dat de halve wereld jullie straks ‘uitmelkt’ of over je heen walst en dat je een hele grote berg met psychische problemen ontwikkelt. Onterecht, want jullie zijn vast prachtige mensen! En als het alleen maar is omdat jullie graag aandacht willen, dan benijd ik jullie helemáál niet. Vraag je alsjeblieft eens af wat voor soort aandacht je nu werkelijk wilt? Wil je gewaardeerd worden om wie je bent, wil je echt respect of ga je voor de oppervlakkigheid die zo kenmerkend is voor deze tijd en maatschappij? ‘Als een chickie maar lekker is en er goed uitziet dan scoort ze’? Zoiets? Want ik vraag me af…. wát ‘scoor’ je dan eigenlijk? Seks, misschien geld, drank, drugs, status, oppervlakkige waardering van een jongen die er vandoor gaat zodra ie een ‘net wat lekkerder chickie’ in het vizier krijgt? Ik weet het niet, maar het zijn niet de dingen waar ik echt voor zou willen gaan als ik jullie leeftijd zou hebben. Maar misschien ben ik gewoon ‘uit-de-tijd’, een ouwe dikke en zeurende muts in jullie ogen. Wat ik zeg klinkt misschien ook wel als een cliché, dat realiseer ik me. Maar helaas zijn clichés vaak waar. Helaas… Nogmaals: als je niet te zwaar bent, ga dan ook niet op een forum voor mensen die, zoals Malou schreef, échte gewichtsproblemen (al voel ik me hierdoor niet beledigd hoor!) hebben. Bedenk je dat het voor deze, ook vaak nog erg jonge, mensen bijzonder kwetsend kan zijn wanneer ze zoveel moeite moeten doen om af te vallen en hiermee op een forum naar buiten te komen (!!!) en er dan een paar van die niet-nadenkende jonge sprietjes rond surfen die hen (onbedoeld) het gevoel geven dat ze ‘mega vette kamer-olifanten’ zijn. Lekker voor je zelfvertrouwen. Even nadenken dus, voordat je zomaar wat post… @Lisa: met 77 kg ben jij echt niet moddervet hoor, ook niet als je ‘voorgeschreven ideale gewicht’ 60 kg is! Maar ik heb bij jou wél de indruk dat jij serieus bezig bent en jezelf niet gaat uithongeren om maar zo mager mogelijk te worden. Jij gaat op een verantwoorde manier met eten om (althans, dat lijkt me zo, blijkt uit het advies dat je aan Paulien geeft!), af en toe een tussendoortje, snoepje enz. mag best, inderdaad. Als je genoeg beweegt dan is dat helemaal geen probleem. Ik wil jou dus heel graag heel veel succes wensen met het afvallen. Doe er gerust een heel jaar over, 17 kg is zeker haalbaar op een verantwoorde manier. Ik duim voor je! Groetjes, Monique

  Reageer
 142. malou ·

  ik kan toch een beetje boos zijn? s#!t hey… Er zijn hier mensen met echte issues, en als dan iemand komt die 1.50 is en 36 kilo is, en dan nog steeds wil afvallen, vinden jullie mij raar, en zeggen jullie tegen mij dat ik in therapie moet gaan. ja, erg slim zijn jullie. En ook Laura en Charlotte, als jullie mijn taalgebruik niet zo leuk vinden, dan reageer je toch gewoon niet? Als ik in de zandbak moet spelen, waarom laat je me dat dan niet doen? laat me dan met rust joh. Ps; Laura jij bent zeker zo dun omdat je op deze forum zit ;) meid ga jij maar met iemand anders sollen.

  Reageer
 143. lisa ·

  heey ik ben dan wel geen 18 jaar maar ik heb wel heel erg over gewicht. ik ben 1.63 en weeg nu 77 kilo mijn bmi is 29 maar hij moet 23 zijn wil ik gezond zijn.
  paulien je bent echt niet te dik je lijkt me hartstikke mooi ik ga tot de 60 kilo en dan voel ik me al vreselijk happy je hoeft echt niet af te vallen en je mag wel wat snoepen maar als je genoeg beweegt blijf je gewoon op je gewone gewicht! groetjes lisa

  Reageer
 144. Monique ·

  Hey meiden, Inderdaad: iedereen moet zélf weten wat hij of zij doet qua diëten, maar ik schrik toch wanneer ik zie dat met alle respect, veel echt superjonge meisjes reageren die met hun lengte echt niet (veel) te zwaar zijn. De opmerkingen over ‘in de zandbak spelen’ vind ik een beetje flauw, want hoe jong ook: ieders mening telt en leeftijd maakt helemaal niks uit voor je niet lekker in je vel voelen, al dan niet door overgewicht! Ook jij, Malou. Je bent niet onder de 18 maar waar heb je ’t over: 76 kg. Dat woog ik al toen ik 16 was. Ik denk ook niet dat het aan jouw gewicht ligt hoor; ik denk dat de mensen in jouw omgeving gewoon moeten leren respect voor jou te hebben in plaats van zulke opmerkingen over jou te maken. Denigrerend, respectloos en onterecht. Wie zijn zij? God? Ik vind dat erg hoor, want straks heb jij een super minderwaardigheidscomplex dankzij hun. En dán… tja dan hebben zij dáár weer de mond van vol. Lijkt wel alsof zij zich superieur voelen of zo. Ligt bij hen hoor, niet bij jou. Maar als je wat wilt afvallen… doe ’t dan écht alléén maar voor jezelf, da’s de enige goede tip die ik je, uit eigen ervaring kan geven! En ja, ik heb zelf ook heel veel diëten geprobeerd. Op mijn 18e woog ik daarom 60 kg bij een lengte van 1.65 m. Toen was ik qua gewicht precies goed. Maar ik was ongelukkig want ik deed het om mooi gevonden te worden door anderen of vanwege vervelende opmerkingen waarvan ik nachten wakker kon liggen (ben ook nog eens erg gevoelig en die combinatie is ‘dodelijk’ voor iemands ego)! Weet je wat nu ’t resultaat is van al dat lijnen om er voor de buitenwereld goed uit te zien?: dat ik emotioneel eetgedrag ontwikkelde en nu, ik ben nu bijna 37, 132 kg weeg. En dát is wel een echt probleem. Ik kom er met hulp van een goede diëtiste weer uit, ben hard bezig, maar ik wil hier wel heel graag waarschuwen je niet te laten opjutten door WIE DAN OOK want dan ga je ’t in feite voor iemand anders doen en kun je niet meer helemaal jezelf zijn. Als je dan wat ouder wordt krijg je vaak allerlei psychische problemen en ben je veel verder van huis dan met, in jullie geval, een paar pondjes of kilootjes overgewicht! Ben gewoon blij met wie je bent! Ik denk dat dát nog het beste werkt… Groetjes, Monique

  Reageer
 145. laura ·

  hallo, Ik ben het eens met Charlotte, je gedraagt je niet volwassen door een opmerking te maken met: Ten eerste wil ik zeggen dat ik het echt heel stom vind dat meisjes van onder de 18 hier zitten te reageren. Ga toch spelen in de zandbak! hoe kom je erbij? Het is hun eigen lichaam, en ze moeten het zelf weten. ga zelf lekker in de zandbak spelen, misschien val je dan wel beetje af?

  Reageer
 146. Nicole ·

  Hee allemaal !! Ik ben 14 jaar en weeg 66 à 67 kilo en 1.63 meter lang. Ik ben afgelopen 9 maanden bezig geweest met afvallen en ben nu 13 à 14 kilo kwijt. Ik woog dus eerst 80 kilo!! Ja ik weet het dat is heel erg veel. Gelukkig weeg ik nou een stuk minder, maar ik zou graag nog wat afvallen, ongeveer 7 kilo. Maar dat is zooooo moeilijk, ik beweeg bijna elke dag, maar snoep eigenlijk nog teveel. Heeft er iemand tips voor mij om wat gezonder te gaan eten? Ik hoop dat iemand mij kan helpen!! Thanks!!

  Reageer
 147. Charlotte ·

  a.u.b. Malou, als andere meisjes dat vinden laat hun toch? jij vind je zelf immers toch ook te dik? dus kijk maar eerst naar jezelf. en in de zandbak spelen?
  hoe oud ben je zelf.. wow je bent 8 jaar ouder, maar zoals jij praat mag je zelf nog in de zandbak gaan spelen meid.

  Reageer
 148. paulien ·

  hey ik ben een meisje van 13 , 1.65 m en weeg tussen 53-54 kilo ik wil vermageren omdat iedereen in mijn klas kei mager is en daar bij ben ik kei dik ik gigantische bekken en veel vet k heb al veel geprobeerd om af te vallen zoals s middags niks eten en mijzelf verbieden om te snoepen ma tijdens de vakantie ben ik thuis en begin ik te snoepen en dan heb ik nog problemen me mijn beste vriendin (misschien mijn enige goeie vriendin) zij gaat volgend jaar van school veranderen en dan blijf ik alleen achter dus moe ik nieuwe vrienden make ma omdat ik me zo dik en groot voel heb ik nog al weinig zelfvertrouwen daarom ben ik ook al de stilste van de klas en ik wil daar iets aandoen ma dan moe ik me eerst goed in mijn vel voelen PLEASE HELP MIJ

  Reageer
 149. emy ·

  hey Malou, als ik je zo hoor, is het niet alleen maar het afvallen dat je wilt, volgens mij wil jij met demonen van het verleden afrekenen. misschien wat therapie? en dit is niet gemeen bedoelt, maar als jij een fysieke gezondheid wilt, is een mentale ook heel belangrijk, en vice versa. misschien dat je dan wat steun kan vinden, die je schijnbaar in je familie niet kan vinden? afvallen is zwaar als je het alleen moet doen. en het is ook zwaar als niemand in je omgeving het begrijpt. maar wat meer mensen je zullen vertellen, alleen een dieet werkt niet. zoek iets wat je leuk vind qua sporten en ga dat een paar keer per week doen (en niet iedere dag, dat houdt geen mens vol). succes ermee!

  Reageer
 150. Malou ·

  Hallo allemaal! Ten eerste wil ik zeggen dat ik het echt heel stom vind dat meisjes van onder de 18 hier zitten te reageren. Ga toch spelen in de zandbak! 1.63 en 45 kilo, meid als je zo doorgaat verander je nog in een kapstok! Je bent hartstikke gezond joh! Even over mij, ik ben 26 jaar oud maar qua lengte nog erg kort. Ik ben 1.68 en weeg 76 kilo. Ja ik ben dus te dik, en kom niet zeiken met dat je 12 bent en 1.50 bent en 20 kilo wil gaan wegen. Je hebt namelijk geen recht om te komen z#!k#n. Nou, ik wil dus 10 kilo verliezen in 1 maand omdat ik over een maand ga trouwen. Ik ben altijd het “mollige” kindje van de familie geweest, al mijn zussen zijn net supermodellen en dan zie je mij met mijn blubber buik en onderkin. Ik wou vragen welk dieet ik het beste kon volgen, en het liefst met dagmenu’s. Ik wil eindelijk af van die titel, me familie die elke keer lult dat ik te zwaar ben. Als thuis de chocola op is, ja Malou heeft het zeker allemaal opgegeten. Ik ben het zat, echt spuugzat! IK WIL VOOR EEN KEER IN MIJN LEVEN GEZOND ZIJN, EEN KEER MAAR! HELP ME!

  Reageer
 151. bibi ·

  ik ben een meisje van 13 en weeg 62 kilo ik ben 1m55 ik heb het moeilijk met afvallen en ik ben verslaafd aan ice tea en verzot op frieten ik wil dolgraag afvallen hulp :-(

  Reageer
 152. Nicole ·

  Ik ben een meisje van 14 jaar en 1m70 lang en weeg 58 kilo. Ik wil heel graag wat afvallen want ik voel me niet zo lekker in m’n vel. Heel veel mensen vinden me dun, maar ik vind van niet. Ik heb wel een mooi lichaam maar als ik wil graag wel wat kilootjes eraf. Ik wil ongeveer 6 kilo eraf, weet iemand hoe je snel en slim kunt afvallen? Bij voorbaat dank. Kus.

  Reageer
 153. Anoniem ·

  Heej. Ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ben 1.64 m en weeg 53 kilo. Ik wil graag afvallen. 5 kilo ongeveer. Heeft iemand een idee? xxx

  Reageer
 154. paulien ·

  hey ben een meisje van 13 jaar en 165cm en ik weeg 54 kilo ik vind dit veelt teveel opn school zijn ze in de klas veel dunner als mij en voel ik mij een reus en als ik andere mensen over hun gewicht hoor praten voel ik mij ook super deprie omda ze altijd zegge da 54 kilo veel is

  Reageer
 155. sayraa13 ·

  hoi ik ben een meisje van 13 jaar en ik vind mezelf echt dik ik weeg ong. 63 kilo en ben 1.65 lang. ik wil afvallen omdat ik me niet erg lekker in me vel voel.
  kunnen jullie me wat tips geven om gezond af te vallen zonder al die afval-producten. xx

  Reageer
 156. Anoniemm ·

  He Ik ben 18 jaar en ben 1.67 weeg in de 80 kilo en ik wil daar zo snel mogelijk ervan af vooral van me buik ik voel me er niet prettig bij! HELP!

  Reageer
 157. lily ·

  haai ik ben een meisje van 13. hoe veel moet je dan wegen? ik ben zelf 1.63 meter lang en hebben je jullie misschien wat tips om wat kilo’s kwijt te raken? xxx lily

  Reageer
 158. verdrietig meisje :S ·

  hallo ik ben 14 jaar en 1,67 ik weeg 68 kilo ik vind me zelf gewoon veel te dik maar mensen zeggen dat ik er niet dik uit zie maar ik vind dat ik echt te dik ben en ik wil maar 7 kilo afvallen en als het meer kan ook natuurlijk want ik vind ook niks meer bij me staan kan geen leuke kleren meer aandoen :( maar ik weet niet hoe ik kan afvallen xxx verdrietig meisje!!!

  Reageer
  • justine ·

   ja van ik is da ook azo, mijn gewicht is normaal hoor, ma toch voel ik me een klein beetje dik, ik ben een meiske en ben 13, 1m62,5 en weeg ong. 58 kilo…

 159. Lil' SHORTY ·

  hee mensen! jullie klagen wel dat jullie te dik zijn dit en dat maar hallo dat is niet zo vaders k weet zekers ik ben 14 jaar ik weeg 44,5 en ben 1.61
  en dat is te ligt ! sommige die zullen misschien wel denken van das beter dan de mijne maar das niet zo jullie moeten zeker van je zelf zijn / en gewoon goed eten niet gelijk denken aan dieet en al die zooi en je hoeft niet perse te gaan sporten das wel goed voor je maar hoeft niet perse als je gewoon drie keer per dag eet en niet te vettige dingen eet en als je tussendoortjes alleen maar fruit zijn krijg je vanzelf wel een lady gaga lichaampje hoor! kuZ

  Reageer
 160. Patrick ·

  ik zie heel veel dat pubermeisjes hier posten Ik ben zelf 1.80 en weeg nu 70 kilo ben 29 jaar oud Voor alle meisjes hier Als ik het meeste lees hier zo man man
  ik lees 48 kilo 50 kilo waar beginnen jullie aan willen jullie straks alleen bot zien of hoe zit dat? probeer alsjeblieft niet door te slaan want dat is nergens voor nodig ben zelf nu 16 kilo afgevallen en het is meer als genoeg ik ga nu krachttraining doen en word dan weer zwaarder maar dan met spier dus relaxed hèhè Je wilt toch leuk gevonden worden door jongens alsjeblieft ga dan geen skelet worden Persoonlijk houd ik van meisje die lekker beetje heupen hebben en zo veel mooier dan al dat magere grut wat tegenwoordig rondloopt Geloof mij al weeg je 10 kilo en je kijkt in de spiegel dan vind je jezelf te dik het zal nooit genoeg zijn check je bmi tussen de 20 en 26 dan zit je goed geloof me het beste is 22 23 Hoop dat jullie hier wat aan hebben Greetz, Patrick

  Reageer
 161. helena ·

  hoi ik ben zelf 1.68m en weeg nu 59 kilo en ik vind mezelf juist te dun ik heb altijd teveel gewogen op mijn 12e was is 1.45m en woog ik 85 kilo op mijn 16e was ik 1.68m en woog ik 42 kilo en als ik eer lijk moet zijn daar moet je echt niet blij mee zijn want dan zie je er echt niet meer uit dan ben je letterlijk en figuurlijk vel over bot, en als ik heel eerlijk moet zijn ik was toen gelukkiger dan dat ik nu ben ik heb nog wel een klein buikje maar mijn botten steken overal uit en hmmm nee daar moet je zeker blij mee zijn als ik al die verhalen van jullie lees heb ik echt zoiets van ja ik weet hoe het is om wat dikker te zijn maar uuuuhhhhhh waar moet dat bij jullie zitten dan??? misschien is het een idee voor jullie om op Voedingscentrum.nl te kijken en dan je bmi (body mass index) te berekenen dat geeft aan of je gewicht wel of niet goed is ga a.u.b. niet dezelfde kant op als ik ooit gedaan heb want dan kom je in het ziekenhuis terecht en krijg je te eten via een slangetje is niet prettig kan ik je vertellen en even later krijg je langzamerhand vast voedsel en dat wordt dan langzaam opgebouwd tot normaal niveau… ik ben er bovenop gekomen maar heel veel meiden komen er niet bovenop en daarvan staan de ouders boven een graf te huilen… ik wil niet hard of vervelend overkomen maar het is vaak wel zo ik ben blij als ik weer op de 65 kilo zit dan heb ik tenminste een normaal gewicht dan maar een buikje maar me moeder kan dan in ieder geval blij zijn dat ik me niet zover uitgehongerd heb dat ze boven het graf van een graatje hoeft te huilen nogmaals sorry dat ik zo hard overkom maar misschien dat ik op deze manier door kan dringen… p.s. als je naar foto’s van modellen kijkt ik kan je vertellen dat het grootste gedeelte is gefotoshopt oftewel de foto’s zijn meestal bewerkt dus kloppen niet

  Reageer
 162. Valerie ·

  Oke ten eerste, Er zitten hier een hoop meisjes op, die nog vrijwel geen benul hebben waar ze over praten Ik bedoel 45 kilo? en dan zelfs al gehoord dat als je 42 weegt ano hebt, ja sorry en dan nog willen afvallen een beetje dom is het wel hé Ik denk dat al de meiden die hier opzitten en rond de 1.60/1.70 zijn, en rond de 55/65 wegen gewoon op een goed gezond gewicht zitten, dus die kunnen al niet klagen en dan over de vetjes? die ze dan nog hebben. Heel simpel trainen trainen trainen, je valt niet af of je raakt geen vet kwijt door niks te doen, het gaat immers niet op het gewicht maar op de cm die je afvalt en dat is waar meiden zich niet op moeten concentreren Meisjes die het ‘eng’ vinden om het strand op te gaan, door het ‘buikje’ en ‘heupvet’ , Buikje is makkelijk buikspieroefeningen, sit-ups, en je buikje is zo weg, je valt er niet van af maar daar gaat het ook niet perse om hé, Heupvet, zwemmen helpt gewoon wandelen of joggen, en wat ook goed helpt is skeeleren, voor heupvet en brede bovenbenen. Voor je armen, ga een keertje boksen hoeft niet intensief te zijn, maar het kan al een hoop helpen, of wandelen en gebruik je armen erbij, dat helpt ook al een hoop, en ook hiervoor raad ik zwemmen aan! en voor de rest, vrouwen hebben gewoon iets bredere heupen, en dat is helemaal niet verkeerd, vaak zijn je heupen al vrij breed gebouwd, en je bouw kun je niet veranderen, hoe dun je ook bent of wordt, je botten worden er niet dunner op Reacties?

  Reageer
 163. Lieke ·

  Hallo, ik ben 70 kilo 20 jaar en 1.66m ik sport heel veel en eet goed en gezond. ik val echter geen klap af.. ik wil vooral mijn armen en bovenbenen strakker krijgen. heeft hier iemand tips voor? bijvoorbeeld oefeningen die ik thuis kan doen?

  Reageer
 164. anoniem!!! ·

  Heee! ik ben 14 jaar, en 1.68 en ik weeg ongeveer 64 kilo mijn armen en benen zijn normaal maar mijn buik vind ik veel te dik het blubbert en ik durf zelfs niet eens goed in een bikini :oops: ik doe jazzballet en fiets elke dag 18 kilometer van school naar huis en terug thuis hebben wij een crosstrainer daar probeer ik ook 2 keer per week op te gaan maar dan val ik alleen maar bij mijn benen af en niet bij mijn buik hoe kan ik dat dan doen? Help! Xx!

  Reageer
 165. Charlotte ·

  Hey, ik ben Charlotte. 14 jaar. Bijna 15 & ben 1.68 lang. Ik weeg 70 kilo. Ik ben stevig gebouwd, maar ben niet ‘dik’. ik ben ook niet de slankste en zo! Ik fitness.. En mijn instructeur vertelde mij dat ik nog in de groei ben en dat ik niet dik ben. Gewoon een normaal postuur. Tóch voel ik me echt niet lekker in mijn vel. Ik fiets naar school, & ik geef toe dat ik niet al te gezond heet :oops: Ik zit 0,3 procent boven het gemiddelde vetpercentage van mijn leeftijd & lengte. Ik ben toch onzeker & voel me echt niet goed over mijn lichaam! Omdat ik nog maar 14 jaar bent, mag je niet extreem diëten & sporten. Iemand toch een dieet voor mijn leeftijd? Alvast bedankt :D

  Reageer
 166. ylonka ·

  Ricky 1.85 en 77 kilo is dus echt niks mis mee! Maar ja je kan toch proberen om op de fiets naar je werk te gaan, in het weekend te sporten en heel misschien( als je dat doet tenminste) minder bier te drinken. Veel stappen(en dan natuurlijk niet te veel drinken), veel dansen, val je ook vanaf. Wil je afvallen voor jezelf, of wil je afvallen omdat je denkt dat meisjes alleen of een afgetrainde sixpack vallen? Dat is echt niet altijd zo hoor! :wink:

  Reageer
 167. vallerd ·

  Zo te lezen ben ik niet de enige die ontevreden over m’n uiterlijk is. ik ben 1.75 meter en weeg 63 kilo. ik ben uit mezelf 17 kilo afgevallen, maar ik heb nog steeds brede heupen en dat vind ik echt té lelijk! heeft iemand tips om dat weg te krijgen?! liefs! :D

  Reageer
 168. vallerd ·

  zo te lezen ben ik gelukkig niet de enige die best ongelukkig over het uiterlijk is. ik ben 1,75 en 63 kilo (ben 17 kilo afgevallen door meer te sporten en op eten te letten -geen diëtist aan te pas gekomen maaaar ik heb brede heupen en vindt dat onwijs lelijk. liefs! :D

  Reageer
 169. gerrie ·

  hé ik ben een vrouw van 50 jaar ik doe veel wandelen met de hond zeker 3 keer per dag totaal want ik 3 uurtjes per dag ik doe ook nog een uur stijldansen per week en 1 uur per week zwemmen en nog 1 1/2 uur per week trainingen met mijn hond ik eet gewoon maar uit kijken wat je eet en heel veel water drinken dat helpt echt wel ik ben al 3 maanden bezig ik woog eerst 84 kilo nu 78 kilo groetje Gerrie

  Reageer
  • Lilyana ·

   heel goed maddam

 170. Ricky1992 ·

  Hoi, ik ben een jongen van 17 jaar en ben 1.85. maar ik heb een flinke buik en mannenborsten :oops: apart gaan eten heeft voor mij geen zin want dat hou ik toch niet vol. iedere avond sporten gaat het ook niet worden i.v.m. mijn werk. maar ik wil toch een strakke buik krijgen. hoe kan ik onlangs de dingen die ik niet kan doen toch snel afvallen? alvast bedankt. groetjes Ricky

  Reageer
  • Lilyana ·

   pilletjes gaa naar de apotheeker en koop pilletjes om afte slanken je kan zo een hanse dag in je luie zetel zitten die pilletjes sporten je vet weg maar je mag wel niet snoepen he anders gaan de pilletjes meteen smelten en vangt het niks meer op !!! die pilletjes kosten wel 19.90euro voor 2 weken echt te kostelijk maar als je echt wilt vermageren heb je daar alles voor over gr: lilyana

 171. Ricky1992 ·

  oh ben vergeten te zeggen dat ik 77 kilo weeg!

  Reageer
 172. MI. ·

  ik ben 13 jaar ben 1.54 en ik weeg 43 kilo! ik vind mezelf dus compleet te zwaar, en ik heb ook veel vet vind ik zelf, ook al zeggen mensen dat ik te dun ben dat maakt niet uit.. maar ik vind mezelf dus erg dik en ik kan hier niet mee leven! over een paar jaar loop ik met overgewicht nou nee dank je. weten jullie misschien wat ik kan doen? dank u liefs. :roll:

  Reageer
 173. lange slungel:P ·

  heey ik ben een meisje van bijna 14 jaar en ik ben 1.80m heel groot dus, en ik weeg 60 kilo heel veel mensen zeggen dat ik slank ben. ik ben niet echt dik of zo maar ik wil ook niet zeggen dat ik slank ben. bij slank denk ik meer aan zo’n model figuur weetje, en dat heb ik niet echt, na ja mijn benen wel dan, die zijn heel lang :P. daar ben ik wel trots op. maar kan iemand mij tips geven om makkelijk een strak bikini figuur te krijgen??? ik vind het alleen jammer dat ik niet op hakken kan lopen, dan ben ik echt heel lang terwijl ik nog maar 13 ben weetje, dat vind ik echt heel jammer. :-( is er misschien iemand die het zelfde probleem heeft en ook zo jong en lang is? ik zou het leuk vinden om een verhaal van een ander te horen :wink: na ja mensen… alvast thnx :wink: :wink: x

  Reageer
 174. Claudia ·

  Hier een bericht voor alle jonge meisjes hier! Jullie zeggen allemaal dat jullie jezelf te dik vinden. Hoe komen jullie daar toch bij? tv, vriendinnen, tijdschriften? JULLIE ZIJN NIET TE DIK. Jullie zitten allemaal tegen anorexia aan. of hebben dat zo’n beetje al. Ik ben 22 jaar ben 1.67 lang en weeg 59 kilo! En ik zou geen kilo willen afvallen. Een voorbeeld, als je 1.70 bent en weegt 60 kilo of minder dan hoef je niet af te vallen of strakker in je vel te willen zitten, mocht je dat wel doen lieve meisjes dan wordt of is het een probleem! EN LET OP DIT WAS EEN VOORBEELD ook de meisjes die hier buiten vallen moeten zich niet dik voelen. Het is niet gezond om zo dun te zijn, je krijgt niet genoeg voedingsstoffen binnen, je lichaam zwakt af. Mannen en jongens houden helemaal niet van die dunne meisjes, ze hebben liever wat vet op het lichaam. Brede heupen en een volle kont zijn juist ontzettend sexy! Laat je alsjeblieft niet beïnvloeden door de media of andere dingen. VIND JEZELF MOOI ZOALS JE BENT. En als je met niemand kunt praten, mag je mij altijd mailen…Maar zorg er alsjeblieft niet voor dat je anorexia ontwikkeld want dan ben je nog veel verder van huis. Groeten Claudia

  Reageer
 175. anoniem ·

  hoi, ik las een paar berichten maar zie dat het voornamelijk jonge meisjes zijn met een gezond gewicht die af willen vallen. hierdoor voel ik mij nog slechter word er zo ziek van dat die slanke dames nog slanker willen worden. ik wil graag veel kilootjes kwijt.deze zijn er aangekomen door dat ik beperkt ben in het bewegen op mijn 14de kreeg ik jeugdreuma en dan ook door het hele lichaam ik mocht geen schokkende bewegingen meer maken dus rennen en springen kon ik vergeten. ik liet wel altijd onze hond uit en fietste nog wel naar school ongeveer 30 min fietsen. maar het werd steeds slechter had zelfs toen een tijdje moeite om mijn bed uit te komen ik was toen iets van 1,70 en woog zo rond de 60 a 70 kilo niet zo verkeerd vond ik vind ik voor die lengte had dus ook maatje 36. nou zijn we wel 14 jaar verder en inmiddels ben ik 1,73 en weeg nu zon 147 kilo. mijn knieën zijn versleten en een enkel is ooit gebroken geweest en daar is nu verkalking op geconstateerd hier loop ik nu al ruim 1.5 jaar mee i.v.m. geen zekerheid wat betreft werk. ik doe voornamelijk zittend werk dus ook in mijn werk heb ik eigenlijk weinig beweging. en ik werk in ploegen diensten maar niet op een vast rooster dus de ene week heb ik wel alles goed verdeeld en de andere week put ik mij zelf uit om sommige vage diensten te werken zoals ochtend late ochtend, hier is mijn lichaam niet blij mee heb ik al gemerkt. maar nu komt het ergste nog ik loop nu het risico om mijn baan te verliezen, ik moet mijn conditie op peil brengen en daarbij ook wat afvallen anders kan het me mijn baan kosten. ik heb al verschillende diëten geprobeerd, ik ben ook al bij een sport school geweest de eerste maand was ik van stier de 2de maand wat minder de 3de maand ging ik niet meer, dit had ook te maken met mijn werk. ik ben ook bij een aerobic les geweest deze ook afgemaakt maar ook hier was het niveau te hoog, het binnen werk kon ik makkelijk volgen tot dat ik last kreeg van mijn knieën maar de buiten les kon ik niet mee met de wandel tochten die waren op zon hoog tempo dat ik het gewoon niet bij kon houden. nou zit ik ook nog met het reuma wat nog in mijn lijf zit een hoge lucht vochtigheid en ik kan mijn knie niet meer buigen met hevige pijnen. wat kan ik doen om toch veel af te vallen. als ik er alleen al 40 tot 50 af kan krijgen ben ik blij ik hoef geen maatje 36 te hebben. :D

  Reageer
 176. janklaaspeterhans ·

  heey, ik ben een meisje van 15 jaar en ik weeg 70 kilo. ik schaam me altijd voor alles. de dokter zegt dat ik zware botten heb, en dat ik precies goed voor men leeftijd ben. maar daar geloof ik niks van.. ik zat op volleybal. maar ben daarmee gestopt. ik fiets naar school en dat is ongeveer 15 min fietsen, als ik snel fiets ben ik er in 5 min.. ik wil voor de vakantie minstens 10 kilo afvallen, maar lukt me niet. kunnen jullie me A.U.B. helpen ?

  Reageer
 177. Mieke ·

  Voor iedereen tussen de 12 en 18 die volgens de BMI goed is heb ik maar 1 tip. Sporten! Ga niet minder eten en probeer niet af te vallen, als je daar nu mee begint dan verknal je je stofwisseling en eindig je later veel zwaarder! (1.65 en 83 kilo zoals ik) en is dat er bijna niet meer af te krijgen. Je lichaam verandert in de puberteit en je krijgt meer rondingen en meer vet, dit komt door je hormonen. Het kleine beetje extra vet is bijvoorbeeld nodig om als reserve te dienen als je zwanger wordt. Zijn jullie nog lang niet aan toe maar zo werkt de natuur helaas! Spieren zorgen dat je zwaarder wordt maar er wel strakker uit ziet. Dus ga sporten! en met dit mooie weer en de zomer in aantocht, lekker buiten sporten. Stoer skaten of hardlopen heb je ook nog een excuus om weer een leuke outfit te kopen :wink: (doe ik ook). Succes!

  Reageer
 178. Giirly-Sweett. ·

  Ojaaa. TROUWENS ik bedoelde niet zwaarder maar je krijgt meer rondingen in je puberteit (de meeste) ook omdat je groeit word je zwaarder ;)

  Reageer
 179. Giirly-Sweett. ·

  Idd, in de puberteit word je eenmaal zwaarder ik ga jullie niet mijn eigen foute voorbeeld geven zoals ik afval.. zolang je blijft eten, bewegen en de meest calorierijkste dingen van je dagelijkse lijstje schrapt komen we al een heel eind weg, drink veel water. blijf vooral eten. geloof me je wilt niet als ana patiëntje eindigen, ik zeg dit uit ervaring niet om mevrouw de ‘ik weet alles’ uit te hangen ;) ik kan alleen maar zeggen; geniet ervan. t leven is mooi :D

  Reageer
 180. marije ·

  Voor meiden in de puberteit is het (vaak) niet nodig om af te vallen.In jullie berichten lees ik dat de meeste meiden op gewicht zijn. Gewoon gezond blijven eten, wat de meesten van jullie doen. Door de groei in de komende jaren zul je er vanzelf wat slanker uit gaan zien. Als je nu gaat lijnen, kom je voedingsstoffen te kort. Hoewel je dat nu nog niet zult merken, zul je over een paar jaar veel meer last krijgen van kwaaltjes. Dus even geduld is het beste. Gezond blijven eten, maar zeker ook voldoende. Je doet jezelf echt te kort als je nu gaat lijnen, daarnaast is er meer aan je dan alleen de buitenkant, blijf dus ook aan de binnenkant werken. :|

  Reageer
 181. Bente ·

  Hoi hoi, Ik probeer al een tijdje af te vallen. Na al die feestdagen ben ik een paar kilo aangekomen. Ik ben 1.58 en weeg nu (ruim) 63! kg. :cry: Ik fiets elke dag 1 uur na en 1 uur terug van huis naar school. Dus 2 uur in totaal, daarnaast probeer ik (naast de korte rondjes die ik met de hond loop) echt 20 tot 30 minuten met de hond te lopen per dag. Ik eet niet echt super veel, s ochtend magere yoghurt met zoetstof. en s avonds wat we eten, (alles zonder sausen.) Overdag eet ik verder eigenlijk niks, soms een eierkoek of zo. M’n moeder zegt dat ik wat meer moet eten, maar dan val ik nooit af. Wie kan me advies geven met afvallen. Misschien wat tips, want ik heb nu echt een buikje.

  Reageer
 182. ylonka ·

  ik ben 15 jaar, 1.72 weeg 68 en heb er lekker schijt aan, tuurlijk baal ik als ik in mijn bikini loop en er komen van die huppeltutjes voorbij met een een plat& dun buikje maar schijt, je bent zoals je bent hoor! Je moet blij zijn dat je gezond ben en bijvoorbeeld geen kanker hebt ofzo! Er is altijd wel iets aan je lichaam wat je niet mooi vind, lijnen is helemaal niet goed als je jong bent.

  Reageer
 183. D. ·

  Heey Ik ben een meisje van 12 jaar En ben 1.70 (best lang voor mijn leeftijd) En weeg… bijna 62 kilo :( Ik heb veel te brede heupen en zie er echt lelijk uit. Ik pas ook nooit in broeken. Maar als je nu een beeld in je hoofd krijgt hoe ik er ongeveer uit zie… Nou dan heb je het denk ik toch mis zie er op het eerste gezicht best goed uit (al zeg ik het zelf) Maar dat buikje, die heupen en die bolle kop kunnen egt niet. Groetjes & -XXX-

  Reageer
 184. Hedy ·

  Lieve meisjes, Toen ik 18 was woog ik 63 kilo bij 1.70. Dat vond ik toen teveel en ben gaan lijnen. Nu ben ik bijna 40 en 120 kilo. Als ik toen wist wat ik nu weet was ik nooit aan diëten begonnen. Het is maar een waarschuwing. Vergelijk jezelf niet met modellen van bijvoorbeeld Hollands Next Top Model, maar probeer gezond naar jezelf te kijken en gewoon wat te sporten. Het is de bedoeling dat je jezelf lekker in je vel voelt zitten. Kijk eens op de website van Weg met de Weegschaal. Daar is ook een boek van, heel handig om te lezen. Veel succes

  Reageer
 185. Meiisjeu ·

  Heej Ik ben een meisje van 15 jaar en ik ben 1.60 m en ik weeg ongeveer 62. Ik schaam me echt als ik een bikini aan moet, vooral aan mijn dijen. :oops:
  Zou ik VOOR de zomervakantie tussen de 40 en de 50 kunnen wegen? Groetjes xXx

  Reageer
 186. Meisjeee :D ·

  Heee :) Meiden ben ik te zwaar? ik ben 13 jaar en ben 1,64 lang en weeg 60 kilo :O Ik vind mezelf daarbij wel te zwaar en te dik maar ik heb gezien als je al 1,65 of 1,66 lang bent dat je dan al goed zit met je gewicht dus daarom hoop ik zo dat ik nu langer word ;) Xxx ps ben ik dus te zwaar?

  Reageer
 187. Milou van der wende ·

  ik ben 12 en ik weeg 65 ik schaam me dood! ik wil graag 50/45 kilo wegen voor begin juli kan dat? :oops: :cry: :oops:

  Reageer
 188. meisje ·

  wilt iemand me a.u.b. helpen? ik ben 14 en weeg 58 kilo :-( ik vind het best veel voor mijn leeftijd. ik heb hele dikke bovenbenen, en een beetje een dikke buik, weet iemand hier tips voor?

  Reageer
 189. ylonka ·

  ik ken je probleem ^^ Water drinken zoveel als je op kunt, dat houdt de trek wel tegen. Je kunt ook gezond snoepen, bijvoorbeeld rozijnen, en zelf fruitsalades maken is ook leuk! Zorg dat je een leuke manier vind om aan gezonde dingen te komen, en zorg dat je er lang over doet zodat je geen tijd krijgt om te snoepen.
  Praat ook met je ouders / familielid enz erover. Die kunnen helpen. Je zult ook moeten bewegen om af te vallen, probeer te joggen en neem je vriendinnen mee :D
  of ga met vriendinnen naar de sportschool of zo samen sporten is leuker. een ding, schrijf geen strenge diëten voor jezelf, dat schiet zo niet op! x

  Reageer
 190. A. ·

  Hallo, Ik was vroeger te mager. Toen moest ik meer gaan eten. Maar nu kan ik niet meer van het eten afblijven en komen er steeds meer en sneller kilo’s bij! Hoe zou ik het op kunnen lossen. Ik ben 15 jaar. Ben 1.70 meter en weeg 70 kilo. De vetrollen zie je echt heel erg. Ik schaam me overal. Ik durf nergens me jas uit te doen. Bij familie nog net aan. Op school echt niet duss. Weet iemand wat dat ik van het eten kan afblijven? Want dan zou ik er ook wat kilo’s van af kunnen krijgen.

  Reageer
 191. Julie ·

  er is maar 1 oplossing, en dat is het zelf doen, veel beweging, niet snoepen, geen bier of andere alcoholische dranken. stoppen met eten wanneer je geen honger meer hebt, niet stoppen wanneer je voldaan bent, hard zijn voor je zelf het gewoon in je zelf geloven. maar vooral niet stoppen met eten echt niet gezond! sommige mensen hebben nu eenmaal een dikkere poep, of stevige billen dit is de bouw van je lichaam. Ga nu ook beginnen met stilletjes aan te minderen, stap voor stap- voetje voor voetje, ik ben bijna 20 jaar ben 1m 67 en weet 75 kilo, draag nu bijna allemaal XL en voel me niet meer goed in men vel, dus 1 hint doe het zelf geloof niet in wonder diëten, pillen of dranken, geloof in je zelf en doe het gewoon

  Reageer
 192. Ylonka ·

  Ik ben ook 14 weeg 67 en ben 1.70 Maar ik heb pech ben heel breed gebouwd, heb hele brede schouders en ik moet beha’s zelf in maat 90 kopen en dan daaronder heb ik megabrede heupen. Als ik een spijkerbroek aan heb met een shirtje loopt de onderkant recht, tot mijn buik en dan opeens enorm rond en daarna weer recht :D
  nee daar moet je blij mee zijn… Schijnt wel dat ik dan later makkelijk baby’s kan krijgen X

  Reageer
 193. anoniem.... ·

  als je gemakkelijk wil afvallen, moet je een paar keer per week zwemmen, schijnt goed te helpen. Maar niet overdrijven zoals k doe (13 uur per week), gewoon 1/2 uur das genoeg. Afgelopen week heb k 38km gezwommen en ben 2 kilo kwijt, werkt dus wel P.S. k ben zeer tevreden met mezelf (1.75 en 56 kilo)

  Reageer
 194. ozzy ·

  ik ga trouwens ook al 2 jaar naar een diëtiste, ik hou me nog eens aan de diëten :roll: maar ja alvast bedankt! – xxx-

  Reageer
 195. ozzy ·

  hey hallo, ik ben 14 en ben 1.63 ik weeg 73kg ik heb egt dikke benen en best brede heupen van boven ben ik nog redelijk vind ik. Me vriendinnen vinden me niet zo dik, maar wel stevig! :cry: ik ga morgen beginnen met een strenge dieet, waardoor ik binnen 2 weken bijna 10 kilo afga vallen :-( aan de kerstvakantie ben ik dus dunner hopelijk gaat het me lukken , ik wil ook een mooi figuur en niet meer gepest worden :cry:

  Reageer
 196. Immashine- ·

  Heyla meiden- ‘k heb n vraagje, ik zit r nogal mee in dat ik mollig ben… Ben nl. 13 jaar, 1m70 groot en 65,2 kg; Wat vinden jullie te dik normaal of? x

  Reageer
 197. Isa ·

  Nou ik voel me net een reus :D Ik ben 1.74 en 12 jaar maar ik groei niet meer maar vind mezelf echt te dik! Ik weeg 74 en hoor ongeveer 65 te wegen. dus ik wil 10 kilo afvallen ^_^ PS. Als je wilt afvallen is het veel leuker om het samen te doen met je vriendinnen (dat doe ik nu met 3 meisjes). En dat terwijl we niet ZO dik zijn ^_^

  Reageer
 198. ano ·

  hey… ik ben een meisje van 15 jaar. volgens de bmi ding heb ik een perfecte gewicht voor mijn lengte. maar ik vind mijzelf te dik. het probleem is dat ik erg breed ben. ik heb hele brede heupen en een dikke kont. ook heb ik best wel veel vet rond mijn taille. over 2 weken is er een galabal bij mij op school. ik heb een hele leuke jurk gezien en ook gekocht. nu ben ik er achter gekomen dat zo’n meisje bij mij op school hetzelfde soort jurk heeft gekocht. ik vond mijzelf er heel leuk in maar omdat zij het ook heeft voel ik me anders. zij is veel dunner dan mij en ziet er vast beter in dan ik. nu wil ik graag afvallen, het liefs rond mijn taille een paar cm verliezen….heeft iemand misschien tips. vanaf aanstaande maandag begin ik met fitness, zijn er misschien apparaten speciaal voor je taille of zo? alvast bedankt. p.s. ik ben 15 jaar en weeg 69 en ben 175

  Reageer
 199. visje ·

  hey, ik ben een meisje van 14 en weeg 78kilo en ben 1.67 lang. ik wil heel graag afvallen. ik weet dat het heel moeilijk is maar ik kan er gewoon niet meer tegen dat ik zo dik ben! als ik wil afvallen dan lukt het me niet ik heb veel eetbuien. en wil constant maar eten ben ook naar de diëtiste geweest maar daar lukt het niet. heeft iemand misschien tips ik heb het heel erg nodig! x visje.

  Reageer
 200. R. ·

  heai ik ben een meisje van 14 en ik ben 1.70 ik ben al 60 kilo! ik weet dat dit veel te zwaar is maar hoeveel ik ook dieet en sport er gaat gewoon niks af! ik zie er niet heel dik uit of zo maar ik voel me er wel heel ongelukkig door (ik heb geen buikje maar ik ben breed gebouwd) is er aan je bouw ook iets te doen? ik fiets elke dag 30 km (ik woon 15 km van school af) heen er weer dus. :roll: maar niks werkt x

  Reageer
 201. 13 jarige meisje ·

  hee Sara! je vind je eigen te dik..? maar je weegt 57 kilo? :O dat is toch niet veel! en als je 17 kg wil afvallen dan weeg je 40 kilo! dat is niet gezond hoor voor een meisje van 13! ik ben zelf ook 13… en ik weeg 64 a 65 kilo. ik wil ook graag afvallen…! maar je moet wel gezond afvallen. maar je moet gewoon gezond eten ;) en dan kom je er wel je moet niet gelijk extreem afvallen. x

  Reageer
 202. sara ·

  hallo ik ben een meisje van 13 jaar ik ben 1.54 en ik weeg 57kg mijn vriendinnen zeggen dat ik echt dik ben en ik vind me zelf ook dik ik zit op hockey ik train 2keer per week ik volg geen dieet maar ik eet 2 fruit per dag en gezond eten als ik snoepjes zien dan kan ik echt niet tegen ga ik gelijk eten hebben jullie graag en oplossing voor mij om te afvallen ik wil ongeveer 17 kg afvallen a.u.b a.u.b bedenk en oplossing voor mij

  Reageer
 203. Girl ·

  Nou ik vind wel dat jongens wat voller mogen zijn hoor! ;)

  Reageer
 204. good boy ·

  Het zijn vooral meiden hier hè :D Ik geef toe dat ik niet de allerslankste ben, maar ik vind dat je niet op kilo’s moet wegen. Het gaat toch om je figuur. Ik ben een jongen van 14, ik ben 1.81 en 74,5 kilo. Maar ik weet van mezelf dat ik ook aardig wat spier heb. Ik ben het type dat je ziet lopen en het niet echt opvalt, maar toch vind ik mezelf iets te vol. Maak eens een foto van jezelf zonder kleren aan. (onderbroek en zo mag wel) :P Maak dan na een maand of zo weer een foto, dan zie je pas resultaat. En trouwens meiden ik wil wel iets vast kunnen pakken bij mijn vriendin. :roll: Veel succes!

  Reageer
  • Lilyana ·

   jij bent een jongen en jij mag dik zijn het zijn de meisjes die aantrekkelijk moeten zijn tog niet jij gr : zotte lilyana

 205. Anoniem ·

  Heeey, ik ben een meisje van 14 jaar &ben 1.70 &weeg 71 kilo! Ik sport wel 4x in de week & soms nog wel meer, maar de kilo’s willen er maar niet af! Qua eten, ik snoep bijna niet! Ik ontbijt met 2 bruine broodjes met gewoon vlees! &het middag eten sla ik meestal over, omdat ik dan geen honger heb! Dan met avond eten eet ik 1 goed bord! &soms ’s avonds een appel of een stukje komkommer! Wat doe ik verkeerd? Groeten!

  Reageer
 206. 13 jarige meisje. ·

  Hee meiden! ik ben 13 jaar. En ik ben 1.67 En ik weeg 64/65 kilo! Ik wil echt wel afvallen!! Maar k vind dat best wel moeilijk! Me vriendinnen vinden me niet dik, Maar ik loop soms toch met een rot gevoel. Ook al heb je een strak truitje aan, dan zie je goed toch dat buikje. :-( Als k dan die andere meiden zie!! die mooi slank zijn!! dan zeg k elke x tegen me zelf nu ga k ook afvallen maar het lukt me maar niet :cry: Heeft iemand tips? Alvast bedankt (K) xx

  Reageer
  • hopeloos meisje ·

   ja dat heb ik dus nou ook :( en ik kan niets op google vinden om af te vallen echt gewoon stom nou heel veel succes hou me op te hoogte als het gelukt is enz :)

  • Paul ·

   Iemand die bovenstaand artikel heeft gelezen? Ik zie echt heel veel vragen om tips over afvallen, maar dat is exact hetgeen waarover het artikel hierboven gaat… :P

 207. dikke_deur ·

  Zieke, misselijkmakende reacties van de meestal net-puberende meisjes. Verschrikkelijk om te lezen dat een meisje van 13 zich zorgen maakt over cellulitis. Mijn advies voor de meisjes: ga naar een psycholoog i.p.v. anorexia-diëten te volgen! Wat doet de maatschappij deze meisjes aan…

  Reageer
 208. DOn vito ·

  Eva ik zal je wat zeggen sit ups voor het slapen gaan is slecht dan gaat je hartslag omhoog slaap je minder snel. doe die sit ups maar s morgens als je uit bed stapt heb je gelijk ook energie.

  Reageer
 209. miriam ·

  hey zeg jonge meiden toch waar gaat dit in godsnaam heen meiden die 13 of 16 jaar zijn en helemaal geen overgewicht hebben maar zichzelf toch te dik vinden als je 1,6o lang bent en tussen de 80en de 90tig kilo bent dan moet je jezelf pas druk maken maar niet me zulke gewichten

  Reageer
 210. Fat-Kid ·

  Hej. :-( Ik ben een meisje, 13 Jaar en ik weeg al 57 Kg :cry: ik ben 1.60 M Heel m’n familie vind me VEEL TE DIK, & M’n Neefjes & Nichtjes Lachen Mij Altijd Uit… :-( Egt Elke Avond Zit Ik Te Wenen Door Mijn Gewicht, Ik Wil Wel Afvallen Maar T Is Zo Moeilijk :-( Help, Help, Help… :cry:

  Reageer
  • Lilyana ·

   jij moet helemaal niet afvallen hoor !!! ik vind dat heel raar dat ze jouw dik vinden want dat gewicht zou ik willen . jij bent NIET dik luister niet naar je famillie als ze zeggen dat je dik ben heb wat meer zelfvertrouwen en luister niet naar een ander ookal is dat je famillie ( sorry ze ma zo ben ik ook hahahaha ) ik luister naar me zelf en niet naar een ander behalve naar mijn dieetiste das mijn beste vriendin ahaha gr : lilyana

 211. Mireille ·

  Op het moment ben ik niet te zwaar (53 kilo bij een lengte van 1.68). Volgens de BMI berekening heb ik een gezond gewicht, maar als ik 2 kilo afval kom ik in de zone ‘te licht’. Toch heb ik nog steeds stevige billen en benen. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit hoeveel ik weeg, er veranderd niet zoveel aan mijn lichaam. Als ik veel sport, ben ik wel wat strakker, maar daar blijft het dan ook bij. Een modellenfiguur zit er gewoon niet in. En als iedereen nu eerlijk is, dan zit dat er voor bijna niemand in. De bouw van je lichaam is namelijk voor 90% genetisch bepaald (zo heb ik bijvoorbeeld een platte buik en daar heb ik ook nooit echt iets aan hoeven doen). Ik ben 36 jaar, heb 2 kinderen en ben nog altijd met mijn lichaam bezig. Wil graag slank zijn en let op mijn eten (gezond en niet te vet), maar ben me er zeer van bewust wat mijn beperkingen zijn. Ga nooit te ver, het wordt toch nooit zo als je wilt (behalve voor die enkeling). Het gaat er op plekken af waar je niet wilt (bijvoorbeeld smal gezicht, dunne nek, dunne armen, kleinere borsten) en nooit waar je het zou willen (billen, benen, buik).

  Reageer
 212. rewtetyr ·

  iedereen die op dit moment onder de 60 kilo weegt en onder de 1,70 zit hoeft zich geen zorgen te maken, DIT IS NIET TE ZWAAR , je kunt niet veel zeggen van het gewicht, als je veel begint te sporten? en je wordt niet lichter? dit heeft een logische verklaring: SPIEREN WEGEN ZWAARDER DAN VET! maar het vele sporten houd je wel strak dus dit is wel een goede oplossing voor kleine vetrolletjes bij je heupen of buik.

  Reageer
 213. Nurleissa ·

  heey heey, Ik ben een meisje van 14 en 1.70 en weeg 63 kilo me vriendinnen zeggen dat ik niet dik ben en een mooi figuur heb en dat ik alleen een grote bil, maar als ik naar mezelf kyk zie ik een dik meisje :? En ik probeer steeds af te vallen maar heb geen slimme manier omdat te doen heeft iemand tips om snel af te vallen en wat voor oefeningen ik kan doen om slanke heupen, benen en billen te krijgen? Alvast bedankt

  Reageer
 214. Nurleissa ·

  heey heey, Ik ben een meisje van 14 en 1.70 en weeg 63 kilo me vriendinnen zeggen dat ik niet dik ben en een mooi figuur heb en dat ik alleen een grote bil, maar als ik naar mezelf kijk zie ik een dik meisje met brede heupen en dikke benen en een enorme bil. En ik probeer steeds af te vallen maar heb geen slimme manier omdat te doen heeft iemand tips om snel af te vallen en wat voor oefeningen ik kan doen om slanke heupen, benen en billen te krijgen? Alvast bedankt :?

  Reageer
 215. anoniempiee.. ·

  He iedereen! :wink: Ehh ik snap dat jullie je allemaal heel erg onzeker maken:(Ik maak me zelf ook wel eens zorgen… :( Dan weet ik echt niet meer wat ik moet doen! :O En ik vind dat jullie (behalve als jullie overgewicht hebben) er gewoon niks aan moeten doen.. Ik heb ook wel eens gedacht om niet meer te eten en zo! :O maar volgens mij word je daar alleen maar ongelukkig van oor!Dus niet doen allemaal! :( En dan komen de kilo’ s er toch weer aan… dus wat heeft het zin :S Ik ben ook nog eens fan van iemand die anorexia heeft gehad en dat is soms ook best moeilijk voor mij :S IK ben echt super fan van ze :$ en nou ja je moet anorexia natuurlijk niet nadoen! :( Mary-Kate Olsen daar ben ik fan van en zij heeft dat gehad :P Ik ben uiteraard ook fan van Ashley :) Maar ja… :$ Ik zelf ben ong 1.60 en ik weeg 47 en soms iets hoger.. vinden jullie dat te hoog? Ik ben zelf ook onzeker, maar ik wil niet dat jullie allemaal. nou ja laat maar! ;) KUS mij

  Reageer
  • Lilyana ·

   jij moet spreken smalle banaan (mopje hé) jij bent mooi mager gr. Lilyana

 216. MoonChild ·

  hey ik ben 16 jaar, 1m70 en weeg 48 kilo. Bij mij is mijn gewicht niet zo’n probleem, maar wel mijn bekken, die zijn veel breder dan de rest van mijn lichaam. Daardoor zeggen velen dat ik dik aan het worden ben, ook al heb ik niet echt een buikje of zo. Iedereen verwacht dat je smalle bekken / heupen hebt, maar ben ik echt dik omdat ik dat niet heb?

  Reageer
 217. irene ·

  heey ik ben een meisje van 14 en weeg 85 moet dus zeker zon 20 kilo afvallen ik ben van de week begonnen met sonja bakker weet iemond meschien hoe lang dit zal duren en heeft iemand meschien tips

  Reageer
 218. Melanie ·

  hé ik ben een meisje van 13 jaar.. en k weeg ongeveer 62 kilo.. ik wil echt afvallen, want als ik in de spiegel kijkt voel k me echt dik. Me beste vriendin zegt dat ik niet dik ben maar gewoon stevig. Ik wil gewoon mooi glad buikje. Heeft iemand tips om gezond af te vallen? Ik schaam me ook als k van die strakke truitjes aan heb dan zie je zo goed me buik… :-( ik ben ook bang dat andere achter me rug over me praten daar over.. kan iemand tips geven..?

  Reageer
 219. chriistel ·

  heei ^^ ik heb echt dringend tips nodig :( ik ben 14 jaar, 1.61 M lang en 56 kilo ik weet niet of dat zwaar is en in kleding ben ik ook niet dik of zo zegt iedereen en ik vind ook niet echt maar zonder kleding (in bikini of zo) zie ik er gewoon echt niet uit :( ik fiets naar school zon 12 a 15 km per dag (heen en terug bij elkaar is dat) en heb nauw dikke benen en wel vet rond me buik en heupen (heb ook brede heupen) me heupen lichaam ziet er niet uit :S ze zegge dat het een ‘zandloper’ figuur is omdat ik een dunne taille heb en brede heupen en dat verschil zie je heel erg me benen zijn dus erg dik… maar ze zijn erg hard (denk door het fietsen) wil iemand me vertellen hoe ik gezond en best snel kan afvallen dat ik mooie slanke benen krijg met een platte buik? en weet iemand iets tegen die kut brede heupen? (A)

  Reageer
 220. Lola ·

  Maar mijn streef gewicht is eigenlijk iets in d 50kg :oops: 53-56 of zo want ik voel me niet goed in m’n vel :-( ik ben sinds *m’n vorig bericht* sinds 1.06.08 op ‘dieet’… ik heb dat al sinds maart gepland :wink: want dan heb ik zo’n 3 maand de tijd hé! En dan als k terug naar school ga…*verrassing* :roll: Maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen. :| de laatste 3 dagen eb k al een paar methodes geprobeerd maar ik weet et niet :? 10kg in 3 maand er zijn al een paar zoals m’n moeder- die zeggen dat het niet mogelijk is om 10kg te vermageren in 3 maand… I’ll show them! 8)

  Reageer
 221. Lola ·

  hey meiden, ik snap jullie heel goed: want zelf ben ik ook niet ‘mager’ maar wel ‘slank’ er is een groot verschil tussen mager zijn en slank zijn é!! Maar heel mijn familie zowel de kant van mn moeder als van mn vader zijn ‘dik’ :? (als ik het zo mag zeggen). maar bij sommige mensen is het gewoon ‘erfelijk’. Want ik ben -praktisch- de enigste van mn familie die ‘slank’ is…80 maar ik ben dan ook sportief…ik doe van alles!! Maar -eerlijk- bij mij thuis zijn ze nogal ‘lui’ :roll: en dat vind ik wel jammer…maar je mag zeker niet denken dat je ‘te dik’ bent, als je 1m70 bent en 56kg weegt é!!!! Want er zijn mss wel 10.000den mensen die er erger aan toe zijn dan jullie! En heel fel gaan dieten is ook niet goed (bv. niks meer eten) En ik kan het weten…8O. Maar als je egt wilt afvallen is dat jou keuze…want als je je niet goed in je vel voelt moet je er iets aan doen…maar je mag zeker niet overdrijven!! :? Succes girlzz… p.s. een beetje zelfvertrouwen doet ook al wonderen :D Zelf ben ik 14,5jr. 1m75 en weeg ik 63kg :wink:

  Reageer
 222. 13 jarig meisje ·

  Heeey meiden. :D ik ben een meisje van 13 jaar.’k wil super graag wat dunner worden :oops: & heel graag wat kilo’s eraf. ik ben 1.59/1.60 en weeg 58,6. ik voel me hier best ongelukkig bij. :cry: ik ben niet een van de dikste.. maar voor mij gevoel. :( ik vind mezelf gewoon tè zwaar :-( ik zit ook niet op een sport of zo. ik ga wel misschien op fitness. Hebben jullie misschien een goed dag patroon voor me? ik bedoel, hoe ik de dag moet beginnen, tot de avond? dank jullie wel wijffies :oops: kusjes 13 jarig meisje.

  Reageer
 223. anonieem ·

  hallo ik ben een meisje van 15 en ik had altijd een mooi dun figuur, dat komt ook wel doordat ik veel sport. maar sinds een half jaar krijg ik opeens een dikke kont en brede heupen en dijen. ik weet wel als je ouder wordt dan je dan heupen en zo krijg, maar ik voel me der erg ongemakkelijk bij. ik sport zelfs meer,en ik eet gezond, ik ben 1.74 en ik weeg 58. dat is totaal niet dik, maar ik zie eruit als een vrouw met een kindergezicht. mensen schatten me ook meestal 17. zijn er nog goede tips? v

  Reageer
 224. hr ·

  Hallo: @ iedereen die zich te dik voelt: het is logisch voor een meisje dat zij in de puberteit wat bredere heupen krijgen, niet iedereen is zo anorectisch als die modellen op tv. Het wordt hoog tijd dat we eens een miss België krijgen met een groter maatje want iedereen is mooi op zijn manier… Jullie zouden je eigenlijk moeten schamen, zou je willen wisselen met die uitgemergelde mensen in 3de wereldlanden? (Dan wel met al hun problemen erbij hè, geen eten, uitgehongerd, je beenderen kunnen zien) Wie dat mooi vindt is gewoon gek in zijn hoofd en heeft dringend nood aan psychologische hulp… Ik ben 18, 1m62, 64kg Ik heb gesproken.

  Reageer
 225. WonderWoman ·

  @Mies: Natuurlijk is het makkelijk om anderen te beschuldigen van ‘zeiken’ zoals jij het noemt, maar het feit blijft wel dat je je eigen problemen vrijwel altijd als erger ervaart dan hoe de mensen om je heen jou zien. Daarnaast ben ik erg tegen op het gebruik van excuses zoals bijvoorbeeld een schildklier aandoening of iets dergelijks. Dit betreft maar een paar procent van iedereen met overgewicht, dus dat argument gaat bijna nooit op (evenals ‘zware botten’ waar nog steeds mensen in geloven). Veel mensen proberen te voldoen aan een bepaald ideaal beeld, en de één meet dit in kilogrammen en de ander in zijn of haar salarisstrookje. Zo heeft iedereen persoonlijke doelen, dus om anderen af te rekenen op het feit dat ze een paar kilo kwijt willen is enigszins ongenuanceerd in mijn ogen. Wat voor de één belangrijk is, is voor de ander totaal niet belangrijk, dus let daar op voordat je dit soort berichten plaatst.

  Reageer
 226. Mies ·

  Sommige van jullie zijn echt een stelletje aanstellers! ga janken of zo met ik ben te dik. oké dat je jezelf op een gewicht van rond de 50 kg te dik vind, doe dr dan wat aan maar ga niet zegge dat je te dik BENT! want dr zijn heel wat mensen die ziektes hebben die niet kunnen afvallen door een fout in hun schildklier of zo, en dan erbij na te denken dat hier mensen gaan lopen zeiken.. GET A LIFE 8O

  Reageer
  • anoniem ·

   doe ff normaal er zijn inderdaad mensen die een ziekte hebben als ze hun verhaal toch kwijt willen kan dat toch ze gaan het ook proberen en ze vragen om tips en maar je moet geen grote mond geven met GET A LIFE :@ pfff

 227. Chiqueglamour ·

  Hey. ik ben een meisje van 16 jaar en ik ben 1.63 m. en weeg 73 kg :cry: ik zat op hockey en was altijd wat breder gebouwd. maar ik kan niet meer sporten door een ongeluk. ik heb Atkins geprobeerd. en viel 6 kilo af. maar dat was er in 1 keer weer aangekomen. ik wil graag dit jojo effect voorkomen maar dat gaat niet. en nu wil het er bijna ook niet meer vanaf. kan iemand mij helpen alsjeblieft? ik heb geen idee meer wat ik moet doen?! :cry: :cry: :cry:

  Reageer
 228. Verwardmeisje ·

  Hey, ik ben een 13 jarige meisje, 1.63 m en weegt 72 kg :cry: het is erg, ik heb wel brede heupen en nogal brede schouders, maar iedereen zegt dat ik er niet zo dik uitziet, ik vind het zo raar want ik vind zelf dat ik er niet te dik uitziet maar mijn gewicht is toch niet normaal :? ik zou graag in 2 maanden 10 kg vermageren maar hoeveel calorieen mag een kind van 13 per dag nemen ?er staat elke keer hoeveel vrouwen er moeten nemen moet ik ook het zelfde aantal calorieen nemen?

  Reageer
  • Lilyana ·

   ja zeker hoor jij moet het zelfde als de vrouwen nemen want jij hebt een gewicht van een vrouw niet meer van een kind dat zal je ook nergens meer vinden voor een kind. je bent misschien nog een kind maar het is het gewicht dat telt bij de calorieën. dus je hebt een gewicht van een vrouw (zoals ik niet bang zijn je bent niet alleen) maar je bent nog een kind gr. Lilyana

 229. *Me ·

  Sorry hoor mensen, maar als je rond de 60 kilo weegt wanneer je 1,68m bent is dat hartstikke normaal. Bekkie.. je bent 1,63m en weegt 45 kilo, dat is echt niet dik. Ik weet niet hoe jullie allemaal jezelf in de spiegel bekijken maar dat is echt niet te zwaar. ik denk dat je maar is eens naar je huisarts moet gaan want dan is er iets goed mis met je. En jongens hebben meestal liever wat vetjes dan dat ze botten zien!!

  Reageer
 230. onzeker meisje ·

  Hai. Ik ben 14 jaar oud, en weeg veel te veel. 84.5 kilo. Ik wil super graag afvallen, maar k vind het wel moeilijk, ik ben niet iemand die super veel snacks eet, of altijd n friet eet of zo. maar k voel me zo raar, vergeleken met andere meisjes. wat is voor MIJ de beste manier om af te vallen? xx alvast bedankt.

  Reageer
  • samira ·

   ik ben ook 14 jaar. en ik vind me zelf echt dik :S ik wil echt heel graag afvallen. ik ben 1.72 en ik weeg 83 kilo. ik vind me zelf echt dik wie kan me helpen?

 231. cynthia ·

  hey ik ben Cynthia ik ben ongeveer 1,80 en weeg 65 kilo ik ben pas 12 maar ik vind dat ik dikke heupen heb en een dikke grote kont en dikke benen ik heb ook al hele grote borsten en dan zegt iedereen weer dat het lekker eruit ziet om in te zuipen dat vind ik echt niet leuk en ik heb ook nog een kont en alle jongens willen mij niet leuk hoor ik ga vijf 4 keer soms 5 keer naar sport maar het is heel langzaam om af te vallen als iemand iets weet wil ie dan mij toevoegen

  Reageer
  • lisa ·

   Cynthia Je moet je hier niks van aantrekken. ik heb het gevoel dat je een fantastisch lichaam hebt (niet verkeert opvatten, ik vind het zelf ook raar klinken). al die dingen die je hebt hoort gewoon bij het vrouw zijn. Je moet je dus echt niks van die jongens aantrekken. afvallen hoef je echt niet te doen. ik voeg je ook wel toe als je dat goed vind. meet de centimeters anders een keer van je buik op. volgens mij is onder de 90 centimeter gezond het zou ook iets minder kunnen zijn. ik denk dat je ouders je hierbij wel kunnen helpen. groetjes Lisa

 232. hockeymeisje ·

  ik ben 1,80 en ongeveer 70 kg. ik ben bijna 17 jaar. maar mijn heupen en buik vindt ik echt vreselijk lelijk ik schaam me echt kapot als ik bikini loop.. want moet ik doen om zo snel mogelijk af te vallen? kun je van de pil dikker worden eigenlijk?

  Reageer
  • Lola ·

   ja je komt er na een tijdje van aan.

 233. Missie ·

  Ja idd, Dit is wel heel erg waanzin zelfs de dunnere mensen worden gek Kom op Ik weeg 59 kilo en ben 1.67 Ja ik heb ook een beetje vet zowat?! ga naar een sportschool en ga trainen ga ik ook doen ;) Geen snoep meer eten en let een beetje op wat je eet echt waar het werkt!

  Reageer
 234. Meisje16 ·

  En als we nou eens niet alleen maar naar de cijfers kijken op de weegschaal, maar VOORAL tijdens het afvallen er een meetlint bij houden? Het gaat toch meer om de omvang? Er slanker uit komen te zien… Bv. 2 kg in 1 week is wel erg veel en niet realistisch; wedden dat ’t grootste deel daarvan eerder verloren VOCHT is dan VET. Hiermee ben ik in 4 maanden zo’n 5 kg afgevallen en dit vervolgens niet meer aangekomen; Ontbijt; * 2 bruine boterhammen met boter, 30+ kaas, plakjes tomaat. * 1 glas jus d’orange Kleine pauze op school (rond 10:30) * Evergreen (2 van die droge rozijnen koeken per pakje) Grote pauze op school (rond 12:30) * 2 bruine boterhammen met boter, kipfilet broodbeleg, plakjes komkommer * water Na school; kommetje met stukjes appel en magere yoghurt. S avonds; * avondeten ***Drink zoveel mogelijk water, maar niet meer dan 2l per dag. Chinese groene thee is ook goed voor vetverbranding google maar*** Resultaat; Maart; 1.70 m – 70 kg Juli; 1.70 m – 65 Toen was het alweer zomervakantie en ben ik door alle activiteiten nog 2,5 kg afgevallen. Qua omvang ben ik met die 7,5 verloren kg’s rond m’n taille 10 cm kwijtgeraakt. Ik wil na mijn dikke tijdperk weer 58-60 proberen te wegen, dus ik ben al goed op weg. En ja het kost tijd maar als je ondertussen gewoon je ding doet gaat de tijd snel. Maak er geen obsessie van. Succes allemaal.

  Reageer
 235. Tips ·

  De mensen die nu maar wat makkelijk lopen te zeggen dat je blij moet zijn met jezelf: LUISTER ER NIET NAAR! Je kunt wel degelijk veranderen. Ten eerste: GA NIET OP CRASHDIËTEN het komt er toch weer aan. Als je het besluit toch te doen dan zul je nog verder van huis komen. Tips: Drink 3 potten groene thee per dag( in 2 weken kan dit wel meer dan 6 kilo schelen!), Eet 6 a 7 keer per dag; zo blijft je stofwisseling omhoog en dat is wat je precies wilt! 3 keer de gewone maaltijden en om dan 3 keer (om 3 uur of iets dergelijks) een stuk fruit of wat groente, BOUW SPIERMASSA OP! zo verbrand je veel meer tijdens ruststand; bovendien zul je er veel strakker uitzien, 2 keer per week sporten is niet genoeg; 4 keer een uur intensief is het geheim, Eet maximaal 500 calorieën minder per dag; zo blijft je metabolisme hoog en krijg je niet te maken met het jojo-effect, een broodje kalkoenfilet bevat weinig calorieën (in totaal circa 200 met bruin brood en 1 kalkoenfilet) en bevat zeer weinig vet, houd de kachel wat lager; zo moet je lichaam harder werken om je temp hoog te houden. en ten slotte: face it; het zal niet in 1 week lukken. In 1 maand zul je (indien bovenstaande dingen te doen) 4 a 5 kilo’s kunnen afvallen. Tenzij je een crashdieet gaat doen dan kun je zelfs 15 a 16 afvallen! maar deze komen er na 1 maand weer aan en dan is je stofwisseling zo laag; wat je eet wordt gelijk opgeslagen en je zult een lange tijd NIET MEER afvallen zelfs als je niets eet. Als je het verantwoord doet dan zijn deze kilo’s BLIJVEND weg en dat is wat je wilt Succes afvallers

  Reageer
 236. bionda ·

  hoe ken ik gezond afvallen? ik heb een beetje buik en schaam me kapot in een zwempak ik ben sowieso wat flinker aangelegd en kom ook snel bij ik ben 1 meter 61 en weeg 60

  Reageer
 237. bionda ·

  ik ben nu 1 meter 61 en weeg 60 ik heb een dikke buik en ben wat flinker hoe ken ik gezond afvallen

  Reageer
 238. Rosa ·

  Al je +- 1.70 lang bent en je weegt ongeveer 55 kg. dan ben je gewoon superslank! Pas op wanthet is gewoon heel gevaarlijk om veel minder te wegen. En het duurt heel wat langer om van de ellendige ziekte anorexia af te komen. Laat je niet gek maken, je bent prachtig zoals je bent, van binnen en van buiten. En wat brengt het je als je zo mager word, wordt je dan geaccepteerd?? Nogmaals als je denkt dat je bij deze lengte en gewicht te dik bent, dan heb je thuis een "lachspiegel" hangen, eentje die je voor de gek houdt!

  Reageer
 239. anoniem ·

  Ik ben 16 jaar, en weeg 69 kilo. (1 meter 68) Ik snap niet waar jullie een probleem van maken :P Dus wees blij met hoe je nu bent, en zorg dat je met je bmi tussen de 25 zit, dan is het helemaal goed!

  Reageer
  • Mona ·

   Man man man, mensen maken zich toch wel vaak druk om hun gewicht en zo.. :s ik moet niet veel zeggen,: ik zou nooit op deze site beland zijn moest het voor mij niets betekenen :D Ik ben ook 16, ben een meter 69 of zo en ik weeg 65kg. Oké ik wil ook best een beetje afvallen, maar ik lees hier reacties van 10 kilo kwijtraken en zo? ZIJN JULLIE HELEMAAL NUTS GEWORDEN OF ZO? Da is echt niet zo gezond Zenne.. geniet is wa meer van u jeugd i.p.v. te zagen over u gewicht en u uiterlijk. xx

 240. Cheyenne ·

  Ik snap dat jullie kunnen stressen ik ben 13 jaar en weeg 83 kilo dat is zoo veel erger dan jullie ik doe der alles aan dan val ik een week 2 kilo of komt de volgende week 4 bij!

  Reageer
  • Lilyana ·

   ik weeg ook 83kg Cheyenne en ik ben ook 13 jaar ik probeer echt alles ik eet dan soms eens niet dan heel veel dan weer gewoon en dan weer te weinig dan heb ik hans de dag honger!!! hou ik weet het niet meer ik blijf altijd maar in de 80 ik zou zo blij zijn als ik eens onder die 80 zou geraken! vorig jaar woog ik nog 59 daar is gewoon 24 kg bijgekomen e in 1 jaar OMG kunnen jullie da geloven? jullie zijn echt veel magerder dan mij en Cheyenne hoor wij wegen Eefkes 83kg!!! HELP ONS A.U.B

  • Lisa ·

   Het is het beste als je niet extreem weinig gaat eten, maar drink elke dag 3 flesjes water (naast je gewone drinken) en zorg dat je wat minder snoept maar niet dat je helemaal niets meer snoept want dat hou je niet vol. zorg dat je ’s ochtends goed eet want als je het normale eten goed eet heb je minder trek in tussendoortjes. als je honger hebt kan je ook gewoon als tussendoortje wat rozijnen eten of een appel of druiven. ik zie net dat jullie dit bericht al in 2007 hebben geplaatst. ik hoop dat jullie er toch nog wat aan hebben :)

 241. Amar ·

  Ik ben 18, ben 1m58 en weeg 56. Ik wil graag 10 kilo afvallen, of in ieder geval weer rond de 50 zitten want dat is een hele tijd geleden. Hebben jullie tips?
  Kus

  Reageer
 242. Evah-Lin ·

  tjonge wat een reacties hier over mensen die zich te dik vinden, terwijl dat helemaal niet zo is. wees blij met je lijf zeg. ik ben 16, weeg 56 maar ik heb ook een klein buikje, brede heupen en bovenbenen. das echt normaal hoor voor een meisje.

  Reageer
 243. EEEEEEEEVA! ·

  Hee. Ik ben 13 jaar en ik ben totaal niet blij met m’n gewicht. Ik weeg nu 61 met kleren aan. Ik ben al te weten gekomen dat ik door mijn heel grote borsten wat meer weeg dan anderen. Maar ik kan mijn gewicht maar niet aanvaarden. Ik heb nogal brede bekken en dat valt soms wel op bij een broek of zo. Ik neem altijd de trap, fiets elke dag, en doe voor het slapen gaan sit-ups (voor mijn buikspieren), en nog iets voor mijn benen wat beter te krijgen. Ik wil ook niet té drastisch afvallen want dan zou ik hangtieten krijgen! Help!

  Reageer
 244. Bekkie ·

  Hey ik ben een meisje van 14 jaar ik ben 1.63 lang ik ben 45 kilo en ik vind me eigen de dik iedereen vind me de mager maar ik mijn niet hoe kan ik snelst afvallen ik skate elke dag 2 uurtje fiets elke dag 45 min maar ik val bijna niks af ik mag niet onder de 42 wegen want dan kreeg ik anorexia zei de dokter maar ik wil gewoon afvallen ik heb ook dikke boven benen weet jullie de iets voor Groetjes Bekkie 14 jaar je mag ook op me MSN terug reactie geven op email of zo

  Reageer
  • lisa ·

   Bekkie je bent echt gestoord als je gaat afvalleen ik ben ook 1.63 en weeg 78 kilo dat is bijna het DUBBELE!!!!! ik moet dan ook wel echt afvallen maar dan ga ik maximaal tot de 60 kilo ik zou echt willen dat is 45 kilo woog. je BMI is 17 dat moet je gewoon zo houden als je nog 5 kilo afvalt is het volgens mij al veelste weinig.

 245. A. ·

  Ik vind het altijd vreselijk om naar het strand te gaan. ik hou er heel erg veel van, maar naast mijn vriendinnen zie ik er niet uit! ik heb brede heupen, pas bijna nooit broeken, en dan komt ook mijn gewicht er nog bij ik weeg volgens BMI niet te veel (mensen moeten dat eens gaan controleren) ik ben 1.68 en weeg 53 kilo. ik zie er zo ongelofelijk dik uit. echt zo’n buikje en hele dikke bovenbenen. ik probeer minder te snoepen en dat lukt wel. maar nu heb ik ook dat ik heel vaak geen honger meer heb. zo heb ik vandaag alleen maar avond gegeten. Ik wil nog wel afvallen. Wil gewoon ook een keer lol hebben op het strand zonder dat ik m’n handen tevergeefs voor m’ buik en benen probeer te houden..

  Reageer
  • BoeitNiett ·

   Ik heb hetzelfde probleem! Ik heb dikke bovenbenen en een buikje, ik eet weinig en snoep niet. Ik moet altijd mijn buik inhouden ook met ongesteldheid en dat doet ontzettend pijn!! Maar als ik mijn buik niet inhou dan krijg ik gelijk een rot opmerking van “Dikke” of zo. Ik ben 13 jaar, ben 1.73 en weeg 65 kilo. Ik heb problemen met mijn luchtwegen waardoor ik niet lang kan sporten. Ik durf nooit te turnen met hulpverleners omdat ik bang ben dat ik te zwaar ben.

 246. anoniem ·

  hé, ik ben een meisje van 13 jaar. en weeg 50 kilo en ben 1.58. ik vind mezelf echt te dik, op het strand schaam ik me dood. hoe kan ik makkelijk afvallen. zonder al die producten enzovoort. :(

  Reageer
  • Chessie ·

   Ik ben 1m58 54 kilo en iedereen noemt me dun. Ik draag kledingmaat 36. Begrijp wel dat je mij nu als moddervet bestempelt. Dankjewel hè?!

  • meisje ·

   ja ik ben 12 en ik ben ook te dik en ik wikl Zo snel moeglijk afvallen mr ik weet niet waar ik z’n stappen plan kan vinden die me kan helpen met het in delen van en dieet zeg mr en sik snap jou probleem want iki heb dat ook :(

 247. .... ·

  hey hey :) Ik ben een meisje van 15 en 1.60 en weeg 59 kg :( Ik vind me niet te dik, maar het probleem is dat ik veel vet om me heb hangen :( Dat wil daarom ook snel proberen af te vallen. ;) ik weet dat het niet in 1 week gaat maar ik wil zo snel mogelijk afvallen. En hoe krijg je een strakke buik, wat voor oefeningen moet je dan doen? Ik zit niet op een sportschool, maar ga af en toe op de hometrainer. En fiets altijd naar school en ren af en toe :) Alvast bedankt!

  Reageer
 248. misty ·

  Dag Chickie Je hebt nu een BMI van 19.49 voor jou leeftijd. Als je 10 kg afvalt, wordt je BMI 15.94. Dat is wel erg laag. Ik denk dat je toch beter kunt zorgen dat je dan strakker in je vel komt te zitten. Overleg anders eens bij de sportschool of je andere oefeningen kunt doen. Ik zou je niet aanraden gewicht te verliezen. Waarom wil je eigenlijk afvallen? En snel afvallen (ik snap heel goed dat je ‘snel’ wilt afvallen) maar dit zorgt echt voor een JOJO! Dus dan ben je bv die 10 kg kwijt, dat zit er volgend jaar weer 13 kg bij, dus eindig je weer met 58kg. Praat er anders eens met iemand over. Groetjes Misty

  Reageer
 249. chicckie ·

  heey ik ben een meisje van 12 jaar en sport 5 keer per week en doe dat een half uur, ik val haast helemaal niks af want ik drink 1,5 liter water per dag en eet 2 keer fruit per dag en eet geen tussendoortjes ik weeg 55 kilo en ben 1.68 ik wil in totaal 10 kilo afvallen weet iemand hoe je snel kan afvallen?

  Reageer
  • lisa ·

   Als je in elkaar wilt zakken zou ik dat zeker doen net als zoveel meisjes hier. gr. Lisa p.s. misschien krijg je door dat sporten wel meer spieren. spieren zijn zwaarder dan vet. dus misschien val je wel af maar merk je het niet

  • Maaike ·

   Hey Chickie! Ik ben ook een meisje van 13 jaar. En weeg 55 en ik ben ook 1.68. Jij weegt helemaal niet te veel! Ik ook niet. Ik heb geen overgewicht, maar toch wil ik afvallen. Maar dat is alleen omdat ik er mooier uit wil zien. dus ik wil doorgaan tot de 50. Maar 45 is wel heel erg weinig vind je niet? x

  • Chessie ·

   Pfff, aandachtstekort zeker…

  • justine ·

   maar meiske, ge moe helemaal ni afvallen ge hebt een perfect gewicht! grtj x

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.